Blogg

RSS

Kamin Stockholm - en sund investering

15 Sep 2022

Har du funderat på hur du kan göra din villa lite mer inbjudande, lite mysigare och lite mer personlig? Det är långt ifrån något enkelt och det finns många olika sätt att skapa en lite mysigare atmosfär. Ett typiskt - och ett av de absolut bästa - handlar om att gå tillbaka lite till rötterna och se hur man gjorde förr.

Där vi numera samlas framför tvn om vi ska umgås som familj så var det tidigare elden som var den självklara samlingspunkten i hemmet. Det var framför en kamin i Stockholm som familjen exempelvis kunde spela spel, prata och umgås.

  • Mysigt - men är det möjligt? Självklart. Det går utmärkt att investera i en kamin i Stockholm även i vår mer uppskruvade tid och i och med detta också njuta enorma fördelar. Vi tittar närmare på några av dessa här nedan:
  • Mysfaktorn. Vi nämnde det ovan, men det är värt att nämna igen. En kamin i Stockholm skapar en naturligt mysig känsla. Man kan som familj sitta ned i vardagsrummet, tala, spela spel eller bara hänga tillsammans och höra hur veden sprakar samtidigt som man ser hur flammorna dansar. Släcker man lamporna och kompletterar med levande ljus så blir effekten än mer påtaglig. En kamin i Stockholm öppnar upp för mys och romantik.
  • Elpriset. Det finns en stark anledning till att återförsäljare av kaminer upplever en rusning idag - elpriset. Omvärldens turbulens och en förmodat iskall vinter kommer att driva upp ett redan rekordhögt elpris till nya nivåer. Genom att investera i en kamin i Stockholm kan du samtidigt också dra ner elementen och spara in pengar. Det som krävs här är att du är noga med planeringen och placering av din kamin i Stockholm. Viktigt är att den värme den genererar når så många rum som möjligt och att den sprider en jämn värme över hemmet. Detta kan du få hjälp med av återförsäljaren.
  • Värdehöjande. En kamin i Stockholm är även en investering sett till att den kommer att dra ögonen till sig i samband med att ni i framtiden vill sälja er villa. Det blir en detalj som direkt hamnar i blickfånget och där spekulanter definitivt börjar fantisera om romantiska höstkvällar, ett glas vin och en brasa som sprakar i bakgrunden. En kamin kan leda till en budgivning och ett högre slutpris.

En kamin i Stockholm kan kräva bygglov

Det var några av de fördelar som finns i att investera i en kamin. Nackdelar då? Sådana finns, men det handlar då mest om det uppenbara: du kommer att ha en levande eld inne i huset och du måste i och med detta också se till att allting sker så säkert som möjligt i samband med installationen. Gällande denna så bör den skötas av proffs och du gör bäst i att inkludera dessa redan på planeringsstadiet så att din kamin inte står och, så att säga, eldar för kråkorna. Dessutom är en kamin något som kräver ett startbesked - i vissa fall även en bygglov - så du bör se till att kontakta byggnadsnämnden i din kommun innan du sätter igång på allvar. Vad gäller hos er?

Golvslipning av en pärla på Södermalm

12 Sep 2022

Den nyinköpta, men gamla, lägenheten på Södermalm var i stort behov av golvslipning. Det skulle bli ett fantastiskt lyft att få bort den gamla lacken.

Maja hade haft turen att få tag på en fin gammal lägenhet på Södermalm. Den var precis så fantastisk som hon hade önskat sig. Det var högt i tak – ett tak som självklart hade stuckaturer, det fanns en kakelugn – som fungerade, och golvet hade breda, fina, massiva brädor.

Lite var där förstås att fixa med, för att allt skulle kännas fräscht. Lite ny målarfärg skulle göra susen på flera ställen. Och sen var det det där med golvet – vid någon tidpunkt hade en tidigare ägare valt att lackera det. Nu var lacken både gulnad och sliten och det drog ned intrycket av lägenheten väldigt mycket.

Golvslipning innan inflyttning

Det enda raka var att ta bort den där gamla lacken. Sedan skulle Maja kunna få till ett klassiskt såpskurat golv, som var det enda rätta i en sådan här fin gammal lägenhet. Hon vände sig därför till en firma som erbjöd golvslipning. De skulle komma och slipa golvet innan hon flyttade in, vilket var perfekt eftersom det då inte skulle finnas några möbler som var i vägen.

