Blogg

RSS

Hyra kranbil för tillfälliga behov

5 Nov 2023

Vid tunga eller besvärliga lyft är det enkelt och prisvärt att hyra en kranbil som kan hjälpa till vid mer tillfälliga uppdrag för privatpersoner eller företag.

Det finns tillfällen när det hade varit bra att vara väldigt lång och stark och tillfällen när det är bra att inte vara det utan att istället hyra in hjälp av en kranbil för de där tunga lyften. Kanske rör det sig om något som ska sättas på plats, som en stor tank eller ett attefallshus. Eller så kanske det är något som ska tas bort eller flyttas.

Hur det än kommer sig så är det smart och enkelt att ta hjälp av en kranbil som lika snabbt och enkelt kan vara på plats för att utföra uppdragen och därefter bege sig vidare på andra äventyr. Därför kan det hända att den som kör en kranbil kan hamna på många olika adresser under samma dag.

Smart att hyra en kranbil

Det är lätt att förstå att det inte kommer att gå att köra hem en friggebod på ett vanligt personbilssläp. Eller att därefter lyfta samma friggebod på plats med hjälp av en eller ett par grannar. Så vid de tillfällena är det många som kontaktar en firma för att hyra en kranbil för det som behöver utföras.

Men samtidigt kan det vara smart att hyra en kranbil när det gäller sådant som det går att utföra själv med handkraft fast att det kommer att vara tungt och ta tid. Som när det handlar om att få hem en större mängd byggmaterial från en butik och in på tomten. Eller ifall det rör sig om en mängd avfall som ska fraktas bort från samma tomt.

Hur det går till att hyra en kranbil

Om det finns ett behov av att hyra en kranbil så är det egentligen inte svårare än att skriva in orten du finns på och sökorden hyra kranbil. Då kommer det att dyka upp förslag på företag som erbjuder tjänsten på din ort, eller i närheten av där du finns.

Det du behöver tänka på är att du ska ge information gällande vad det är som ska lyftas och en eventuell vikt samt mått på detta. Den informationen behövs så att du kan få ut rätt kranbil som har rätt utrustning för uppdraget.

Asbestsanering: Vad du behöver veta

31 Oct 2023

Många människor är omedvetna om de risker som asbest kan medföra. I äldre byggnader, särskilt de som byggdes under 60- och 70-talet, kan asbest ha använts som ett byggnadsmaterial på grund av dess hållbarhet och brandbeständighet.

Men detta ämne är långt ifrån ofarligt. Exponering för asbest kan leda till allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer. Därför är det av yttersta vikt att agera om man misstänker att det finns asbest i en fastighet.

Identifiera asbest i din fastighet

Om du har anledning att tro att det kan finnas asbest i din byggnad, bör du genast beställa en provtagning. Om resultaten visar att asbest finns, måste du agera snabbt för att säkerställa att ingen blir utsatt. För detta rekommenderas det att man vänder sig till en certifierad firma med expertis inom området. Dessa experter kan hjälpa till med provtagning och vidare rådgivning.

Under 60- och 70-talet var asbest ett populärt val vid byggnation på grund av dess många fördelaktiga egenskaper. Asbest är en naturlig mineral, men när den kombineras med andra material kan den bli skadlig för människor. Tyvärr var det brist på medvetenhet om dess hälsoeffekter under den tiden, vilket resulterade i dess omfattande användning i byggnadsmaterial.

Sanering av asbesthaltiga byggnader

Om en byggnad innehåller asbest och ska saneras, är det viktigt att detta görs på rätt sätt. Felaktig rivning kan leda till att asbestfibrer frigörs i luften, vilket utgör en allvarlig hälsorisk. Det är därför essentiellt att sanering utförs av professionella som är utbildade och vet hur man hanterar asbest på ett säkert sätt.

