Blogg

RSS

Flyttstädning i Göteborg gör det enkelt att flytta

25 Jan 2023

När du bokar en professionell flyttstädning från företag i Göteborg blir det enkelt att flytta. Du slipper ta hand om allt som har med städningen att göra.

Att flyttstäda kan tyckas vara den enklaste saken i världen. Tills du står där och har packat flyttbilen full med allt du äger. Då och där kanske du inser att du bara har en dag på dig. Hur i hela friden ska du då kunna fixa allt som har med städningen att göra. Det måste ju städas ytterst noggrant.

När en flyttstädning görs ska det vara lika rent efteråt som om allting vore alldeles nytt. Det innebär också att den hyresgäst eller husägare som tar över efter dig ska godkänna städningen du utfört. Ibland är det en besiktningsman från fastighetsförvaltningen som gör den kontrollen.

Flyttstädning i Göteborg när det går som smidigast

När det gäller att få en flytt att flyta på smidigt är det ett tips att du anlitar specialister på flyttstädning i Göteborg. Då vet du att du inte behöver oroa dig ett enda dugg för att flyttstädningen inte ska bli ordentligt utförd. Specialister på flyttstäd gör inga misstag.

Det smidigaste och enklaste sättet är att anlita människor som vet vad de ska göra in i minsta detalj. Visst kan du skramla ihop en hög med vänner och bekanta som hjälper dig städa, men om det inte görs efter alla regler kan du bli skyldig att bekosta en städfirma som gör om allt i vilket fall.

Fastighetsboxar – fysiska breven behövs än

16 Jan 2023

Den som försöker att argumentera för att fastighetsboxar har spelat ut sin roll på grund av digitaliseringen bör nog tänka om. Behovet kvarstår alltjämt.

Visst, det går väl till viss del att ifrågasätta behovet av post i form av fysiska kuvert och papper. Åtminstone i en modern tid när det mesta har digitaliserats och man använder sig av e-post eller digitala brevlådor. Men allting är inte digitalt. Tiderna för din postlåda, och ett fastighetsboxar i ett bostadshus, är långt ifrån över.

Fortfarande finns det nämligen de som älskar att börja dagen med en papperstidning. Den ska helt enkelt ligga i brevlådan på morgonen. Dessutom finns det viktig post som inte kan skickas digitalt. Till exempel beställningar av ett nytt bankkortet, ett nytt skal till telefonen – eller julkortet från din gamla mormor.

Alla ska ha rätt till fastighetsboxar

Egentligen handlar det dock inte om värdet på det som läggs i brevlådan. Det handlar snarare om bekvämligheten. Det handlar om att du inte ska behöva traska iväg till ett ombud varenda gång du får en leverans. Du ska kunna lita på att brevbäraren levererar ut allt som får plats i din brevlåda – eller din fastighetsbox.

Med andra ord finns det också ett krav på att exempelvis flerfamiljshus ska kunna erbjuda fastighetsboxar så att alla i huset kan ha sin personliga brevlåda. Att behovet fortfarande finns – och kommer att finnas även under lång tid framöver – det är någonting som står utom allt rimligt tvivel. Det kan du gott påminna din lokala fastighetsägare om.

Braskaminer i Göteborg gör ditt liv lite skönare och mysigare

9 Jan 2023

Att hitta braskaminer i Göteborg är inte så svårt som man skulle kunna tro. Sådana har blivit något att installera för att spara el och för hög mysfaktor.

Braskaminer finns på många ställen, men om du bor i Göteborg vill du nog hitta ett ställe i närheten där du kan köpa en och snabbt få den med dig hem för installation. Att skaffa braskamin innebär att du får ta del av många fördelar. En av dem är som redan nämnts den höga mysfaktorn.

Har du en lägenhet eller ett hus kommer en braskamin som är installerad där högst troligt bidra till att värdet på ditt hem ökar. Även om du inte tänkt sälja i första taget vet du ju inte vad som händer de kommande åren av ditt liv. Tills dess njuter du i fulla drag varje dag du tänder den.

Braskaminer gör dig go och glad Göteborg

Étt Göteborg fyllt av braskaminer kan innebära att du slipper den fukt som hotar att tränga genom märg och ben när Göteborg visar upp sitt allra sämsta väder. Ja den fukten kan du knappast känna av när du sitter vid din braskamin och njuter. En glad och go göteborgare sprider glädje runt om i stan. Så det kommer alla till nytta.

