Blogg

Gör en golvslipning i Stockholm

16 nov 2021

Bara för att golvet ser slitet och tråkigt ut så behöver man inte köpa nytt. Många av golven vi har kan man istället slipa ned. Så testa golvslipning i Stockholm och få fram en ny fin yta golv.

Golvet utsätts dagligen för mycket olika tryck. Människor som går på det. Möbler som står där och stolar som dras fram och tillbaka. Även fast man köper ett riktigt bra golv så blir det slitet med tiden. Men oroa dig inte, många av golven kan man slipa ned. Så istället för att köpa ett helt nytt golv kan du eventuellt slipa ned ditt golv. Varför bara eventuellt är att det beror på vad du har för golv och om det slipats tidigare. Golvet måste vara tillräckligt tjockt för att klara av en slipning. När golvet slipas får man fram en ny och fin yta som du kan måla och behandla med önskvärd färg.

Hur gör man en golvslipning?

Många väljer att slipa sitt eget golv. Vilket man kan göra. Man behöver en maskin som gör det åt en. Dessa kan man oftast hyra. Det är viktigt att man har koll på hur mycket det ska slipas. Maskinen kan inte heller stå stilla, då kommer den slipa för mycket. Har man aldrig gjort det själv förr kan det vara bättre att ta hjälp. Man vill ha ett jämnt och fint golv att gå på. En dålig slipning kommer ge ett dåligt resultat med ett ojämnt golv. Tar du hjälp med slipningen blir det säkert ett bra resultat.

Flytta till din egen vindsvåning i Stockholm

10 nov 2021

Tycker du att det är något speciellt med att bo högst upp i ett hus i Stockholm? Då kan det vara en vindsvåning som lockar dig allra mest. En våning där du endast har himmel och stjärnor ovanför.

Längtar du efter en lite mer speciell våning att bo i? En våning där du ser ut över alla hustaken och där du inte har någon som väcker dig med hårda fotsteg mot parketten ovanför? Då kan det vara en vindsvåning i Stockholm som kan passa dig. En våning som kan vara lite svårare att få tag i, men som i gengäld kan bli din bostad i många år framöver. Men hur hittar du en sådan? Det vanligaste är att man kan leta hos mäklare som har hemsidor på internet. Eller på någon av de siter där mäklarnas annonser samlas. Men även där finns det tricks att ta till.

Vindsvåning på en intresselista

Om du är intresserad av ett lite mer ovanligt objekt, som en vindsvåning, så kan det vara möjligt att du kan kontakta med mäklare för att skriva upp dig på en intresselista. Det innebär att du kan bli kontaktad om ett objekt av det slaget dyker upp, och kanske till och med få en förtur. Men det finns också de mäklare som till och med kan annonsera att de har köpare som är på jakt efter ett objekt som en vindsvåning. Då kan säljare bli manade att välja just den mäklaren för försäljningen.

Ritprogram rita hus - skapa det hus du drömmer om

9 nov 2021

Drömmer du om att skapa ett eget hus från grunden? Idag finns det fler verktyg för att förvandla en sådan dröm till verklighet. Ritprogram för att rita hus är något som kan användas av såväl lekmän som av en utbildad arkitekt. Vi ska här titta lite närmare på hur man ska tänka gällande dessa ritprogram för att rita hus.

Först och främst dock: finns det något värde i att bygga ett hus snarare än att köpa ett befintligt sådant? Det finns det definitivt och av flera skäl. Dels så handlar det om en växande befolkning och en brist på bostäder. Det finns inte så många hus och villor till salu idag - och de som säljs kostar också, av den anledningen, väldigt mycket pengar. Detta gäller primärt i större städer som Stockholm, Malmö och Göteborg - men det börjar även synas i mindre städer och orter.

Att bygga ett hus ger ett ganska exakt pris och idag så - även om det är dyrt - så anser många att det finns ett ekonomiskt värde i detta. Man betalar lite mer pengar för ett hus som är fullt ut är byggt efter den egna smaken och stilen och de behov, krav och önskemål gällande funktionalitet man har. Köper man ett hus så innebär detta även ofta renoveringar - något som, givetvis, kostar pengar. Bygger man ett hus så ser man också en klassisk värdeökning: det är få nybyggda hus som, traditionellt, sjunker i värde.