Slutligen är det av yttersta vikt att vara medveten om riskerna med asbest och att vidta nödvändiga åtgärder om man misstänker dess närvaro i en fastighet. Med rätt kunskap och handling kan riskerna minimeras och säkerheten för alla inblandade garanteras.

Spara på kroppen och ta hjälp med tunga lyft

27 Oct 2023

Det är inte ovanligt att det sker skador vid tunga lyft. Det krävs kunskap om hur du ska lyfta rätt och dessutom en del muskler. Och antagligen mycket hjälp.

Erik och Elin hade äntligen hittat sitt drömhus tillsammans. Efter tre år som särbor, så var det dags att flytta ihop. Efter flera månader av sökande, så var det äntligen över. Nu var det bara datum som skulle bestämmas och allt runt omkring skulle lösas. Eftersom båda två bodde i egna bostäder nu, var det en hel del som skulle flyttas.

Bland annat så hade Erik en stor skinnsoffa som var tung som bly, kändes det som. Och Elin hade tunga saker hon med. Det var något som var helt omöjligt för dem själva att fixa. Erik och Elin bestämde sig snabbt för att ta hjälp med de tunga lyften, för att inte riskera att skada sig själv, eller sakerna.

Tunga lyft på ett säkert sätt

Erik hade visserligen gymmat en del i tidigare år, så han visste hur han skulle bära. Det vill säga att lyfta med benen och inte med ryggen. Men musklerna var till stor del borta och det kändes som ett alldeles för stort jobb. Dessutom var inte Elin heller jätteglad och att de skulle lösa det utan skador kändes inte möjligt.

Erik tog kontakt med ett företag som erbjöd tunghantering. Där de kunde flytta alla de tunga sakerna som de behövde hjälp med till det nya stället. Lättare saker som kartonger och stolar och liknande, kunde de enkelt ta själv på ett eget släp.

Bärredskap inför tunga lyft

De anlitade ett trevligt gäng från den firma som tog hand om de tunga sakerna. Till sin hjälp hade de bärredskap för att underlätta lyftandet. Utöver att ha hjälp av redskap, så hade de även musklerna och kunskapen som behövdes för att utföra det jobbet.

De arbetade med säkerhet i första hand och allting gick väldigt tryggt till. Det visade sig att de gjorde mer än att flytta tunga saker. De kunde även åka till återvinningen med andra saker som kändes blytunga. För Erik och Elin var detta upplägg helt perfekt. De slapp tänka på hur de skulle lösa saker, nu när de fick så bra hjälp av företaget.

Chevronparkett – ett tidlöst och elegant golv

27 Oct 2023

Funderar ni på om chevronparkett kan passa er bostad? Chevron, eller fransk parkett som man också säger, är ett tidlöst trägolv som har det där lilla extra.

Golvet har stor betydelse för hemmet, inte bara praktiskt utan även hur det upplevs. Chevronparkett är ett mycket vackert trägolv som drar åt sig uppmärksamheten och ger det där lilla extra. Men golvet är på samma gång generöst och framhäver även rummets inredning och möbler. Mönstret påminner lite om den klassiska fiskbensparketten men chevronparkettstavarna är i stället snedsågade och bildar en pilspets.

Precis som vanlig parkett kan chevronparkettens brädor varieras i storlek och anpassas till rummet. Chevron finns också i flera olika nyanser och träslag men vanligast är ek. En chevronparkett av bra kvalitet är tillverkad av gediget trä som även går att slipa när det blir repigt.

Var passar chevronparkett?

Chevronparkett är ett tåligt golv som passar både i privata hem och offentliga miljöer som exempelvis hotell och restauranger. Det går att lägga chevron både i vardagsrum, kök och sovrum. Tjusigast blir golvet i lite större rum eftersom mönstret då bäst kommer till sin rätt. Men anpassar man bara parkettstavarnas storlek efter rummet går det att lägga chevron med gott resultat även i lite mindre rum.