Det är väl förunnat alla göteborgare att kunna ha en braskamin i sitt hem – en braskamin som tar udden av den slask och kyla som de får dras med under många av årets alla dagar. När du köper en braskamin kommer du att få hjälp att installera den korrekt så du behöver bara bestämma dig för vilken modell du vill ha. För att läsa mer om braskaminer kan du gå till denna sida: braskaminergöteborg.se

Hjälp med trädfällning och trädgårdsarbete i Stockholm

11 Dec 2022

Behöver ni ta ner träd och rensa sly på tomten? Arborister är specialiserade på trädfällning och kan även hjälpa till med trädgårdsarbete i Stockholm.

Det är lätt hänt att det växer lite för mycket i trädgården och att buskar och träd breder ut sig mer än man tänkt sig. Ofta märker man det först när grönskan skuggar för mycket och andra växter tar skada av för lite ljus, vatten och näring.

Att själv såga ner träd och rensa i trädgården kan kännas övermäktigt. Är träden väldigt stora finns det också en risk att omgivningen kan ta skada vid trädfällningen. Det är inte helt ovanligt att träd som fälls av en privatperson ramlar över huset, bilen eller elledningar. Därför ska man ta det säkra före det osäkra och anlita en arborist.

Arborister är specialutbildade i trädfällning

Arborister är specialutbildade i trädfällning och kan ta ner träd som står trångt utan att omgivningen tar skada. Oftast använder de sig av en teknik som kallas sektionsfällning. Då sågar man ner trädet bit för bit i sektioner och lyfter ner delarna. Förutom trädfällning arbetar arborister även med beskärning, stubbfräsning, plantering och annat trädgårdsarbete.

Vill man anlita en arborist i Stockholm kan det vara bra att först ta in en offert. Det går att även få hjälp med bortforsling av det avverkade materialet. Innan man kontaktar en arborist ska man därför fundera på hur mycket hjälp man vill ha. Det kan också vara en god idé att ta in en offert från två olika arborister för att jämföra priser.

Digitala informationsskärmar i ett digitalt samhälle

2 Dec 2022

Digitala informationsskärmar gör det lätt att hålla information uppdaterad och färsk. Skärmarna uppdateras på distans, alla på en gång. Snabbt och smidigt.

Världen blir allt mer digital, och idag kan det mesta ordnas med hjälp av en skärm. Det gäller även information! Med hjälp av digitala informationsskärmar kan du snabbt uppdatera informationen, utan att behöva åka ut till skärmen fysiskt. Den gamla sortens skyltar och skärmar visar bara en eller två budskap åt gången och kräver att en person åker dit och ändrar.

Att kunna uppdatera information och nyheter i realtid, på distans, är väldigt hjälpsamt. Speciellt när det gäller saker som busstider, pågående kampanjer eller nyheter. Under pandemin var det många som använde digitala informationsskärmar för att visa antalet besökare, påminna om restriktioner och visa hygientips.

Digitala informationsskärmar är mångsidiga

Digitala informationsskärmar kan användas på alla ställen där människor behöver information av olika slag. Tågstationer, köpcentrum, skolor, kontor och på många fler ställen. Här är det bara kreativiteten som sätter gränser. På många håll i landet finns digitala informationsskärmar redan på bussar och tåg, så att resenärerna kan hålla sig uppdaterade om trafiken, vädret och lokala nyheter.

Att snabbt kunna uppdatera alla digitala informationsskärmar på distans gör att information kommer ut snabbt och att användningsområdet breddas. Användningen är inte längre begränsad till att budskapet trycks på ett plakat som ska sitta uppe i en månad, tills någon kommer och byter ut det. Det gör att digitala informationsskärmar kan användas till att visa information som bara är aktuell just idag, eller den här stunden.

Stenskiva förhöjer ditt kök i Göteborg

19 Nov 2022

En vacker stenskiva i köket kan ge dig det finaste hemmet i Göteborg. I alla fall kommer det kännas så, varje gång du slänger ett öga på din köksbänk.

Du som håller koll på inredning och design vet säkert att det inte finns mycket som slår en bra natursten när det kommer till bänkskivor. Snyggt, hållbart och mycket elegant. Träbänkar kan verkligen ha sin charm, men de slits tyvärr lätt med åren. Sten är ett mycket mer hållbart material.

