Blogg

Förhöj mysfaktorn med badtunna

20 sep 2021

Inget är så bra att det inte kan bli bättre. En badtunna ger nöje och avkoppling alla tider på året. Det är livskvalitet att bada badtunna. En ljum sommarkväll eller en gnistrande vinternatt.

Det är inte svårt att förstå varför badtunnor är en populär företeelse. Människor dras till vatten. Umgänget med släkt och vänner blir avslappnat och enkelt när man sitter i en badtunna och slappnar av.

Badtunnor finns i många storlekar och utseenden. När man funderar på vad som kan tänkas passa är det viktigt att först veta vad man vill. Är den enbart avsedd för en familj på tre-fyra personer eller kommer ni att vara flera? Var ska den stå och hur kommer ni att använda den?

Få ut optimalt nöje av er badtunna

Det finns flera goda skäl att skaffa en vedeldad badtunna. Värmen blir alltid mycket bättre när du vedeldar. Om du sedan sätter på lock bör det gå att bada i badtunnan även nästa dag utan extra uppvärmning. Badtunnans konstruktion med aluminium på insidan och träpanel på utsidan isolerar fint. Med en externt kopplad vedkamin får du gott om plats i badtunnan och du undviker problem med asktömning.

Beroende på hur spontan du vill vara finns olika modeller av badtunnor som värms upp olika snabbt. Är du en person som är bra på planering kan du välja en mer “långsam” modell.

Underhåll? Rengöring med jämna mellanrum och gärna inoljning av den externa träpanelen kommer du långt på. Du kan se fram mot mycket njutningsfulla bad.

Få proffsig flytthjälp av en flyttfirma i Göteborg

19 sep 2021

Vad behövs för en lyckad flytt? Erfarenhet och god planering är ett måste för en smidig flytt utan olyckor eller problem. I många fall behövs det då hjälp från en flyttfirma i Göteborg.

Ska du flytta långt och/eller flytta stort behöver du mer än en skåpbil och ett par vänner som lovar att bära. De kan fortfarande vara till hjälp under flyttdagen, men du behöver verkligen något mer. Hos en flyttfirma kan du få rätt transport, som dessutom brukar vara miljövänlig och i rätt storlek.

Storleken på lastbilen är viktig, för ju större den är desto mer kan man trycka in i den. Och det betyder att du kanske bara behöver en enda resa till det nya huset. Eller så kan du anlita två bilar och lasta båda på samma gång. Framför allt och det absolut bästa med att anlita flytthjälp i Göteborg är att du inte behöver bära själv. Och risken för att saker går sönder är avsevärt mindre.

Vilka typer av flyttar tar flyttfirmor hand om?

Alla flyttar är olika. Det är inte bara privatpersoner som behöver hjälp med att flytta. En flytt till en ny arbetslokal eller ett nytt kontor till exempel kräver en professionell flyttfirma. Det krävs eftersom flyttbolag vet hur man demonterar och monterar kontorsutrustning för en säker transport. Bohagsflytt till och från magasinering tar de proffsiga flyttgubbarna också hand om.

Så vad mer kan en flyttfirma erbjuda dig, förutom transport och att lasta bilen? Har du alldeles för mycket att göra, som till exempel barn att ta hand om eller jobb? Då kan du få hjälp med självaste packningen och även uppackning i det nya hemmet. De kommer till och med med kartongerna.

Planera din flytt i tid

Flyttfirmor brukar även erbjuda flyttstädning. Städningen av hemmet man lämnat ska vara felfri och noggrann. Betalar du för tjänsten kommer du få perfekta resultat och dessutom garanti på jobbet.

Har du bestämt dig för att du behöver en flyttfirma bör du ta kontakt i god tid. Så fort du har ett datum för flytten kan du ringa firman och be om en besiktning och en offert. Sedan är det bara att meddela dem vilka tjänster du kommer att behöva vid flytten.