Chevron är annars bra på att framhäva övrig inredning och kan med fördel kombineras med lite tyngre möbler, långa gardiner men även mattor. Det betyder inte att chevron inte passar i mer moderna hem med stramare skandinavisk inredning med nättare möbler. Effekten av golvet blir bara en annan då chevronparkettens särpräglade mönster i stället får ta större plats.

Är chevronparkett dyrare än andra trägolv?

Att lägga chevronparkett behöver inte vara dyrare än att lägga fiskbensparkett. Men för att man ska få valuta för sina pengar gäller det att välja en chevron av bra kvalitet som är tålig. Viktigt är förstås att även ta hjälp av en skicklig golvläggare som har trägolv som specialitet. Då får man ett golv som håller i minst femtio år eller mer.

Hur mycket det kostar att lägga ett chevrongolv beror på rummets storlek och vilken typ av chevron man väljer. Det bästa är att besöka en golvfirma som är experter på chevron. Då kan man kostnadsfritt få hjälp med att hitta rätt golv. Man får även ett kostnadsförslag på hur mycket det kostar att lägga in golvet.

Förnya ditt hem med en erfaren målare i Stockholm

26 Oct 2023

Att förnya sitt hem med en fräsch färgpalett eller nya tapeter är ett kraftfullt sätt att förvandla sin bostad. Det är som en nystart, en möjlighet att förändra atmosfären och skapa en ny känsla i varje rum. Ofta kan dock tidsbrist och andra åtaganden sätta käppar i hjulet. Men oroa dig inte, det finns en enkel lösning - anlita en professionell målare i Stockholm.

Har du länge drömt om att förnya ditt hem? Kanske är det dags att säga adjö till den vita och minimalistiska estetiken och istället omfamna varmare och mer inbjudande färger. Kanske är det dags att byta ut de gamla tapeterna mot något mer spännande. Oavsett vad din inre vision säger så kan en erfaren målare hjälpa dig att förverkliga den.

Jobb, familj, och andra åtaganden tar sin tid

Det är en vanlig utmaning. Jobb och familjeliv kräver sin tid och energi. Träning och sociala aktiviteter med vänner är viktigt för välbefinnandet. Samtidigt längtar du efter att förvandla ditt vardagsrum till en ombonad oas. Men tiden räcker inte alltid till.

Du har kanske funderat på att göra jobbet själv, men tiden har alltid varit en bristvara. Nu finns det dock inga ursäkter längre. Det är dags att ta steget och boka en kunnig målare i Stockholm. Med deras hjälp kan du snart njuta av ditt efterlängtade vardagsrum utan att behöva oroa dig för tid och arbete. Ett exempel på en riktigt duktig målare är www.norrortsmaleri.se.

Erfarna hantverkare för enastående badrumsrenovering på Lidingö

18 Oct 2023

Ett oattraktivt, nedslitet eller omodernt badrum kan verkligen sänka stämningen. Genom att genomföra en badrumsrenovering på Lidingö kan du förvandla det till ett fräscht och harmoniskt utrymme som du verkligen trivs i.

Även om du kanske inte tillbringar en överväldigande del av din tid i badrummet, är det en plats där harmoni och trivsel är viktigt. Ett badrum bör vara både funktionellt och lätt att hålla rent. Om du sitter fast med ett gammalt och trist badrum finns det möjlighet att genomföra en mindre eller omfattande badrumsrenovering för att ge det nytt liv.

Du behöver inte nödvändigtvis genomföra en total ombyggnad med helt ny inredning om du inte anser det vara nödvändigt eller om din budget inte tillåter det. Ibland kan små förändringar göra stor skillnad. Genom att lägga till några färgglada kakelplattor eller helt enkelt måla om väggarna kan du skapa en livlig och inbjudande känsla i ditt badrum.