Ritprogram rita hus - så ska du tänka

Man kan välja olika sätt att bygga hus. Idag ser man att fler och fler köper nyckelfärdiga hus som ger en snabb väg från planering till inflytt. Dessa kan även de planeras och man kan ofta göra olika tillval, dra bort saker och i övrigt förändra huset för att det ska passa den egna stilen och smaken. Dessutom finns en uppsjö av tillverkare och det gör att man också kan välja nyckelfärdiga hus i väldigt många olika arkitektoniska stilar.

En annan lösning är att anlita en arkitekt. Det är en klassisk väg för att se att alla de behov man har blir tillfredsställda. En arkitekt förvandlar, helt enkelt, drömmar till verklighet. Nackdelen är att den lösningen kan, beroende på vilken arkitekt man väljer, kosta pengar.

Idag kan man även rita hus på egen hand och använda ett ritprogram för att låta fantasin flöda. Iplanner är ett exempel på detta - det är en gratistjänst som utöver möjligheten att rita hus även ger information om vad olika material kostar. Detta skapar en bra överblick och gör det enklare att budgetera. Man kan även komma i kontakt med hantverkare via tjänsten och få exempelvis offerter direkt. En bra tjänst och ett ritprogram för att rita hus som verkligen rekommenderas.

Det som dock också rekommenderas är att man kombinerar den tjänsten med hjälpen av en arkitekt. Kort sagt: kontakta en arkitekt, boka in ett möte, berätta om hur du tänker dig ditt hus, vilka behov som finns och så vidare. Arkitekten kan skapa en grundskiss baserat på detta och sedan kan du själv använda ett ritprogram för att förfina skissen i fråga. Det är en av hävd lyckad kombination som inte kostar många kronor.

Bostadsanpassning Stockholm gör hemmet bra

7 nov 2021

Ett hem är den viktigaste punkten i tillvaron, för här har man sina vanor och sin trygghet. Därför är det viktigt att kunna bo i sitt hem så länge man vill och få en bostadsanpassning i Stockholm.

Om vardagslivet förändras kanske man behöver hjälp med att anpassa sin bostad efter förändringen. Det kan vara om man blivit skadad eller sjuk, eller bara har svårt att röra sig. Alla människor ska kunna röra sig fritt i sitt hem och leva som vanligt.

Som tur är kan man få hjälp med att anpassa sin nuvarande bostad så att allt fungerar. Bostadsanpassning i Stockholm är till för alla som av någon anledning behöver sätta in hjälpmedel i sin bostad. Har man medicinska intyg kan man dessutom få ekonomisk hjälp för att genomföra anpassningen.

Bostadsanpassning gör både insida och utsida tillgängliga

Det är viktigt att man lätt kan komma in till och ut från sin bostad utan hjälp. Därför är det en självklarhet att man installerar en ramp på utsidan om det skulle behövas. Behövs det fler anpassningar som exempelvis stödhandtag, så monteras de.

Inuti bostaden anpassas köket så att man kan nå alla ytor och laga mat. Trösklar tas bort om det finns sådana, och alla reglage görs tillgängliga. Badrum, dusch och toalett måste ju också göras i ordning, och det ingår i bostadsanpassningen om det behövs.

Vänder man sig till bostadsanpassning i Stockholm får man råd om hur man ska gå tillväga och hur man ansöker om bidrag till förändringen.

Gör en regelbunden OVK i Stockholm

26 okt 2021

Det kan vara lätt att glömma att regelbundet göra en OVK i Stockholm. Och det finns de som inte ens vet vad en OVK-besiktning är. Men det kommer du veta mer om efter att ha läst den här texten.

En obligatorisk ventilationskontroll är något som du ska göra med jämna mellanrum i fastigheten. Det innebär att du får en översyn över all din ventilation och även en koll på att du har en hälsosam och bra inomhusluft i fastigheten. Med en OVK i Stockholm kommer du kunna känna dig trygg på att varken du eller någon annan far illa. Men varför är det så viktigt egentligen? Du känner väl själv ifall det börjar bli dålig luft eller om det börjar lukta illa?