Dagen var kommen, Maja hade fått tillträde. Hon låste upp dörren och släppte in golvsliparen. Han drog efter andan. “Wow, du har haft tur som fått tag på en sådan här fin gammal pärla till lägenhet. Och golven är superfina under lacken. Det kommer att göra susen att slipa dem.”

Golvslipning Stockholm perfekt för gammalt golv

5 Sep 2022

Innan man bestämmer sig för att lägga nytt golv kan det vara en fördel att se vad som ligger under. Kanske kan en golvslipning förgylla lägenheten i Stockholm.

Lägenheten var något alldeles enastående. Inte fyrkantiga rum som alla utgick från hallen utan lite osymmetrisk. Den var dessutom i två våningar med en vacker vriden trappa. Eller rättare sagt den skulle bli vacker när de fixat till den. Just nu låg där någon typ av matta på golven och den var inte fin.

Lena och Gunnar hade kontaktat en golvläggare för att komma och se vad som behövdes för jobbet på både övre och nedre våningen. Allt just nu täckt av den vinröda heltäckningsmattan. De hade tänkt sig ett trägolv som, när de började bli fult, kunde slipas och återfå sin lyster igen.

Golvslipning var allt som krävdes

Golvläggaren frågade om han fick ta upp mattan på några ställen så att han kunde se hur det såg ut under. Det han såg fick dem alla att gapa. Där under, i alla rum utom badrummet, fanns ett slitet men vackert trägolv. Vid första anblicken såg det bedrövligt ut men golvläggaren lovade att med golvslipning skulle det bli magnifikt.

Inte bara golven var i trä utan även trappen. Så golvläggaren fick ta med sig slipmaskin från firman som gjorde golvslipning i Stockholm istället för nya golv. Även han var ivrig att sätta igång. Detta var som att restaurera en klenod. Trappans steg skulle slipas och lackas och räcket målas i vitt. Det skulle bli en mäktig syn när det var klart. Få en prisvärd golvslipning via detta företag: www.stockholmsgolvslipning.nu

Vibrationsmätning förhindrar olyckor

27 Aug 2022

Ska någon form av anläggningsarbete genomföras? Vill du veta mer om hur det kan påverka omgivningen? Genomför då en vibrationsmätning för att få bättre koll.

Inom all typ av anläggningsarbete är det mycket att tänka på. Det innebär oftast omfattande påverkan på världen omkring och det är mycket som kan gå fel. Därför är det viktigt med ett omfattande samarbete mellan olika experter för ett framgångsrikt genomfört projekt, där inga olyckor uppstår i närområdet.

Det finns dock sådant som man inte alltid tänker på. Det kan vara sådant som du inte ens kan se. Det kan exempelvis handla om vibrationer. När det genomförs sprängningar, pålningar eller packning skapas det vibrationer. Dessa kan påverka byggnader som träffas av dem och det kan skapa stora problem.

Vibrationsmätning är ett enkelt och smidigt verktyg

Med vibrationsmätning kan du på ett enkelt sätt få en översikt över den påverkan som anläggningsarbetet har på omgivningen. Allt du behöver göra är att kontakta en konsult, såsom Westberg Vibrations- & Omgivningskontroll, och de sköter sedan resten efter svensk standard. Du får sedan i realtid resultat från mätningarna direkt till din telefon i form av sms eller till din mejlbox.

På så sätt har du möjlighet att hela tiden hålla koll på hur vibrationerna skickas ut från anläggningsarbetet. Du får veta när den tillåtna vibrationsgränsen har överskridits, men också en varning när det börjar närma sig. Det innebär att du ständigt är i kontroll under arbetets gång och kan därför undvika olyckor som skulle kunna uppstå på grund av vibrationerna.

Få bästa pris från en byggfirma i Nyköping

25 Aug 2022

Förhandla om priset med en byggfirma i Nyköping. Att ta in offerter från flera olika firmor kan göra att ditt husbygge faktiskt håller sin planerade budget.

Du vet väl vad du ska göra för att hålla nere kostnaderna för ditt bygge i Nyköping? Jämföra priser på arbetet, naturligtvis. Ta in offerter från olika byggfirmor, så ser du snabbt var prisnivån ligger på tjänsten du tänkt köpa in. Och om någon aktör lagt sig för högt.

Det gäller både om du projekterar själv eller letar efter en firma som utför totalentreprenad. Och självklart ska du vara tydlig med att du tar in flera offerter. Det finns nämligen en hel del pengar att tjäna på att förhandla om priset på arbetet på ett smart sätt.

