Blogg

RSS

Säkerhetsdörrar för solidariska föreningar i Stockholm

6 aug 2022

Säkerhetsdörrar kan lätt installeras hos BRF i Stockholm. Då skyddar ni era hem från otäcka tjuvar som vill sno era grejer. Men se till att betala gemensamt.

Stockholm av idag bjuder på ett rätt hårt klimat. Brottsligheten bara ökar och många uppger att de känner sig allt mer otrygga. Men har det inte alltid varit lite rufft i Stockholm, med en hel del lägenhetsinbrott och andra problem? Kanske.

Det som skiljer i dag från i går är dock att du kan skydda din lägenhet mot inbrott på ett helt annat sätt. Utöver larmsystem kan en säkerhetsdörr vara en bra investering. Då gör du det svårt för även den mest kompetenta tjuv att ta sig in i ditt hem för att tjuva alla dina saker.

Säkerhetsdörrar för BRF i Stockholm

Om ni inte redan har installerat säkerhetsdörrar för BRF i lägenheterna i er förening, är det dags att titta på vad en sådan investering skulle kunna kosta. Kanske kan ni komma ned till ett bra pris om ni byter dörrar på alla lägenheter samtidigt? Glöm inte att dörrar kan höra till den del av lägenheten som inte är de enskilda bostadsrättsägarnas ansvar, utan är en fråga för föreningen.

Se bara till så att ni inte sätter några av era boende i klistret. Om ni gör det till en gemensam investering ur föreningens befintliga kassa undviker ni att sätta press på någon familjs redan trängda ekonomi. I dag är det inte säkert att ens familjer som bor på fina adresser i innerstan befinner sig på grön kvist. Var lite solidarisk, så kommer ni få fin stämning i föreningen.

Hitta en riktig målare i Uppsala

5 aug 2022

Funderar ni på att måla om huset i Uppsala? Det är ett omfattande arbete som kräver rätt kunskap. Här kommer några tips för er som ska anlita en målare.

Fasaden är ett av husets viktigaste ytskikt. Det är därför det är så viktigt att man målar om huset när det behövs eftersom fukt annars kan leta sig in. Hur ofta man måste måla om fasaden beror på vilken typ av färg den är målad med, men också hur pass utsatt huset är för väder och vind.

Hur pass noga man har varit med underarbetet och om man har använt sig av kvalitativ färg när man har målat har också betydelse för hur ofta man måste måla om. Därför lönar det sig att vara noga i val av målare eftersom man då både spar tid och pengar.

Viktigt att ta referenser på målare

Bästa sättet att hitta en skicklig målare i Uppsala är genom att fråga vänner och grannar om tips och rekommendationer. I andra fall får man söka på internet men då är det viktigt att man också ber om referenser då man tar in offerter. Man ska alltid ta in kostnadsförslag från mer än en målare eftersom priserna kan variera.

Bästa tiden att måla om huset är då risken för nederbörd är låg. Men det får heller inte vara för varmt eftersom färgen då torkar för snabbt och inte hinner tränga in i träet. Man ska därför aldrig måla i gassande solsken utan det får gärna vara lagom varmt och molnigt.

Vad gör en mäklare i Vasastan för dig?

4 aug 2022

Funderar du på att skaffa en mäklare i Vasastan? Vad är det du då kan förvänta dig att en mäklare gör för dig. Här går vi igenom ett antal vanliga punkter.

En mäklare i Vasastan måste agera som en ärlig mellanhand mellan köparen och säljaren, samtidigt som den kan ge båda parter råd och hjälp med den information som behövs för att affären ska gå igenom.

  • Mäklaren ansvarar för kommunikationen med de inblandade parterna.
  • Mäklaren hjälper ofta med att få fastigheten värderad. En värdering är en uppfattning om
  • fastighetens värde och kan hjälpa den potentiella säljaren att förstå vilka faktorer som kan
  • påverka värdet på bostaden.

Mäklaren kan ge förslag på vad säljaren kan åtgärda i bostaden inför försäljningen, och ge inredningsidéer eller tips på förbättringar. Allt sådant kan öka värdet på bostaden och generera högre försäljningssumma.