Planera så långt du kan och låt det som tar upp för mycket kraft och tid tas omhand av experterna. Det är bättre att delegera. Så där! Då bör du vara redo inför flytten!

Att genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm

15 sep 2021

Skulle du själv vilja genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm? Här listas vad du som kund eller entreprenör kan ha med i tankarna innan du beslutar dig för om du vill göra det eller inte.

Går du i tankarna att genomföra en lägenhetsrenovering i Stockholm eller i de närmast omkringliggande områdena? Då finns det många saker att fundera på innan du sätter igång ett sådant projekt. Dels kan det ta längre tid än du tror från början och dels kan det bli dyrare än du räknat med. Du gör bäst i att ha full koll från början av ditt projekt.

Är det en stor renovering kommer du behöva ta hjälp av flera olika hantverkare. Det kan vara snickare, målare, elektriker eller rörmokare du behöver anlita och ta del av deras expertis. Vill du spara tid och pengar kan du anlita en firma som håller i hela entreprenaden. På så sätt får du lättast kontakt med dem som kan hjälpa dig hela vägen från start till mål.

En lägenhetsrenovering höjer priset på din lägenhet i Stockholm

Du kan vara säker på att en lägenhetsrenovering utförd i Stockholm kommer medverka till att priset och värdet på din bostad kommer höjas rejält. Det kan kännas tryggt att veta att det oftast fungerar så. Ibland går luften ur bostadsmarknaden men det brukar lugna sig, sedan stiger priserna som vanligt. Det är ju något att se fram emot när du gör en så stor sak som att investera i en renovering.

Rädda liv och egendom med en skumsläckare

2 sep 2021

Man vet aldrig när det kan börja brinna. Det enda man vet är att elden sprids snabbt. Har du en skumsläckare i närheten kan du förebygga katastrofen innan allt har brunnit ned till grunden.

Det finns många kreativa lösningar man kan försöka sig på för att släcka eld. Att stampa på elden och försöka blåsa ut den med luft från sina egna lungor brukar vara den spontana handlingen när man upptäckt eld. Som man helst bara vill släcka så fort som möjligt. Men det kan vara dömt att misslyckas, för att inte säga direkt farligt. Speciellt om branden är större än lågan på ett stearinljus.

Då gäller det att ta fram det stora artilleriet. Som till exempel en skumsläckare. Det är mycket effektivare än dina skor eller ett frustrerat blåsande. För att inte tala om att det är mycket säkrare att släcka en eld på det sättet istället.

Skumsläckare kan förhindra katastrofen

Alla bör ha en skumsläckare i sitt hem. Det kostar bara några hundralappar. Ett ganska litet pris att betala jämfört med vad det skulle kosta dig om ditt hus brann ned helt och hållet. När det gäller eld är vi människor helt maktlösa utan rätt metoder och verktyg. Skumsläckaren räddar på så vis liv.

Det kanske är det enda som står i vägen mellan en förhindrad katastrof och en bostad som försvinner framför ögonen på dig inom loppet av några timmar. Man kan aldrig vara tillräckligt förberedd för eldsvådor. Men man kan i alla fall ha en skumsläckare tillgänglig.

Mäklare i Norrköping med branschvana

28 aug 2021

Det är skiftande arbetsuppgifter för en mäklare i Norrköping, och därför är det bra att du väljer en rutinerad mäklare med branschvana, så är chanserna stora till att du gör en god affär.

Först och främst ska mäklaren vara van vid uppgiften att värdera bostad i Norrköping, så kännedom om marknaden är ett måste. Mäklare har speciell utbildning för att klara av alla olika moment som ingår i yrket. Mäklaren kan ge tips om styling, så att bostaden ser attraktiv ut i kataloger eller i annonser på nätet. Det förekommer både planerade och extra visningar, som mäklaren håller i.