Luft som inte går att ta på

Man brukar säga att luft kan vara så tjock att det går att ta på den. Men så är det sällan med inomhusluft. Och ändå kan den vara högst ohälsosam och till och med farlig. Genom att se över din ventilation regelbundet får du ett kvitto på att din luft ventileras som den ska. Det är annars något som du kommer märka med tiden när det börjar bli mögel lite här och där.

Eller när besökare klagar på att de får ont i halsen av stekoset i köket. Det är lätt att vänja sig vid allt, även dålig luft. Och därför är det extra viktigt att du gör den här kontrollen så att du kan vara helt säker.

Markiser kan du hitta i Norrtälje

6 okt 2021

Letar du efter markiser till ditt hus hittar du många att välja på i Norrtälje. Det finns markiser av alla de slag för både fönster och dörrar. En markis är verkligen ett solskydd som heter duga.

När solen ligger på vid fönstret kan det ibland vara svårt att sitta där. Har du för vana att arbeta vid fönstret för att du gillar utsikten eller helt enkelt bara vill ha in ljuset, kan det stundtals ställa till problem. Det är då en markis kan komma till nytta. Sätt bara upp en av alla markiser det finns att välja på i Norrtälje och du kommer kunna sitta vid ditt fönster och arbeta eller ta din kopp kaffe utan att solljuset stör och förvandlar datorns bild. Att välja bland alla markiser kan däremot var en annan uppgift du behöver sysselsätta dig med innan du har skapat den perfekta miljön för dig själv.

Åk till Norrtälje om du vill ha många markiser att välja mellan

För att du ska kunna få en uppfattning om vad du kan välja mellan och vilken av alla markiser som kan passa bra för just ditt fönster är det bara att ta kontakt med ett kvalificerat och erfaret företag. Här kan du även få en indikation på hur en markis ska monteras, om du kan klara det själv eller om det krävs en mer erfaren person för att fixa den lilla detaljen. Att ta hjälp är inte alltid fel. Det kan vara riktigt bra att överlåta sådant åt dem som har erfarenhet. Läs mer om marksier på denna hemsida: markisernorrtälje.se/

Fastighetsförvaltning - ditt nya jobb i Umeå

30 sep 2021

Att starta om när man står mitt i livet kan vara svårt, men samtidigt inte helt omöjligt. Man kan då till exempel börja jobba inom fastighetsförvaltning i Umeå, om man tycker om variation.

Du ska börja arbeta som fastighetsförvaltare inom fastighetsskötsel i Umeå. Du har precis slutat på ditt gamla jobb där du varit under flera årtionden. Du bestämde dig bara en dag för att nu fick det vara nog. Du har arbetat på samma ställe så länge och därmed hunnit tröttna rejält. Jobbet var inte längre utmanande och du kände det som att du stod still i livet. Det är fortfarande viktigt att utvecklas och lära sig nya saker, åldern till trots. Så på den vägen var det. Du började leta nya jobb och sökte sedan några stycken som lät intressanta.

Nytt jobb - nya möjligheter

Du fick svar från flera jobb du sökte nästan direkt. Jobbet inom fastighetsförvaltning var sedan ditt inom en vecka. Det ska bli så spännande att få göra någonting helt nytt. Att få komma ut under arbetsdagen då och då och inte bara sitta inne, fast vid ett skrivbord. Det blir nu helt andra möjligheter för dig att få vara social och träffa nya människor, samtidigt som du fortfarande kommer att ha nytta av dina talanger inom projekt och planering. Det är nu det börjar, fas två i livet. Äntligen händer det någonting nytt och spännande. Du riktigt känner på dig hur bra det här kommer att bli till slut.

Förhöj mysfaktorn med badtunna

20 sep 2021

Inget är så bra att det inte kan bli bättre. En badtunna ger nöje och avkoppling alla tider på året. Det är livskvalitet att bada badtunna. En ljum sommarkväll eller en gnistrande vinternatt.

Det är inte svårt att förstå varför badtunnor är en populär företeelse. Människor dras till vatten. Umgänget med släkt och vänner blir avslappnat och enkelt när man sitter i en badtunna och slappnar av.

Badtunnor finns i många storlekar och utseenden. När man funderar på vad som kan tänkas passa är det viktigt att först veta vad man vill. Är den enbart avsedd för en familj på tre-fyra personer eller kommer ni att vara flera? Var ska den stå och hur kommer ni att använda den?