En byggfirma skriver inte sina prislappar i sten

De allra flesta byggprojekt i Sverige håller tyvärr inte sin planerade budget. Bara vetskapen om att det är så gör att många människor undviker att bygga hus över huvud taget. Men det behöver faktiskt inte vara så. Med bra planering och bra kontakt med din byggfirma kan du absolut hålla den ekonomiska plan som du satt upp.

Fråga din byggfirma om vad de för närvarande tar per arbetstimme, och om det går att göra något på det priset. Även om det kan kännas lite läskigt att pruta kan det absolut vara värt det i slutändan. För varför betala mer än du behöver? Självklart ska du se till att du får det allra bästa priset byggfirman kan ge dig. Kom i kontakt med en byggfirma på denna sajt: www.byggfirmanyköping.se

Få hjälp med badrumsrenovering i Sundbyberg

22 Aug 2022

Man kan hitta skickliga yrkespersoner som hjälper till med badrumsrenovering i Sundbyberg när det har blivit dags att föryngra eller förfina sitt gamla badrum

När man står i dörrhålet till sitt gamla badrum, ser den slitna våtrumsmattan och tapeterna från nittonhundra-bortnött, tänker man att det nog är hög tid för en grundlig renovering. Men att ge sig på att riva ut det gamla och bygga nytt är inget för den som har tummen mitt i handen. Ni har en väldigt bra bild av hur ni vill att ert badrum ska se ut, och vill dessutom förutom att kakla väggarna och förnya golvet, gärna byta ut ert gamla badkar mot ett bubbelbadkar. Som tur är finns det duktiga hantverkare som jobbar med just badrumsrenovering i Sundbyberg, och ni kan kontakta dem för att få era idéer om ett förnyat badrum förverkligade.

Experter på badrumsrenovering ger råd

Något som är bra att tänka på när man ska genomföra en badrumsrenovering, är hur man vill att rummet ska upplevas. Vill man skapa en känsla av rymd, är det bra att välja lite ljusare nyanser. Om man istället vill få en lite mer kompakt känsla, är det smart att sikta på lite mörkare toner. Era hantverkare som har lång erfarenhet av renovering av badrum, kommer att kunna ge er de råd ni behöver för att åstadkomma det resultat ni eftersträvar, när ni fixar ert badrum. Ibland kan det också vara en god idé att renovera badrummet av rent praktiska skäl om det börjar bli gammalt.

Nyckelfärdiga hus fungerar som de ska

16 Aug 2022

När det handlar om nyckelfärdiga hus kan man bara konstatera att de fungerar som de ska när de väl är på plats. Allt ska vara färdigt att tas i besittning.

Ett nyckelfärdigt hus är något som du kan stiga in i när det väl är levererat och börja leva i på direkten. Det är ingen extra som ska fixas. Allt du gör är att börja möblera. Tänk dig vilken känsla. Allt är klart. Inget mer ska göras. Du kan börja ditt nya liv här och nu. I ditt eget hus.

Känslan av att stiga in i ett hus som man själv har varit med att utforma är helt enkelt underbar. Du har själv valt färger och tapeter. Inredningen i köket är ditt eget val. Det är du som sett ut vilket badkar eller vilken slags dusch som ska finnas i badrummet. Och allt kommer levererat.

Nyckelfärdiga hus är så enkelt att köpa

När det kommer till nyckelfärdiga hus finns det flera modeller att välja mellan. Sedan utformar du det inre av huset så som det passar dig om det är byggnadstekniskt och ekonomiskt möjligt. Du kan välja mellan enplans- eller tvåplanshus. Villor eller radhus. Loft eller exklusivitet.

Ibland kanske du vill ha något som kostar mer än det smakar men då vet du det innan fakturan dimper ner och kan justera det så du klarar av att betala din slutsumma. Det är så livet ser ut. Allt går att få som man vill ha det men prislappen måste passa plånboken. Läs vidare om nyckelfärdiga hus här: nyckelfärdigahus.nu

Målare i Uppsala med öga för nyanser

11 Aug 2022

Vilken väggfärg som passar är svårt att veta. Att välja kulör är som att spela på lotteri. Ingen vet hur utgången blir, förutom kanske en målare i Uppsala.

Kerstins nya lägenhet var nästintill perfekt. Det enda hon skulle göra var att måla köksväggarna som var hemskt omoderna. Hon visste precis vilken färg hon ville ha. Frågan var bara om hon skulle ge sig på projektet själv eller om hon skulle hitta en målare som kunde ta sig an jobbet.