Av naturliga skäl. Det finns ju en anledning till att man brukar säga att något är “hårt som sten”. Och sten är dessutom mycket vackert. En bra slipad stenskiva kan glänsa i många djupa nyanser, och verkligen förhöja ett kök eller ett badrum. Stenskivor passar i de flesta hem, men särskilt fina är de i hem där elegans och kvalitet är i fokus.

Därför bör du välja rätt leverantör av stenskiva i Göteborg

När du ska välja stenskiva i Göteborg kan det vara bra att vända sig till en leverantör som erbjuder ett stor urval av olika skivor, slipningar och stensorter. Det kan handla om marmor, granit eller någon annan typ av sten. Särskilt marmor har varit mycket populärt den senaste tiden, men är samtidigt ett klassiskt val som aldrig blir otrendigt.

Något som är viktigt att hålla koll på när du väljer stenskiva, är måtten. Se till att mäta både en och två gånger innan du beställer. Välj också gärna en leverantör som hjälper dig hela vägen fram till att skivan är installerad och klar.

Trapphusrenovering - ett nödvändigt ont?

4 Nov 2022

Måste man verkligen genomföra en trapphusrenovering? Frågan ställs av både fastighetsägare och BRF:er och ofta med en tanke på att det handlar om ett projekt som tar tid, som påverkar de boende och som kostar en massa pengar. Sanningen är emellertid den att man alltid bör se en trapphusrenovering som en ren investering. Väljer man rätt företag för projektet så finns det stora vinster i slutet av tunneln.

Att en trapphusrenovering tar tid är en sanning med viss modifikation - det handlar uteslutande om hur pass omfattande renovering som ska genomföras samt om vilket företag man anlitar för projektet. I vissa fall kan det räcka med att måla om och fräscha upp golv och andra ytskikt, i andra fall så handlar en trapphusrenovering om att man ser över allt och kanske exempelvis försöker imitera den arkitektoniska stil och ton som finns i fastigheten.

Det senare kan innebära stuckatur, detaljmålning och där exempelvis specialbeställda räcken och andra detaljer adderas - det kostar mer pengar och tar betydligt längre tid.

Trapphusrenovering ger många fördelar

Men, det handlar också om något som är att anse som en väldigt viktig del av underhållet. Genom en trapphusrenovering sker en automatisk värdeökning på fastigheten och där även varje enskild medlem kan skörda frukterna av projektet. Detta dels i samband med en eventuell försäljning då en trapphusrenovering i allra högsta grad bidrar till att man kan få igång en budgivning. Spekulanter köper inte bara en lägenhet - de köper en helhet.

Dels så handlar det också om det uppenbara: bor man i en fastighet som känns varm, ombonad och vacker så är man också beredd att bidra till att den känslan bibehålls. Man skapar en bättre grannsämja genom den ökade trivsel och ordning och reda som en trapphusrenovering för med sig. Kort sagt, det är mer än ett nödvändigt ont - det är ett projekt som verkligen gör skillnad.

Kontroll och information med ekonomisk plan för BRF

31 Oct 2022

En BRF sköter inte sig själv och det finns många uppgifter som måste utföras. En av de viktigare är att upprätta en aktuell ekonomisk plan för er BRF.

BRF är sedan många år en av våra vanligaste boendeformer. Vanligen återfinns den i städer och främst i våra största städer, men även riktigt små kommuner har bostadsrättsföreningar. Varje BRF ska ha en fungerande styrelse som har ansvaret för att föreningen fungerar och sköts korrekt.

Att driva en BRF är komplext på många sätt. Det handlar ju om praktiskt omhändertagande, juridiskt och ekonomiskt. För att er BRF ska fortsätta vara attraktiv och intressant måste alla vara beredda att lägga ner tid och arbete. Det fysiska underhållet måste vara kontinuerligt men inte heller pappersdelen kan försummas.

Av vad består en ekonomisk plan för en BRF?

En ekonomisk plan ska kunna läsas av blivande bostadsköpare och andra intresserade och därför behöver den ge en god översikt över föreningens ekonomiska läge. Det finns alltså ett antal punkter som är intressanta och måste finnas med. Utan en godkänd plan har en BRF inte heller rätt att över huvud taget upplåta bostäder. Dokumentet ska också revideras om något inträffar som i grunden påverkar föreningens ekonomi.