Få ut optimalt nöje av er badtunna

Det finns flera goda skäl att skaffa en vedeldad badtunna. Värmen blir alltid mycket bättre när du vedeldar. Om du sedan sätter på lock bör det gå att bada i badtunnan även nästa dag utan extra uppvärmning. Badtunnans konstruktion med aluminium på insidan och träpanel på utsidan isolerar fint. Med en externt kopplad vedkamin får du gott om plats i badtunnan och du undviker problem med asktömning.

Beroende på hur spontan du vill vara finns olika modeller av badtunnor som värms upp olika snabbt. Är du en person som är bra på planering kan du välja en mer “långsam” modell.

Underhåll? Rengöring med jämna mellanrum och gärna inoljning av den externa träpanelen kommer du långt på. Du kan se fram mot mycket njutningsfulla bad.

Få proffsig flytthjälp av en flyttfirma i Göteborg

19 sep 2021

Vad behövs för en lyckad flytt? Erfarenhet och god planering är ett måste för en smidig flytt utan olyckor eller problem. I många fall behövs det då hjälp från en flyttfirma i Göteborg.

Ska du flytta långt och/eller flytta stort behöver du mer än en skåpbil och ett par vänner som lovar att bära. De kan fortfarande vara till hjälp under flyttdagen, men du behöver verkligen något mer. Hos en flyttfirma kan du få rätt transport, som dessutom brukar vara miljövänlig och i rätt storlek.

Storleken på lastbilen är viktig, för ju större den är desto mer kan man trycka in i den. Och det betyder att du kanske bara behöver en enda resa till det nya huset. Eller så kan du anlita två bilar och lasta båda på samma gång. Framför allt och det absolut bästa med att anlita flytthjälp i Göteborg är att du inte behöver bära själv. Och risken för att saker går sönder är avsevärt mindre.

Vilka typer av flyttar tar flyttfirmor hand om?

Alla flyttar är olika. Det är inte bara privatpersoner som behöver hjälp med att flytta. En flytt till en ny arbetslokal eller ett nytt kontor till exempel kräver en professionell flyttfirma. Det krävs eftersom flyttbolag vet hur man demonterar och monterar kontorsutrustning för en säker transport. Bohagsflytt till och från magasinering tar de proffsiga flyttgubbarna också hand om.

Så vad mer kan en flyttfirma erbjuda dig, förutom transport och att lasta bilen? Har du alldeles för mycket att göra, som till exempel barn att ta hand om eller jobb? Då kan du få hjälp med självaste packningen och även uppackning i det nya hemmet. De kommer till och med med kartongerna.

Planera din flytt i tid

Flyttfirmor brukar även erbjuda flyttstädning. Städningen av hemmet man lämnat ska vara felfri och noggrann. Betalar du för tjänsten kommer du få perfekta resultat och dessutom garanti på jobbet.

Har du bestämt dig för att du behöver en flyttfirma bör du ta kontakt i god tid. Så fort du har ett datum för flytten kan du ringa firman och be om en besiktning och en offert. Sedan är det bara att meddela dem vilka tjänster du kommer att behöva vid flytten.

Planera så långt du kan och låt det som tar upp för mycket kraft och tid tas omhand av experterna. Det är bättre att delegera. Så där! Då bör du vara redo inför flytten!

Att genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm

15 sep 2021

Skulle du själv vilja genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm? Här listas vad du som kund eller entreprenör kan ha med i tankarna innan du beslutar dig för om du vill göra det eller inte.

Går du i tankarna att genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm eller i de närmast omkringliggande områdena? Då finns det många saker att fundera på innan du sätter igång ett sådant projekt. Dels kan det ta längre tid än du tror från början och dels kan det bli dyrare än du räknat med. Du gör bäst i att ha full koll från början av ditt projekt.

Är det en stor renovering kommer du behöva ta hjälp av flera olika hantverkare. Det kan vara snickare, målare, elektriker eller rörmokare du behöver anlita och ta del av deras expertis. Vill du spara tid och pengar kan du anlita en firma som håller i hela entreprenaden. På så sätt får du lättast kontakt med dem som kan hjälpa dig hela vägen från start till mål.