Budgivning med seriösa köpare

Mäklaren bevakar budgivningen och kollar upp den tilltänkta köparens ekonomi. Man vill inte få affären försenad på grund av att en köpare inte kan betala. Frågor om handpenning, tillträde och mycket annat ska mäklaren också engagera sig i. Dokumentationen, det vill säga kontrakt och allt som ska skrivas på, är också mäklarens ansvar.

En mäklare i Norrköping, precis som överallt annars, är mycket noga med att vara seriös och etisk. Även om säljaren vill ha så mycket betalt som möjligt och köparen betala så lite som möjligt, får man avväga bostadens standard, aktuella marknadspriser och vilken prisbild som är rimlig. Det är viktigt att både köparen och säljaren känner sig nöjda när affären är klar. Det är också en bra reklam för mäklaren, som får bra rekommendationer i staden och ett gott rykte. Ofta är det ett hus som ska säljas när ett annat köps, ibland med samma mäklare.

Andas frisk luft efter OVK-besiktning i Stockholm

27 aug 2021

Det är fastighetsägarens ansvar att de som rör sig i byggnaden kan andas hälsosam luft. Därför ska du regelbundet boka in en OVK-besiktning för att säkerställa att luften i huset är frisk.

Du har kanske inga problem med att andas när du nu sitter i din bostad i Stockholm. Du lever väl, eller hur? Uppenbarligen får du tillräckligt och friskt syre ned i lungorna. Ja, du har nog rätt i att du andas i alla fall. Men kan du verkligen vara säker på att du andas hälsosam luft? Har du någon gång på något sätt gjort en mätning av ditt ventilationssystem för att kontrollera det på riktigt? Om inte, så kanske det är dags att du bokar in en så kallad OVK-besiktning i Stockholm. En OVK-besiktning står för obligatorisk ventilationskontroll. Exakt. Den är obligatorisk. Förr eller senare kommer det vara dags för en sådan besiktning oavsett.

OVK-besiktning är fastighetsägarens ansvar

Som hyresgäst i din bostad eller som anställd på ett kontor är det i regel inte ditt ansvar att boka in en OVK-besiktning. Du kan såklart flagga för att det behöver göras om du upplever att luften känns tung, det luktar illa eller du får huvudvärk av den stillastående luften. Men till syvende sist är det fastighetsägaren som bär ansvaret. På samma sätt är det fastighetsägaren som bär ansvaret om luften på något sätt skulle vara skadlig. Börjar du bli lite nojig nu över att det var längesedan du lät göra en OVK-besiktning? Det är inte för sent att boka.

Fastighetssystem när sysslorna blir för många

5 aug 2021

Som fastighetsägare med många hyresgäster kan det bli bråda dagar. Som tur är finns hjälp att få. Med fastighetssystem kan många måsten bli smidigare att hantera och man får tid för annat.

Uffe älskade sitt jobb men det började bli mycket nu. Trots att han hade anställda räckte tiden inte alltid till. En del som tog mycket tid var administrationen. Lena som arbetade med all pappersexercis hade bokat in ett möte med honom för att diskutera detta.

Hon kom väl förberedd och hade ett förslag som innebar att de skulle använda sig av ett fastighetssystem som gjorde all hantering mera överskådlig och hanterbar. Vilket i förlängningen skulle spara tid och ge hyresgästerna snabba svar och åtgärder på problem.

Vad innebär ett fastighetssystem

I fastighetssystemet hanteras alla löpande uppgifter på ett smidigt sätt. Det kan handla om att ha översikt när det gäller utgifter och kostnader. Då kan man hela tiden tydligt se hur det går för företaget.

I systemet kan man ha en portal för alla hyresgäster där de kan gå in och läsa avtal med mera. Dessutom kan man välja till ett system där man lägger in felanmälningar. När de lagts in kan man följa vad som blivit gjort och när i just det ärendet. Något som gör det enklare även i kontakten med hyresgästen då svaren är lätta att hitta i systemet.

I fastighetssystemet kan även hyrorna hanteras. Då kan det handla om hyresavier men även hur man beräknar hyror och andra viktiga och praktiska tjänster.