För att få lite koll på läget innan hon tog ett beslut läste hon in sig på ämnet online. Dagen därpå skulle hon som sista kontroll höra med sina arbetskamrater på lagret. Där fanns säkert någon som hade erfarenhet av renoveringsarbete. Efter det skulle hon ta sitt beslut och förbereda för det.

Målare i Uppsala var det självklara valet

Arbetskamraterna som hade eller inte hade renoverat hade samma råd. Att måla var inte helt enkelt så att hyra in någon för jobbet var det klokaste hon kunde göra. Att få det snyggt är inte så enkelt som man kan tro. De som fått renoverat hemma rekommenderade ett företag som arbetade med hållbart måleri i Uppsala.

Målaren visar sig vara en fullträff. Hon hade, när målaren besökte hemmet, visat färgen hon ville ha. Han frågade om hon ville att den gula färgen skulle vara nästan vit, och det skulle den inte. Då rekommenderade han att hon skulle välja en mörkare nyans eftersom ljusinsläppet skulle ta bort en hel del av färgen. Besöket var en succé!

Anlita ett proffs på trädfällning i Stockholm

10 Aug 2022

Finns det något vackrare än ett ståtligt träd som sträcker sig upp mot skyn? Nej, inte mycket. Men ibland måste man anlita trädfällning i Stockholm ändå.

Varje träd som finns rymmer ett universum och det är en svindlande tanke. Det betyder att man ska respektera träden och se på dem för vad de är, ett naturens under. Samtidigt måste man vara realistisk och inse att träd inte kan växa var som helst och hur som helst, det måste finnas gränser.

Träd som har växt fritt kan sträcka sig så långt att de inkräktar på t.ex. elledningar, parkeringsplatser, hus eller andra objekt där de kan orsaka olägenheter eller till och med personskador. Trädet kan också vara döende eller har redan dött och då kan det falla ihop på ett farligt sätt. När så är fallet är det dags att anlita proffs på trädfällning i Stockholm.

Trädfällning i Stockholm kräver förberedelser

Man kan inte bara hugga ner ett träd och tänka att man löst problemet, utan beslutet avseende trädfällning i Stockholm behöver tänkas igenom och planeras. Om man tar Stockholm som exempel, är det en stor stad och där kan man inte ha träd växande hur som helst. Här krävs det erfarenhet av att kombinera naturlig skönhet i staden med vad som fungerar praktiskt.

Träd som står tillsammans mår extra bra och det märks. Att bygga parker, alléer och andra naturområden fulla med friska träd är att skapa andrum för människor och djur som bor i städer, men ändå vill kunna andas frisk luft.

Underhållsplaner passar din BRF

9 Aug 2022

Underhållsplaner är ett utomordentligt sätt att få din BRF att må bra nu, såväl som i framtiden. En välmående BRF skapar utrymme för välmående människor.

På bostadsmarknaden har såväl konsument som säljare stor makt och stort ansvar. Du som innehar en BRF kan vinna mycket på att ta väl hand om den, så att nuvarande boende vill stanna kvar och nya köpare attraheras. Det finns mycket att tjäna på att ta hand om din eller dina fastigheter.

Är en person missnöjd med underhållet av din BRF kan det räcka för att ställa till problem. Grannar talar med grannar, vid grillplatsen, i trapphuset och på lilla lekplatsen. Att de boende ska känna sig trygga och nöjda med sin bostadsrätt kan du se till genom att upprätta underhållsplaner för din BRF.

Underhållsplaner skapar överblick för din BRF

När underhållsplaner upprättas för en BRF görs ofta en besiktning såväl invändigt som utvändigt. Här dokumenteras förstås de skador som fastigheten möjligen redan har, så att dessa kan åtgärdas. Det är också av vikt att kartlägga underhållet för lång tid framöver. Vad kan hända med din fastighet inom de närmaste trettio eller femtio åren?

Med koll på läget genom underhållsplaner för BRF kan såväl fastighetsägare som boende slappna av och ägna sig åt det de är bäst på. Att leva, lära, leka och umgås. En bostad är så mycket mer än tak över huvudet och förhoppningsvis är det en plats att stanna kvar på och att må bra på, under lång tid.

Slipp onödigt stor driftavdelning med fastighetsautomation

9 Aug 2022

Fastighetsautomation är ett bra sätt att kapa dina driftskostnader utan att behöva anställa extra personal. Helautomatisk felsökning och behovsanalys av hus.