Fler saker en mäklare i Vasastan kan hjälpa till med

  • En mäklare är ansvarig för att få så mycket information som möjligt om fastigheten, inklusive området den ligger i.
  • Fastighetsmäklaren hjälper säljaren att marknadsföra sin bostad i många kanaler, bland annat internetannonser och fysiska försäljningsskyltar i och i anslutning till bostaden.
  • Mäklaren skapar de beskrivningar av bostaden som publiceras bland andra annonser för bostäder som är till salu i området. En bra bostadspresentation kan leda till fler potentiella köpare, vilket i slutändan kan hjälpa säljaren att prissätta sin bostad mer attraktivt.
  • Det är viktigt att kunna visa professionella bilder för potentiella köpare och fastighetsmäklaren hjälper ofta till att anlita en fotograf.

Låt ett proffs lägga ett Chevron golv

30 jul 2022

En klar fördel med ett parkettgolv är att du slipper lägga en förmögenhet på dyra mattor. Om du låter lägga ett, skulle det vara ett helgerån att dölja golvet.

Ett vackert parkettgolv blir i viss mening neutralt i förhållande till övrig inredning i ett rum. Ditt Chevron golv bara ligger där och blänker med sitt vackra mönster. Golvet bryr sig inte om vilka färger soffor och stolar har. Du kan välja vilka möbelfärger du vill.

Att välja Chevron golv kan vara en investering för livet. Ingenting biter på ett sådant golv. Det förblir vackert och tåligt. Kanske påverkas det av vassa klackar, men golvet går att slipa och lacka om. Golvets mönster blir tidlöst. Klassiska möbler eller sparsmakad modern

inredning går väl ihop med Chevron golv.

Chevron golv läggs i vinkel Ett Chevron golv har likheter med fiskbensparkett. Golvmönstret kallas också “franskt fiskben”. Golvet har en speciell gerning och får därför ett vinklat utseende. I ett Chevron golv är ändarna på varje enskild stav vinklade, När två stavar möts bildas ett mönster som en snöplog. När golvet väl finns på plats ligger det enkelt och stilrent. Chevron Parquet levereras i olika träslag och finns i olika färgnyanser.

För att lägga ett Chevron golv måste undergolvet vara jämnt. Läggningen börjar med att spackla och slipa. Därefter kan parketten läggas på det flytande undergolvet. Likt annan parkett kommer golvet att röra sig vid ändrad luftfuktighet. En spalt lämnas mellan golv och vägg. Ett Chevron golv läggs av professionella golvläggare.

Slitstarka och lättstädade butiksgolv

28 jul 2022

Ska ni lägga in ett nytt butiksgolv? I så fall är det viktigt att ni väljer ett golv som är anpassat för lokalen och som är både lättstädat och slitstarkt.

Ett butiksgolv får gärna vara snyggt men måste också klara en hel del slitage och vara lättstädat. Bäst blir det om man väljer butiksgolv efter den verksamhet man bedriver. Är det exempelvis en blomsterbutik kan det både estetiskt och praktiskt passa bra med klinkers. En elegant klädbutik kan däremot behöva ett lite mjukare intryck och då kan det bli fint med laminat eller en parkett.

Butiksgolv finns även i andra material som textil, plast och natursten. De flesta golvmaterial finns också i olika kulörer vilket gör det enkelt att hitta ett golv som också passar ihop med övrig inredning. Men det är förstås viktigt när man väljer ett golv till en butik att det också är säkert att gå på och är halkfritt.

Få hjälp med att välja rätt butiksgolv

Det finns golvföretag som är specialister på butiksgolv och andra specialgolv till exempelvis industrier och kontor. De kan hjälpa till att hittad det golv som utseendemässigt och praktiskt passar verksamheten och lokalen bäst. Men också ge tips om hur man bäst rengör och sköter om golvet för att det ska hålla sig snyggt riktigt länge.

Men framförallt kan de också lägga in golvet och se till att det kommer på plats. Det ställs extra höga krav på ett butiksgolv och att använda sig av en specialist är ofta det bästa. Då slipper man problem med ojämna golv eller golv som inte håller vad de lovar.

En målare kan pigga upp tillvaron i Stockholm

20 jul 2022

En trist vardag i Stockholm kan göras roligare. Istället för att slänga pengar på tillfällig förströelse kan man anlita en målare och få något mer bestående.