Skydd och utseende

17 jun 2021

Ibland blir solen för varm i vårt avlånga land. Vi blir bländade då vi arbetar och rummen blir onödigt varma. Markiser gör gott för klimatet i ditt hem och förhöjer husets utseende.

Vissa tider på året kan det kännas ganska mycket som ett dåligt skämt. För varmt och soligt i Sverige? Ändå är det faktiskt sant. Till viss del beror det på vår placering på jordbollen vi bor på. Långt upp i norr är kontrasterna större.

Vintern är onödigt mörk men sommaren är desto ljusare. Därför kommer solen sommartid att ligga på dina fönster stora delar av dygnet i olika vinklar. Det blir kvavt inomhus och det bleker textilier och gör våra krukväxter onödigt törstiga.

Markiser är lösningen som passar alla.

Alla delar av landet är utsatta

Längst i norr har vi midnattssol och ljust dygnet runt under en period av året. Men även långt söderut som i Södertälje och i andra delar av Södermanland blir solen stundtals ett störningsmoment. Många arbetar från hemmet och har dataskärmar. Med den typen av utrustning följer bländning och liknande.

Alla vill inte arbeta dagarna i ända med nedfällda persienner. Nya markiser i Södertälje gör livet betydligt enklare. Du fäller ut dem när ljuset blir besvärande men har ändå koll på omgivningen.

Du sätter standarden. Det finns markiser med ljusaktivering och det finns vanliga hederliga manuella varianter. Utseendemässigt finns mängder med färger och mönster. Du kommer alltid att hitta något som både passar din smak och som gör ditt hem snyggare och mer attraktivt.

Hjälp när nycklarna är borta

12 jun 2021

Var är nycklarna? Har det hänt att de orden har uttalats av dig? Förhoppningsvis har du en stund senare hittat nycklarna så att du kan gå vidare i livet. Annars finns det hjälp att få.

Det finns nog tillfällen när du hade önskat att du varit synsk så att du kunde se var något borttappat är. Eller har du kanske önskat att du kunde sätta på en slags tagg på alla dina ägodelar så att du lätt kan söka upp dem igen med en app? Hade det fungerat så hade du framöver kunnat ta reda på var alla strumpor tar vägen som försvinner i tvättmaskinen. Du kunde också hitta det där fotot som försvann i en flytt. Kanske kommer det att gå att hitta sina saker på något klokt sätt framöver. Men fram till dess finns det andra lösningar. Åtminstone om du inte hittar dina nycklar.

Räddaren i nöden

När är det ett bra tillfälle att tappa bort dina nycklar? Troligen är svaret: aldrig! Och ännu mer troligt är att det sker vid riktigt dåliga tillfällen, som när du kommer hem sent och bara vill sova. Men var inte orolig för det finns hjälp att få genom att ringa en låssmed i Vällingby. En räddare i nöden som kommer till din hjälp när du låst dig ute eller tappat dina nycklar. Du kanske till och med har haft en sådan otur att nyckeln har gått sönder i låset och du behöver hjälp med att byta låset.

Besiktiga huset innan köpet

8 jun 2021

Köp inte grisen i säcken! Ta reda på vad det är för hus du köper, så att du inte får obehagliga överraskningar i framtiden. Men vad ska du göra om du inte kan något om hus och byggnationer?

Går det att se på ett hus om det är friskt och helt? Svaret är nej. Visst går det att se på ett hus att det inte mår bra. Det kan vara trasiga delar, murket trä, mögel och andra synliga skador. Men ett hus kan även må mycket dåligt utan att det syns någonting på utsidan. Det kan vara fuktskador som ännu inte visat sig. Elen kan vara feldragen eller dålig. Isolering, dränering och fuktspärrar kan vara undermåliga. Allt som gör att du sitter på en tickande bomb. Något som sprids och skadar under en lång tid innan du kan se det.