Vill du bo i ett smart hus? Som letar upp sina egna fel och helt på egen hand minimerar sina elkostnader? Den drömmen är inte något omöjligt science fiction-scenario, utan kan bli verklighet redan i dag. I alla fall om du installerar ett system för fastighetsautomation. Då läser en dator av en stor mängd information om fastigheten och dess omgivande miljö. Det kan även handla om information som hur många som befinner sig i byggnaden samtidigt.

Den informationen används sedan för att anpassa en rad inställningar kring fastighetens värmesystem, ventilation, elförbrukning och flera andra områden. Självklart ingår system för brand och brandskydd i en fastighetsautomation. Därtill kan du få veta att något i fastigheten gått sönder, i direkt anslutning till att det sker.

Fastighetsautomation kan implementeras även i äldre hus

Att installera ett system för fastighetsautomation är ett sätt att kapa fastighetens driftskostnader utan att ni behöver anställa extra personal eller lägga tid på extra besiktningar. Fastighetsautomation är som namnet antyder helt automatiskt, och är ett effektivt och modernt sätt att sköta en fastighet.

Du kan välja att implementera fastighetsautomation i nybyggnationer, men det är även möjligt att göra det i redan befintliga fastigheter och byggnader. Konsultera din leverantör inför ditt köp, så kommer du få råd om vilken typ av system som passar din fastighet bäst. Du bör också beskriva vad du förväntar dig av en fastighetsautomation, eftersom systemet kan anpassas efter det du behöver det till.

Säkerhetsdörrar för solidariska föreningar i Stockholm

6 Aug 2022

Säkerhetsdörrar kan lätt installeras hos BRF i Stockholm. Då skyddar ni era hem från otäcka tjuvar som vill sno era grejer. Men se till att betala gemensamt.

Stockholm av idag bjuder på ett rätt hårt klimat. Brottsligheten bara ökar och många uppger att de känner sig allt mer otrygga. Men har det inte alltid varit lite rufft i Stockholm, med en hel del lägenhetsinbrott och andra problem? Kanske.

Det som skiljer i dag från i går är dock att du kan skydda din lägenhet mot inbrott på ett helt annat sätt. Utöver larmsystem kan en säkerhetsdörr vara en bra investering. Då gör du det svårt för även den mest kompetenta tjuv att ta sig in i ditt hem för att tjuva alla dina saker.

Säkerhetsdörrar för BRF i Stockholm

Om ni inte redan har installerat säkerhetsdörrar för BRF i lägenheterna i er förening, är det dags att titta på vad en sådan investering skulle kunna kosta. Kanske kan ni komma ned till ett bra pris om ni byter dörrar på alla lägenheter samtidigt? Glöm inte att dörrar kan höra till den del av lägenheten som inte är de enskilda bostadsrättsägarnas ansvar, utan är en fråga för föreningen.

Se bara till så att ni inte sätter några av era boende i klistret. Om ni gör det till en gemensam investering ur föreningens befintliga kassa undviker ni att sätta press på någon familjs redan trängda ekonomi. I dag är det inte säkert att ens familjer som bor på fina adresser i innerstan befinner sig på grön kvist. Var lite solidarisk, så kommer ni få fin stämning i föreningen.

Hitta en riktig målare i Uppsala

5 Aug 2022

Funderar ni på att måla om huset i Uppsala? Det är ett omfattande arbete som kräver rätt kunskap. Här kommer några tips för er som ska anlita en målare.

Fasaden är ett av husets viktigaste ytskikt. Det är därför det är så viktigt att man målar om huset när det behövs eftersom fukt annars kan leta sig in. Hur ofta man måste måla om fasaden beror på vilken typ av färg den är målad med, men också hur pass utsatt huset är för väder och vind.

Hur pass noga man har varit med underarbetet och om man har använt sig av kvalitativ färg när man har målat har också betydelse för hur ofta man måste måla om. Därför lönar det sig att vara noga i val av målare eftersom man då både spar tid och pengar.

Viktigt att ta referenser på målare

Bästa sättet att hitta en skicklig målare i Uppsala är genom att fråga vänner och grannar om tips och rekommendationer. I andra fall får man söka på internet men då är det viktigt att man också ber om referenser då man tar in offerter. Man ska alltid ta in kostnadsförslag från mer än en målare eftersom priserna kan variera.

Bästa tiden att måla om huset är då risken för nederbörd är låg. Men det får heller inte vara för varmt eftersom färgen då torkar för snabbt och inte hinner tränga in i träet. Man ska därför aldrig måla i gassande solsken utan det får gärna vara lagom varmt och molnigt.

← Äldre inlägg