Grundarbetet – hörnstenen i varje badrumsrenovering

På Lidingö finns det otvivelaktigt många badrum som skulle kunna dra nytta av en uppfräschning genom badrumsrenovering. Känner du igen dig? Om så är fallet kan du överväga att ta på dig projektet själv, om du har rätt kompetens och kunskap. En nyckelfaktor för att uppnå ett snyggt och hållbart resultat är att lägga ned arbete på grundarbetet.

De moderna kraven på vattentäta ytskikt i badrummet är stränga och det finns många regler att följa. Att försöka sig på en badrumsrenovering själv kan vara riskabelt om du inte har erfarenheten. Därför kan det vara en klok idé att anlita en firma som är specialiserad på badrumsrenoveringar. Dessa experter har den nödvändiga kunskapen och behörigheten för att göra jobbet rätt och ge ditt badrum en ny fräschör.

Genom att välja att renovera ditt badrum med erfarna hantverkare, såsom badrumsrenoveringlidingö.nu, kan du se fram emot att få ett badrum som inte bara är funktionellt och lättstädat, utan också vackert och trivsamt. Oavsett om det handlar om små justeringar eller en mer omfattande omgestaltning, kommer resultatet av din badrumsrenovering på Lidingö att överträffa förväntningarna och ge dig ett utrymme som du verkligen kan njuta av.

Så fungerar en flyttfirma i Sollentuna

17 Oct 2023

Att flytta kan vara stressande och överväldigande. Genom att överlåta flytten till experter kan du minska den emotionella och fysiska stressen som ofta är förknippad med en flytt.

En flyttfirma i Sollentuna arbetar enligt en strukturerad process för att säkerställa en smidig flytt.Flyttfirman börjar med att förstå dina behov och önskemål. De skapar en plan som anpassas efter din situation och dina preferenser. Flyttteamet packar dina ägodelar noggrant och effektivt. De använder lämpliga förpackningsmaterial för att skydda föremålen. Dina ägodelar transporteras säkert till din nya bostad i Sollentuna. Flyttfirmans personal ser till att allt når fram i gott skick.

Lossning och placering

Vid ankomsten lossar och placerar flyttteamet dina ägodelar enligt dina anvisningar. Detta gör det enklare för dig att komma igång i ditt nya hem. Vissa flyttfirmor erbjuder även eftervårdstjänster, som att hjälpa till med montering och installation av möbler eller att städa upp efter flytten.

Att få hjälp med flytten i Sollentuna är ett smart sätt att minimera de utmaningar och stressmoment som en flytt kan innebära. Genom att överlåta packning, transport och andra logistiska aspekter till experter kan du fokusera på att komma igång med ditt nya kapitel på ett bekymmersfritt sätt. Oavsett om det handlar om en privatflytt eller en företagsflytt, kan en pålitlig flyttfirma göra hela processen mer smidig och hanterbar.

Vatten och avlopp: väsentliga funktioner för ditt hem

12 Oct 2023

En av de viktigaste funktionerna för att ha ett fullt fungerande hem är att säkerställa ordentliga vatten- och avloppssystem. När du äntligen är klar med den långa processen inför köksrenoveringen, och all inredning är beställd, är det viktigt att komma ihåg att anlita en professionell rörmokare för att ansluta vatten och avlopp.

Vatten och avlopp: hörnstenar i ett fungerande hem

För att skapa ett trivsamt och bekvämt hem är det avgörande att ha vissa funktioner på plats. Värme är nödvändigt för att hålla såväl invånare som inredning fria från kyla och is. Elektricitet är oumbärligt för belysning, teknik och till och med uppvärmningssystemet. Men låt oss inte glömma vatten och avlopp – två funktioner som är essentiella för ett väl fungerande hem.

Installationen av vatten och avlopp är ingenting man bör ge sig på själv. Felaktiga installationer kan leda till kostsamma konsekvenser och långvariga problem som kan vara svåra att upptäcka direkt. Därför är det alltid rekommenderat att anlita en professionell rörmokare för att utföra dessa arbeten.