En lägenhetsrenovering höjer priset på din lägenhet i Stockholm

Du kan vara säker på att en lägenhetsrenovering utförd i Stockholm kommer medverka till att priset och värdet på din bostad kommer höjas rejält. Det kan kännas tryggt att veta att det oftast fungerar så. Ibland går luften ur bostadsmarknaden men det brukar lugna sig, sedan stiger priserna som vanligt. Det är ju något att se fram emot när du gör en så stor sak som att investera i en renovering.

Rädda liv och egendom med en skumsläckare

2 sep 2021

Man vet aldrig när det kan börja brinna. Det enda man vet är att elden sprids snabbt. Har du en skumsläckare i närheten kan du förebygga katastrofen innan allt har brunnit ned till grunden.

Det finns många kreativa lösningar man kan försöka sig på för att släcka eld. Att stampa på elden och försöka blåsa ut den med luft från sina egna lungor brukar vara den spontana handlingen när man upptäckt eld. Som man helst bara vill släcka så fort som möjligt. Men det kan vara dömt att misslyckas, för att inte säga direkt farligt. Speciellt om branden är större än lågan på ett stearinljus.

Då gäller det att ta fram det stora artilleriet. Som till exempel en skumsläckare. Det är mycket effektivare än dina skor eller ett frustrerat blåsande. För att inte tala om att det är mycket säkrare att släcka en eld på det sättet istället.

Skumsläckare kan förhindra katastrofen

Alla bör ha en skumsläckare i sitt hem. Det kostar bara några hundralappar. Ett ganska litet pris att betala jämfört med vad det skulle kosta dig om ditt hus brann ned helt och hållet. När det gäller eld är vi människor helt maktlösa utan rätt metoder och verktyg. Skumsläckaren räddar på så vis liv.

Det kanske är det enda som står i vägen mellan en förhindrad katastrof och en bostad som försvinner framför ögonen på dig inom loppet av några timmar. Man kan aldrig vara tillräckligt förberedd för eldsvådor. Men man kan i alla fall ha en skumsläckare tillgänglig.

Mäklare i Norrköping med branschvana

28 aug 2021

Det är skiftande arbetsuppgifter för en mäklare i Norrköping, och därför är det bra att du väljer en rutinerad mäklare med branschvana, så är chanserna stora till att du gör en god affär.

Först och främst ska mäklaren vara van vid uppgiften att värdera bostad i Norrköping, så kännedom om marknaden är ett måste. Mäklare har speciell utbildning för att klara av alla olika moment som ingår i yrket. Mäklaren kan ge tips om styling, så att bostaden ser attraktiv ut i kataloger eller i annonser på nätet. Det förekommer både planerade och extra visningar, som mäklaren håller i.

Budgivning med seriösa köpare

Mäklaren bevakar budgivningen och kollar upp den tilltänkta köparens ekonomi. Man vill inte få affären försenad på grund av att en köpare inte kan betala. Frågor om handpenning, tillträde och mycket annat ska mäklaren också engagera sig i. Dokumentationen, det vill säga kontrakt och allt som ska skrivas på, är också mäklarens ansvar.

En mäklare i Norrköping, precis som överallt annars, är mycket noga med att vara seriös och etisk. Även om säljaren vill ha så mycket betalt som möjligt och köparen betala så lite som möjligt, får man avväga bostadens standard, aktuella marknadspriser och vilken prisbild som är rimlig. Det är viktigt att både köparen och säljaren känner sig nöjda när affären är klar. Det är också en bra reklam för mäklaren, som får bra rekommendationer i staden och ett gott rykte. Ofta är det ett hus som ska säljas när ett annat köps, ibland med samma mäklare.

Andas frisk luft efter OVK-besiktning i Stockholm

27 aug 2021

Det är fastighetsägarens ansvar att de som rör sig i byggnaden kan andas hälsosam luft. Därför ska du regelbundet boka in en OVK-besiktning för att säkerställa att luften i huset är frisk.