Ta reda på det du inte kan se

Hur får du veta något som du inte ens kan se? Med en husbesiktning kan du ta reda på hur välmående ditt hus egentligen är. En viktig kontroll så att du kan räkna ut ifall du gör ett bra eller dåligt köp. För det där mycket billiga huset kan bli mycket dyrt, om du har riktig otur. Och även om du är beredd på att göra en omfattande renovering, så kan det vara bra om du får veta vad du ska laga och byta ut. Då får du en bättre överblick och en prislapp på de åtgärder som ska utföras.

Värmen i djupet

22 maj 2021

Tänk att ha en värmekälla som är helt gratis och som dessutom är mycket lätt att komma åt. Frågan är då varför inte fler ser till att använda sig av denna källa, utan minsta miljöpåverkan.

Det finns gamla skämt om att ifall du gräver för djupt så kommer du ut på andra sidan jordklotet. Förvisso är det ju sant, men det är samtidigt inte möjligt att gräva sig igenom till andra sidan jorden även om du skulle vilja det. För i mitten på jordklotet hittar man fortfarande en flytande massa. Den massa som har en mycket hög temperatur och som går att se när det är vulkanutbrott. Du får alltså lägga de planerna på hyllan. Men däremot kan du dra nytta av den värmen som kommer inifrån. Och den värme som lagras i marken på grund av solens strålar.

Gratis och utan miljöpåverkan

När man började dra nytta av värmen i marken så lade man ut slingor som kunde fånga upp denna. Det är en metod som kallas för jordvärme och som fortfarande finns som en möjlighet. Men idag har det dykt upp en annan metod som kallas för bergvärme. Det är en metod som innebär att du anlitar ett företag som borrar rakt in mot jordens mitt, på olika avstånd beroende på markförhållandena. Därefter fästs en pump som matar upp värmen och leder den in i ditt hus. Metoden innebär att du gör en lite större investering vid installationen men därefter kommer dina månadskostnader bli mycket låga. Läs mer om bergvärme på denna hemsida: bergvärmegöteborg.nu

Utöka hemmet med ett extrarum

21 maj 2021

Genom att göra en inglasning av din balkong kan du få möjlighet till ett extra rum i ditt hem. På så vis förlänger du säsongerna och kan sitta och njuta utomhus tidig vår och långt in på hösten.

Du är sugen på att utöka din lägenhet med ett extra rum. Du vet precis hur det ska gå till. Det är inte det lättaste att göra ett rum till när det handlar om lägenheter, men du har en riktigt bra idé. Du ska glasa in din balkong. På så vis kommer du få ett extra rum och du kan vara ute längre in på hösten. Du ska göra fint och pynta riktigt ordentligt. Sätta blommor och hänga upp lampor och fixa något slags värmeaggregat så att du kan sitta ute sent på kvällarna. Det kommer bli så mysigt och du längtar tills det är dags att sätta igång. Frågan är bara vem du ska anlita?

Ta in offert på balkonginglasning

Du bestämmer dig för att sätta dig vid datorn för att surfa runt och se vad som finns att tillgå när det gäller balkonginglasning. Du hittar en firma som utför högkvalitativ balkonginglasning i Uppsala. Det blir perfekt. Eftersom du bor nästan mitt i smeten inne i Uppsala så är det ju toppen med en lokal firma som kan hjälpa dig. Du ringer dem och ber om att få en offert. De vill gärna komma hem och se hur din balkong ser ut innan du kan få en offert. Storleken på balkongen avgör.

Skapa insynsskydd med växter

20 maj 2021

Som husägare med trädgård drömmer man ofta om mindre insyn från nyfikna grannar och förbipasserande. Vissa löser det med ett plank, men det finns även särskilt snabbväxande häckväxter.