Ett expertområde - rörmokarens roll

En rörmokare är kunnig inom både installationen av vattenledningar och avloppssystem. Genom att samtidigt hantera både vatteninlopp och avloppsutlopp säkerställer rörmokaren att dessa funktioner fungerar sömlöst tillsammans. Ett exempel på denna samverkan kan ses i anslutningen av tvättmaskiner, diskmaskiner eller toaletter. Det är inte klokt att separera dessa funktioner då de är ömsesidigt beroende av varandra. Dessutom samarbetar rörmokaren ofta med andra yrkesgrupper såsom elektriker, snickare, golvläggare, kakelsättare och målare. Om det skulle uppstå behov av andra hantverkstjänster under projektet kan rörmokaren ofta rekommendera kompetenta yrkespersoner som hen tidigare har samarbetat med.

Skydd mot fukt - säkerställ hållbara installationer

Där det finns vatten och avlopp finns risken för fuktinträngning i golv, väggar och tak. Förutom själva installationen av vattenledningar, kranar och avloppssystem är det av största vikt att noggrant förbereda ytan innan arbetet påbörjas. Det kan innebära att man behöver applicera flytspackel, montera våtrumsskivor eller på annat sätt skydda området runt installationen. För att säkerställa att allt görs korrekt är det viktigt att konsultera rörmokaren i god tid innan arbetet påbörjas. En erfaren hantverkare kommer annars troligtvis att vägra genomföra installationen om inte tillräckliga förberedelser har gjorts.

Med rätt kunskap och yrkeskompetens kan en professionell rörmokare göra en avgörande skillnad för din köksrenovering och för ditt hem som helhet. Se till att anlita en rörmokare med erfarenhet och expertis såsom rörmokarehuddinge.nu för att säkerställa att ditt vatten- och avloppssystem fungerar optimalt och att du undviker potentiella framtida problem.

VVS i Stockholm – Inget du bör åtgärda själv

9 Oct 2023

VVS i Stockholm skrivs som VVS. Inte gör-det-själv (DIY). Det är inte lämpligt att själv försöka fixa med rörledningarna. Det krävs bara en liten miss för att det ska gå fel och bli blött.

Vet du hur nära du är en allvarlig vattenskada? Kanske så nära som en enda liten gummitätning som du glömde sätta tillbaka när du experimenterade med att göra det själv. Och vet du vad de flesta försäkringsbolag brukar säga om VVS-arbeten som utförs av en lekman? Inget positivt, det kan jag säga.

Du gör med andra ord klokt i att överlåta alla arbeten som rör vatten och avlopp till en professionell. Det gäller både planerade VVS-arbeten och akuta situationer, som till exempel en vattenläcka. Och när ett rör har sprungit läck är det säkert redan känt för dig hur viktigt det är att omedelbart kontakta ett VVS-företag.

VVS i Stockholm – Tillgängligt dygnet runt

Du behöver inte oroa dig över vilken tid på dygnet det är när du står där med ett läckande rör i din källare eller badrum. De flesta VVS-företag i Stockholm erbjuder jourtjänster just för att olyckor sällan händer under kontorstid. Du bör inte börja veva med skiftnyckeln mitt i natten, även om du självklart kan göra vad du kan i väntan på att rörmokaren ska komma. Men först ringer du, sedan skruvar du.

Glöm inte hur viktigt det är att förebygga sådana besvärliga vattenläckor. Och det kan du faktiskt göra genom att ta kontakt med en professionell rörmokare. Rör och ledningar behöver regelbundet genomgå en översyn. Ta kontakt med ett VVS-firma i Stockholm för en inspektion.

Är du ute efter att ta hjälp av en VVS-firma? Se hit: stockholmvvs.com

Smed som skapar hållbar konst i Stockholm

6 Oct 2023

Behöver du hjälp med något som innefattar stål? En smed i Stockholm kan hjälpa dig vare sig det gäller en stålkonstruktion eller en skräddarsydd grind.