Således ska planen innehålla en komplett förteckning av kostnader för underhåll, löpande kostnader, finansiering och de kostnader detta medför. Det ska också anges vilka driftskostnader som inte omfattas av årsavgifter. Informationsplikten är alltså omfattande och därför är det lämpligt att planen upprättas i samråd med en advokatfirma med rätt kompetens inom området. Läs vidare om vad en ekonomisk plan för BRF innebär här: ekonomiskplanbrf.se

Persienner för kontor i Stockholm

31 Oct 2022

Det är viktigt att de som arbetar på kontor i Stockholm har en bra arbetsmiljö. Ibland är det inte så drastiska åtgärder som behövs. Persienner kan räcka.

Solen skiner in. Det är vår och morgonens tidiga solstrålar är skarpa och genomträngande. De irriterar morgontrötta ögon och ger blänk i datorskärmar. Bland personalen är det inte så populärt att ha kontorsrum som vetter åt öster, just av denna anledning. Det blir de nyanställda som placeras där, som regel.

Avdelningschefen har inte riktigt insett problemet förut. Det är faktiskt ingen som har klagat direkt till henne. Men nu är det en av de nyanställda som tagit upp saken med henne. När hon nu, bokstavligen talat, fått ögonen på saken så förstår hon inte att det inte gjorts något åt det tidigare.

Bättre arbetsmiljö med persienner

“Självklart ska vi fixa till det här”, säger hon. “Det är viktigt, ja faktiskt alldeles nödvändigt, med en bra arbetsmiljö för att vi ska kunna göra det jobb som krävs av oss. Jag ska genast leta reda på ett företag som kan installera persienner i Stockholm. Sen behövs det förstås ett godkännande uppifrån också men det ska knappast bli några problem”.

Saken löses precis som hon tänkt. Inom några dagar är persiennerna på plats. Nu får de anställda äntligen en bra arbetsmiljö. På morgonen vinklar de persiennerna så att solens strålar inte kommer in. Framåt dagen kan de vinkla om dem så att mer ljus släpps in, eller helt enkelt dra upp dem.

Fastighetsskötsel är förmånligt i Göteborg

25 Oct 2022

Vill du ha en förmånlig och pålitlig fastighetsskötsel ska du vända dig till Göteborg. Här jobbar man med trygga och säkra koncept och ordnar det mesta.

En dag med fastighetsskötsel kan se ut på följande sätt. Det kan vara stopp i avloppet och då gäller det att vara där och lösa den problematiken. Andra saker som kan dyka upp är vattenläckage och då får man leta upp på vilket rör skadan sitter. Det kan ta tid att hitta det i en fastighet.

Det kan inträffa att det blir ett och annat värmeproblem som gör att någon fryser medan någon annan har det för varmt. Det är en åtgärd som kan ta tid att rätta till och då handlar det förmodligen om att någon radiator inte fungerar som den ska. Fastighetsskötsel är ett omfattande arbete.

Exempel på hur fastighetsskötsel i Göteborg kan se ut

När du anlitar någon för fastighetsskötsel i Göteborg kan det innebära att du får hjälp med flera saker som har med trädgårdsarbete att göra. Vad sägs om plantering och gräsklippning? Det är något som behöver göras som mest på sommarhalvåret. Andra saker är att se till är att allt slags skräp forslas bort.

Klottersanering kan man ha behov av från och till, liksom att tvätta fasaden lite då och då. På vintern är det snöröjning som gäller om det skulle börja snöa. Hela året finns det behov av att se till att alla grovsopor körs till återvinning eller sopstationer för regelrätt hantering. Att det är snyggt och rent är viktigt, liksom att man hörsammar hyresgästernas behov.

OVK besiktning för dig som bor i Göteborg

24 Oct 2022

OVK besiktning i Göteborg kan du beställa med jämna mellanrum. Det brukar röra sig om tre till sex års mellanrum beroende på vilken slags byggnad du äger.

Själva typen av byggnad kanske inte har så stor betydelse när det gäller OVK besiktning vart tredje eller sjätte år. Det som spelar mest roll är vilket ventilationssystem du har i den och vad för slags verksamhet som bedrivs där. Är det barn och ungdomar med i spelet är kontrollerna oftare.