Du har kanske inga problem med att andas när du nu sitter i din bostad i Stockholm. Du lever väl, eller hur? Uppenbarligen får du tillräckligt och friskt syre ned i lungorna. Ja, du har nog rätt i att du andas i alla fall. Men kan du verkligen vara säker på att du andas hälsosam luft? Har du någon gång på något sätt gjort en mätning av ditt ventilationssystem för att kontrollera det på riktigt? Om inte, så kanske det är dags att du bokar in en så kallad OVK-besiktning i Stockholm. En OVK-besiktning står för obligatorisk ventilationskontroll. Exakt. Den är obligatorisk. Förr eller senare kommer det vara dags för en sådan besiktning oavsett.

OVK-besiktning är fastighetsägarens ansvar

Som hyresgäst i din bostad eller som anställd på ett kontor är det i regel inte ditt ansvar att boka in en OVK-besiktning. Du kan såklart flagga för att det behöver göras om du upplever att luften känns tung, det luktar illa eller du får huvudvärk av den stillastående luften. Men till syvende sist är det fastighetsägaren som bär ansvaret. På samma sätt är det fastighetsägaren som bär ansvaret om luften på något sätt skulle vara skadlig. Börjar du bli lite nojig nu över att det var längesedan du lät göra en OVK-besiktning? Det är inte för sent att boka.

Fastighetssystem när sysslorna blir för många

5 aug 2021

Som fastighetsägare med många hyresgäster kan det bli bråda dagar. Som tur är finns hjälp att få. Med fastighetssystem kan många måsten bli smidigare att hantera och man får tid för annat.

Uffe älskade sitt jobb men det började bli mycket nu. Trots att han hade anställda räckte tiden inte alltid till. En del som tog mycket tid var administrationen. Lena som arbetade med all pappersexercis hade bokat in ett möte med honom för att diskutera detta.

Hon kom väl förberedd och hade ett förslag som innebar att de skulle använda sig av ett fastighetssystem som gjorde all hantering mera överskådlig och hanterbar. Vilket i förlängningen skulle spara tid och ge hyresgästerna snabba svar och åtgärder på problem.

Vad innebär ett fastighetssystem

I fastighetssystemet hanteras alla löpande uppgifter på ett smidigt sätt. Det kan handla om att ha översikt när det gäller utgifter och kostnader. Då kan man hela tiden tydligt se hur det går för företaget.

I systemet kan man ha en portal för alla hyresgäster där de kan gå in och läsa avtal med mera. Dessutom kan man välja till ett system där man lägger in felanmälningar. När de lagts in kan man följa vad som blivit gjort och när i just det ärendet. Något som gör det enklare även i kontakten med hyresgästen då svaren är lätta att hitta i systemet.

I fastighetssystemet kan även hyrorna hanteras. Då kan det handla om hyresavier men även hur man beräknar hyror och andra viktiga och praktiska tjänster.

Skydd och utseende

17 jun 2021

Ibland blir solen för varm i vårt avlånga land. Vi blir bländade då vi arbetar och rummen blir onödigt varma. Markiser gör gott för klimatet i ditt hem och förhöjer husets utseende.

Vissa tider på året kan det kännas ganska mycket som ett dåligt skämt. För varmt och soligt i Sverige? Ändå är det faktiskt sant. Till viss del beror det på vår placering på jordbollen vi bor på. Långt upp i norr är kontrasterna större.

Vintern är onödigt mörk men sommaren är desto ljusare. Därför kommer solen sommartid att ligga på dina fönster stora delar av dygnet i olika vinklar. Det blir kvavt inomhus och det bleker textilier och gör våra krukväxter onödigt törstiga.

Markiser är lösningen som passar alla.

Alla delar av landet är utsatta

Längst i norr har vi midnattssol och ljust dygnet runt under en period av året. Men även långt söderut som i Södertälje och i andra delar av Södermanland blir solen stundtals ett störningsmoment. Många arbetar från hemmet och har dataskärmar. Med den typen av utrustning följer bländning och liknande.

Alla vill inte arbeta dagarna i ända med nedfällda persienner. Nya markiser i Södertälje gör livet betydligt enklare. Du fäller ut dem när ljuset blir besvärande men har ändå koll på omgivningen.

Du sätter standarden. Det finns markiser med ljusaktivering och det finns vanliga hederliga manuella varianter. Utseendemässigt finns mängder med färger och mönster. Du kommer alltid att hitta något som både passar din smak och som gör ditt hem snyggare och mer attraktivt.

← Äldre inlägg