Det är inte mycket som är så fint som ett skräddarsytt staket runt hela tomten. Istället för det vanliga nätet, kan du lyxa till det och skaffa ett staket som verkligen sticker ut i mängden. Visst kan det kosta en del, men det är inget emot hur mycket det kommer att ge. Det blir tomten som syns mest på gatan, där ni håller ute de som inte ska in och inne de som inte ska ut. Dessutom är det ett hållbart alternativ att låta en smed göra ett staket.

En smed kan göra otroligt många olika saker. Allt från stora stålkonstruktioner, till räcken och staket. Att använda sig av just en smeds kunskap är vinnande, det gör att du köper en sak som håller länge. Stål är bra på det sättet, det är otroligt hållbart och det står emot det mesta vädret. Samtidigt som det går att använda om eller när det behövs.

Är du ute efter just ett staket att smycka tomten med, då är det en smed du vänder dig till. Med deras hjälp kan du få den helt enligt dina önskemål. De är otroligt skickliga och kan skapa fantastisk konst i staketet.

Miljövänligt att ta hjälp av en smed

Stål är bra av många anledningar, det är inte bara hållbart, eftersom att det även går att återanvända igen, så är det även miljövänligt. När du anlitar hantverkare som arbetar för att göra sitt smide så miljövänligt som möjligt, blir det bara bättre. Med bra produkter och rätt hantering av dem, så blir det inte bättre.

En smed kan även hjälpa till med att besikta det stålet som redan finns. Trots att det är otroligt tåligt, så kan det med tiden slitas ut och behöva ses över av ett proffs.

Har du någon fråga gällande en smed eller vad de kan göra, så är du alltid välkommen att ta kontakt med ett företag. De kan guida dig vidare i den djungel av möjligheter som en smed kan stå till tjänst med.

Hur upphandlar man ett stambyte?

26 Sep 2023

Att upphandla ett stambyte är en komplex process som kan variera beroende på fastighetens specifika behov och omständigheter. Vi har tagit fram en guide med några genrella steg som är bra att gå efter.

Beslut om stambyte

Innan du börjar upphandlingsprocessen, måste du först ta beslutet om att genomföra ett stambyte. I en bostadsrättsförening tas detta beslut ofta vid en stämma, baserat på ett gediget beslutsunderlag. För att få ett bra underlag kan det vara bra att ta in en utomstående expert som tittar på fastighetens skick.

Kartläggning av behov

Nästa steg är att kartlägga vilka behov din fastighet har. Detta innebär att du behöver identifiera vilka rör som behöver bytas ut, samt om det finns andra relaterade arbeten som behöver göras, såsom renovering av våtutrymmen eller kök. Eftersom golv och väggar ofta rivs upp eller förstörs under ett stambyte är det ett bra tillfälle att även göra andra förbättringar.

Begär offerter

Efter att fastighetens och de boendes behov blivit kartlagda kan du börja begära offerter från olika entreprenörer. Kom ihåg att inte bara titta på priset, utan även på kvaliteten på tjänsten och entreprenörens erfarenhet.

Utvärdering av anbud

När du har mottagit offerterna ska du utvärdera dem noggrant. Detta inkluderar att jämföra priser, men även att titta på vad som ingår i tjänsten, vilka försäkringar som finns och entreprenörens tidigare erfarenheter. I vissa fall kan du behöva betala för tilläggsarbeten själv.

Skriv kontrakt

Innan arbetet sätter igång ska du skriva ett kontrakt med entreprenören som du valt. Det bör innehålla detaljer om vad som ingår i tjänsten, kostnader, betalningsvillkor och vad som händer ifall något går fel.

Genomförande av stambytet

Slutligen är det dags att genomföra stambytet. Under denna tid är det viktigt att regelbundet följa upp med entreprenören för att se till att allt går enligt plan. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att ditt stambyte i Stockholm blir så smidigt och effektivt som möjligt.