Ett litet barn som går på förskolan och vistas där länge kan utveckla allergier eller ofta få ont i huvudet. Det säger sig självt att det därför är extra viktigt att luften barnen andas in är tjänlig och god. Syre gör oss pigga och behövs för hela systemet. Det vet nog varenda människa om du frågar.

OVK besiktning för dig i Göteborg med omnejd

Du kan beställa OVK i Göteborg oavsett om din byggnad står i centrala staden eller i utkanterna. Det är inget problem för en besiktningsman att ta sig lite längre ut i närområden eller kranskommuner för den delen. Verktyg och mätinstrument kan lätt tas med i en bil.

När en byggnad tas i bruk första gången gör man alltid en OVK besiktning. Det är med den som utgångspunkt man sedan jämför de värden som mäts upp mellan de gånger en besiktning sker på plats. På så sätt kommer din byggnad alltid att jämföras med sitt första resultat och inte med andra byggnader.

Takläggare från Örebro

24 Oct 2022

Det finns en och annan takläggare som kommer från Örebro men är verksam någon annan stans. Samtidigt finns det de som jobbar i Örebro men är inflyttade.

Bor du i Örebro och fundera på att lägga om ditt tak? Kanske går du i tankarna om att bygga ett nytt hus? Du kanske behöver en takläggare som vet hur ett tak ska läggas på bästa sätt? Oavsett vilket, finns det takläggare i Örebro som kan vara dig behjälpliga med all slags takläggning.

Ska du lägga om ett gammalt tak, är det bra att kontakta en takläggare som tar en titt på hur det ser ut. Vid en konsultation kommer det vanligtvis någon och undersöker taket. Sedan lämnar de en offert på det arbete de anser sig behöva utföra för att allt ska bli så bra som möjligt.

Takläggare Örebro har mer än en sträng på sin lyra

Tar du kontakt med en takläggare i Örebro kommer du märka att hen troligtvis har mer än en sträng på sin lyra. Det vill säga, de brukar kunna mer än en sak . Så i samma veva kan du kanske få hjälp med att fixa en altan eller ordna till en stålkonstruktion du av någon anledning behöver ha.

När det gäller att lägga tak är det mer än att få dit takpannor. Du ska först på med takstolar, täcka med underlag, lägga på takläkt och täcka med till exempel takpannor. Sist men inte minst är det vindskivor och så avslutar man med en hängränna eller kanske ett stuprör.

Mäklare med koll på läget i Sollentuna

22 Oct 2022

Mäklare i Sollentuna kan lugna den som målar fan på väggen vad gäller en stundande lägenhetsaffär. Särskilt om säljaren faktiskt haft lägenheten i trettio år.

Usch. Bara tanken på att sälja lägenhet i den här ekonomin fick Bengt att vilja ställa sig i duschen. Han blev så himla nervös och ångestriden. Ändå var han tvungen att sälja. Han stod verkligen inte ut med att dela hem med sitt ex Agneta längre. Trettio år tillsammans fick faktiskt räcka.

Om han bara hade kunnat tajma in marknaden lite bättre. Krig i Ukraina, corona-pandemi, allmän inflation, rasande bostadspriser. Fy sjutton. Men, hur dåligt var egentligen läget? Var det så illa som han föreställde sig, eller var det bara inbillning alltihopa? Han bestämde sig raskt för att det var bäst att prata med en expert.

Mäklare vet att jämföra med rätt bostadsmarknad

Som tur var hade han fortfarande lagrat numret till den mäklare som sålde lägenheten i Sollentuna till honom och Agneta för trettio år sedan. Det där med nya människor var inget Bengt gillade, så han kände sig trygg med att ringa till en mäklare han redan kände. Och han fick dessutom lugnande besked.

Eftersom Bengt köpt sin lägenhet för så länge sedan som trettio år, hade de senaste årens turbulens inte någon egentlig effekt på den vinst han skulle göra på den. Mäklaren rådde honom att inte jämföra med ett hypotetiskt försäljningspris som han kanske hade kunnat få för två år sedan, utan att jämföra med vad han faktiskt betalat för lägenheten en gång i tiden. Och då, då var ju vinsten enorm. Bengt kände sig genast som den vinnare han var.

← Äldre inlägg