Att rama in sin trädgård med en skön grön levande mur är betydligt trevligare än ett trist och tråkigt plank. Tuja är en snabbväxande växt som lämpar sig särskilt bra som insynsskydd eftersom den kan bli både tät och hög. Dessutom klarar de av att stå nästan var som helst eftersom de både tycker om sol och skugga. Utseendemässigt påminner tujor om barrträd även om de inte sticks, och passar fint in i de flesta trädgårdar. Även fast det inte är en svensk växt från början så klarar den av vårt nordiska klimat bra.

Saker att tänka på inför planteringen

Det finns några saker man bör tänka på för att man ska få en så fin och tät tujahäck som möjligt. Precis som de flesta andra växter så vill tujor inte stå för blött men heller inte torka ut. Plantera därför tujahäcken i väldränerad jord. För att få en hög och frisk tujahäck kan man behöva jordförbättra och gödsla jorden med exempelvis ko- eller hästgödsel innan plantering.

Själva plantorna köper man på en riktig plantskola. Man brukar beräkna två plantor per meter, men detta kan givetvis variera beroende på vilken typ av tuja man väljer. Mät därför ytan där tujahäcken ska planteras och ta med måtten till plantskolan så kan de hjälpa till med att beräkna hur många plantor som behövs.

Värmen som är gratis

16 maj 2021

Hur smart är det inte att sänka dina värmekostnader och dra ditt strå till stacken gällande miljön? Helt enkelt använda dig av det som ändå finns runt dig helt gratis och utan att göra påverkan.

Det är inget okänt faktum att solens strålar värmer. Är du till exempel på stranden så kan du mycket tydligt känna hur temperaturen förändras om solen plötsligt går i moln. Då är det också lätt att förstå att det går att använda sig av den värmen till något.

Kanske är du en av de som har kommit på att du kan fästa en lång trädgårdsslang till din poolpump och dra den upp och ner på ditt tak. Det är ett mycket bra sätt att öka värmen i poolen och kan få upp den i höga grader, beroende på hur varmt det är ute. Men om du ska värma upp ditt hus så finns det bättre sätt att dra nytta av solens värme.

Celler som drar åt sig solens energi

Det är inget nytt med solceller för fastighet, det har funnits under många år. Det är ett sätt att fånga upp solens energi och föra den vidare. Men med åren har det blivit mer och mer vanligt, och priserna har dessutom kommit till en nivå där de flesta som är fastighetsägare kan satsa på detta. Beroende på vilket system du har i övrigt och hur stor fastighet du har, kan du välja hur många solceller du vill montera för att värma upp din fastighet.

Solen ger el

8 maj 2021

Önskar du att leva så naturligt som möjligt? Helst av allt mitt ute i skogen, utan något mer än det man kan göra själv. Det kan funka för en kort tid, som en rolig semester. Men inte i längden.

Man slutar aldrig fascineras av hur världen fungerar. Hur mycket vi kan ta vara på utan att skada miljön? När man bor i en större stad som Uppsala har man säkert sett några hus med något liggandes på taket. Dessa saker är solceller. Med hjälp av solen laddar man upp dem och omvandlar det till el. Det innebär att elen kommer från solen, ja med hjälp av solceller.

Solcellerna är inkopplade i solpaneler, vilket är det ordet man oftast hör dem benämnas som. Dessa fungerar året runt. De är nämligen väldigt känsliga och solens strålar ger energi även under molnen.

Olika lösningar

Solceller passar verkligen överallt. Man ser de som har dem på sina lägenheter, även stora gårdar har insett hur mycket de kan tjäna på att ha det. Solceller passar vare sig det är en gård, hus, kontor, lägenhet, eller ja något annat. Det måste bara finnas ett tak man kan sätta dem på. Liksom med många andra saker finns det även här olika priser på solcellerna. Det finns både dyrare och billigare solceller man kan lägga. Såklart behöver man hjälp av proffsen. Ta hjälp av ett företag som arbetar med solceller i Uppsala. Du kommer få professionell hjälp och en lösning som passar dig och dina behov bra.

← Äldre inlägg