När livet tar en ny vändning

12 Sep 2023

Vi har alla upplevt de ögonblick då livet tar en hastig vändning. Ibland kan det vara av miljontals olika skäl att vi inleder eller avslutar en relation. Ibland kan det även innebära att vi fysiskt måste flytta.

I dagens samhälle är livet mycket mer mobilt än det var för tidigare generationer. Få av oss kommer att bo på samma plats under hela vår livstid. Tidigare flyttade vi kanske till en annan gård i samma by eller till en större lägenhet i samma hus. Det gör vi fortfarande! Men idag gör vi mycket mer än så. Vi flyttar från våra föräldrars hem till studentboenden under vår utbildningstid. Vi hittar jobb och flyttar till boenden som passar oss bättre. Efter några år vill vi kanske trycka på "paus" och resa eller arbeta och studera utomlands. Då är det dags för nästa flytt. Och så fortsätter livet. Flyttar sker av olika skäl - praktiska, känslomässiga eller nödvändiga. Uppbrott kan vara sorgliga eller glädjande.

Förändringar är naturliga och ger nya erfarenheter

Alla typer av förflyttningar och flyttar medför konsekvenser. Vissa av dessa konsekvenser är mycket konkreta, medan andra processer sker på ett mer mentalt plan, under ytan. Vanligtvis är dessa förändringar utvecklande och ger oss erfarenheter av olika slag - både positiva och mindre positiva. Men oavsett vilket är det alltid lärdomar vi kan dra av dem. När det kommer till det praktiska i en flytt så krävs det ofta fysisk ansträngning. Men det är där vi kan erbjuda hjälp. En flytt ska inte vara en stressfylld process med planering, försök att upprätthålla en normal vardag och tunga möbler som måste bäras samtidigt. Vid en bostadsförändring krävs det planering på flera fronter. För de som redan har hittat en ny bostad och har sålt eller hyrt ut sin gamla bostad, kan situationen vara relativt enkel. Ändå måste tusentals saker ordnas. Förändra ditt liv med smidiga flyttjänster från TBA transporter.

Ved Stockholm - elda till ett bra pris

10 Sep 2023

Känner du oro inför vintern? Många villaägare i Stockholm och i södra Sverige fick ett bryskt uppvaknande förra året. En kall vinter i kombination med externa skeenden - Rysslands invasion i Ukraina, exempelvis - drev upp priset på el till helt nya nivåer.

Många villaägare stod oförberedda. Med undermålig isolering och med direktverkande el såg de att all värme försvann ut genom väggarna - samtidigt som räkningen man fick var extremt hög. Detta har också påskyndat investeringar och det kan handla om större sådana - byte till exempelvis bergvärme och ny tilläggsisolering - såväl som mindre investeringar.

Bekvämt att använda ved

Det senare kan exemplifieras av att fler och fler börjat använda sig av ved i Stockholm och skakat liv i gamla, befintliga kakelugnar och öppna spisar - eller investerat i helt nya eldstäder. Genom att köpa billig ved i Stockholm kan man också ta udden av den höga elräkningen och ändå få en behaglig värme i hemmet.

Billig ved i Stockholm kommer också helt utan bekymmer: du beställer via nätet, du får en leverans direkt till dörren - inom 48 timmar - och den ved som finns i 40-kilos säcken är dessutom huggen och redo att användas. Att det dessutom handlar om ren kvalitet är en annan fördel. Veden håller rätt fuktighet, vilket borgar för längre brinntid och mindre utsläpp.

Fler använder sig av ved i Stockholm

Ved i Stockholm blev under förra vintern en storsäljare och det tyder inte mycket på att detta kommer att avta under den här vintern. Tvärtom: fortsätter priset för el att stiga så kommer fler och fler att ta steget mot att elda med ved igen.

Ett steg tillbaka, men inte alls ett steg i fel riktning sett till att A) det är billigt och B) bekvämt och enkelt och C) ger den där extra mysfaktorn till hemmet. Att sitta framför en brasa gör att ett lugn infinner sig i kroppen. Det är något som många behöver i dagens uppskruvade samhälle.