Ibland behöver man göra något för att pigga upp sin vardag. Särskilt på vintern när allt är mörkt och trist känns behovet större än det kanske gör annars. Visst kan man boka in en helg på spa eller ställa till med en fest. Det är inte alls dumt. Det tråkiga är bara att det går så fort över. När det tar slut så är det slut.

En idé är att istället lägga pengarna på att göra om i bostaden. Det måste inte vara något jätteprojekt. Man kanske skulle önska sig ett nytt kök, men det är en så kostsam sak att genomföra att det nog får vänta ett tag till. Nej, det kan räcka att satsa en mindre summa pengar för att genomföra något mera rimligt.

Be en målare måla om sovrummet

Varför inte anlita en målare? Du kan till exempel låta denne måla om ditt sovrum i någon modern och läcker färg. Komplettera sedan med lite nya hemtextilier, så blir sovrummet som nytt. Lägg till några levande ljus och en god bok så kan du mysa riktigt länge.

Även när boken är färdigläst, så kommer det ommålade sovrummet att finnas kvar så att du kan njuta av det länge. Resultatet av pengarna du spenderat finns kvar. Varje gång du kommer hem från jobbet i Stockholm finns rummet där och väntar på dig. Den effekten får du inte av en fest eller en helg på spa. Låt denna hemsida guida dig vidare till hur du kommer i kontakt med en målare: målarestockholm.biz

Flyttfirman fixar bohagsflytt i Stockholm

18 jul 2022

En bohagsflytt i Stockholm behöver inte vara jobbig. Det är mycket att fixa och ordna med men en flyttfirma kan hjälpa till med det tunga, fysiska arbetet.

Att byta bostad i Stockholm kan vara besvärligt. Det är mycket att tänka på. Först och främst måste man ju säga upp det hyreskontrakt man har eller sälja lägenheten. Det är också en fördel om man har hittat någonstans att flytta till. Annars står man kanske där med hela bohaget på trottoaren och har ingenstans att ta vägen.

Det där kan ju kännas som självklarheter men det finns också annat att fixa med vid en flytt i Stockholm. Man måste komma ihåg att skicka adressändringar till alla möjliga ställen. Säkert har man också abonnemang som behöver sägas upp eller flyttas över till den nya adressen.

Förstör inte vänskapen med en bohagsflytt

Det jobbigaste av allt är dock alltid den rent fysiska flytten. Att röja och rensa och packa på ett smart sätt. Att montera isär stora möbler och sen också hålla reda på alla delarna så att man kan sätta ihop dem igen efter flytten. Sist men inte minst att bära och släpa allting till lastbilen, köra till det nya stället, och sen bära och släpa in allting igen.

Det sista tar man dock lämpligen hjälp med. Men låt bli att besvära vänner och släktingar. Det blir så dålig stämning när de egentligen inte vill, orkar eller har tid men känner sig tvungna att ställa upp. Bättre då att direkt vända sig till en flyttfirma när det gäller bohagsflytt i Stockholm. De blir bara glada när du hör av dig.

Därför är lokalanpassning viktigt för företag i Göteborg

18 jul 2022

Lokalanpassning öppnar upp fastighetsmarknaden i Göteborg. Ta hjälp av en specialist för att kunna se möjligheter i lokaler du annars kanske hade valt bort.

De flesta företag vet att när det kommer till lokaler så är det tre ord som gäller: location, location, location. Allt annat går nämligen att ordna. De flesta lokaler kan anpassas till att tillgodose verksamhetens särskilda behov. Samtidigt som du tar kontakt med en mäklare kan du alltså passa på att slå en signal till en specialist på lokalanpassning.

Det kan vara en god idé att ta den kontakten redan tidigt i processen när du letar efter en ny lokal. Kanske kan en sådan specialist se möjligheter i en lokal som du själv inte riktigt ser som en kandidat till att köpa eller hyra.

Lokalanpassning särskilt viktigt i en storstad som Göteborg

I en storstad som Göteborg vill många företag gärna ha lokaler mitt i stan. Då gäller det att gå på visningarna med ett öppet sinne, och gärna i sällskap med en specialist på lokalanpassning. De flesta specialister på lokalanpassning i Göteborg är medvetna om vikten av att kunna utveckla och anpassa lokaler även till krävande verksamheter.