Anställ en professionell rivningsfirma för säkra och effektiva resultat

6 Sep 2023

Renoveringsprojekt kan vara fantastiska, men det finns fall då vissa bostäder helt enkelt inte går att rädda. Ibland är det bästa alternativet att helt enkelt riva ner det gamla och bygga nytt från grunden. För att utföra en rivning på ett säkert och effektivt sätt är det klokt att anlita en professionell rivningsfirma.

Professionell rivning kräver kunskap och tillstånd

Att tro att en rivning bara innebär att ta fram släggan och börja slå ner väggarna är tyvärr en missuppfattning. Numera krävs det tillstånd för att genomföra en rivning och processen måste utföras på ett säkert, miljövänligt och effektivt sätt. Oavsett om det handlar om att riva en vägg mellan vardagsrummet och köket eller en gammal förfallen villa på landet, finns det hjälp att få. Det är av yttersta vikt att rivningen genomförs på ett organiserat sätt och att man har rätt kunskap för att säkerställa ett tryggt arbete. Att riva kan vara farligt, särskilt om det rör sig om en gammal och instabil byggnad.

Utbildad och erfaren personal för bästa resultat

Genom att anlita en professionell rivningsfirma kan du vara säker på att arbetet utförs av utbildad och erfaren personal. Det är en världsklassskillnad mellan att riva ner en liten stuga på landet och att genomföra en rivning av en höghus i Stockholms city. Vid större rivningsprojekt används tunga maskiner och mindre rivningsrobotar. Vid mindre och mer precisionskrävande rivningar arbetar man istället med handverktyg för att undvika att orsaka skador på intilliggande delar som inte ska rivas. En professionell rivningsfirma planerar och förbereder allt i förväg för att säkerställa att viktiga ledningar och avlopp inte tar skada under processen.

Rörmokare håller koll på lokalpolitiken på Lidingö

5 Sep 2023

Rörmokare på Lidingö håller ofta koll på vad som händer i kommunfullmäktige. Det finns det god anledning till, eftersom politiska beslut kan ha stor påverkan.

Visste du att rörmokare ofta har en viktig roll i det politiska landskapet? Personer som arbetar inom rör och VVS både påverkas av och har påverkan på policybeslut och politiska händelser. Till exempel kan politiska beslut tas om byggnadsregler och vatten- och avloppssystem, vilket har direkt inverkan på rörmokarens praktiska arbete.

En bra rörmokare håller koll på alla de senaste reglerna och besluten som fattats inom området för byggnationer och VVS. Detta är ett måste för att kunna leverera ett bra arbete till kunderna. Du som vill anlita en rörmokare på Lidingö ska självklart känna dig trygg med att vederbörande utför sitt arbete i enlighet med de regler som finns just nu – inte de regler som fanns på plats för tio år sedan.

Så påverkas tillgången på lediga rörmokare av politiska beslut

En annan anledning till att hålla koll på nytagna och kommande politiska beslut i Lidingö kommun, är att dessa kan komma att påverka en rörmokares tillgänglighet. Ibland fattas beslut om byggnadsprojekt som kräver insatser av lokala rörmokare. Utan att ha en uppfattning om vilka viktiga uppdrag som kan komma att dyka upp, är det svårt att ha en uppfattning om vilka privatkunder man kan ta sig an som rörmokare.

För dig som är ute efter att anlita rörmokaren är just tidsplanering en viktig aspekt av vilken rörmokare på Lidingö du ska välja. Fråga gärna din tilltänkta rörmokare om vilka stora projekt som kommer att dras igång under den kommande säsongen. Är det värt att tidigare- eller senarelägga ditt projekt, för att förvissa dig om att du kommer kunna hitta en tillgänglig rörmokare på Lidingö?

← Äldre inlägg