För att produktion och arbetstempo ska kunna hållas på topp krävs det att företaget har precis den typ av lokal som är optimal för just deras verksamhet. Du som letar efter en ny lokal bör ta hjälp för att se möjligheter i lokaler som inte är perfekta just nu, men som har det perfekta läget.

En flyttfirma i Solna kan packa dina saker

16 jul 2022

För dig som tycker det är besvärligt att flytta och packa, finns det en bekväm möjlighet. En flyttfirma i Solna har många tjänster som du enkelt kan beställa.

De kan bistå med att hyra ut flyttkartonger, och de kan också packa ner dina saker. Själva transporten sker smidigt i en täckt flyttbil, och sedan kan du också beställa uppackning. Kanske är du mycket stressad, eller rörelsehindrad, eller så tycker du helt enkelt att det är skönt när någon annan organiserar hela projektet, så att du slipper bekymra dig om det.

Det kan vara skönt att anlita proffs och slippa be vänner och bekanta. Speciellt om man vet att man inte kan eller vill bära deras saker framöver, känns det mer självständigt att kontakta en flyttfirma i Solna. De jobbar gärna och gör sitt bästa för din skull.

Flyttfirman är igång oavsett väder

Det gör inget om det regnar på flyttdagen, för det finns remmar och redskap som gör att in- och urlastning sker så smidigt och effektivt som möjligt. Flyttkarlarna är mycket rutinerade och snart står ditt bohag på plats i din nya bostad. Har du märkt upp kartonger med vilket rum de ska stå i, går flytten ännu raskare.

Självklart kan du också beställa att de packar upp dina saker, och det finns möjligheter att flyttfirman har lokaler som är lediga för magasinering av det som inte får plats längre. Det är mycket service du får för pengarna när du anlitar en seriös flyttfirma i Solna.

Solpaneler Köping - är det en sund investering?

16 jul 2022

Solpaneler har blivit en vanlig lösning i Sverige och inte mycket tyder på att det handlar om någon fluga. Tvärtom: man ser att fler och fler villaägare, företag, lantbruk och fastighetsägare visat intresse och man ser att de som redan tagit steget kommit att spara mycket pengar. Genom att sätta upp solpaneler på taket till din villa i Köping kan du skapa en situation där du själv producerar el snarare än att köpa sådan. Du blir en producent snarare än en konsument. Vilket heller inte är den enda fördelen med solpaneler i Köping.

Hur har det senaste året påverkat din ekonomi? För många villaägare så har det varit ett brutalt åt sett till rena kostnader. Primärt så handlar det om att elpriset stigit till en nivå som saknar motstycke. En mild höst följdes av en vinter som kom plötsligt och där våra vatten frös utan någon större förvarning - och samtidigt.

Detta i kombination med omvärldens oroligheter gjorde att priserna steg till rena rekordnivåer och att vår regering tvingades skapa nödpaket till villaägare. Det senare kan man tycka vad man vill om. Faktum är att man även som villaägare har val att göra. Man kan binda elavtalen, man kan dra ner på användandet - och ransonera - och man kan göra andra val.

Solpaneler i Köping borde uppmuntras

Det senare kan illustreras av solpaneler i Köping. För, hur drabbades egentligen en villaägare som investerat i solpaneler i Köping? Lite och ingenting alls. Det som händer med solpaneler är att man producerar egen el. Således så påverkas man också marginellt av hur priserna ser ut för elektricitet.

Här kan vän av ordning - med tanke på regeringens stödpaket - tänka att förutseende villaägare som valt att investera i solpaneler borde uppmuntras och att fler också borde inse värdet av att välja solpaneler i Köping. I synnerhet om man även väger in en annan fördel i beräkningen - nämligen att det handlar om en grön investering. Solpaneler i Köping producerar grön el och det gör att de egna avtrycken på klimatet minskas radikalt.

Förvisso finns ett bidrag - liknande Rot- och Rut - tillhands om man väljer Solpaneler. Genom att använda Grön Teknik så kan man dra av halva kostnaden för både arbetet med montering och för inköpen av Solpaneler. Det är bra, men frågan är om det inte krävs ännu mer? Med tanke på det senaste årets turbulens så vore det definitivt av värde.

← Äldre inlägg