Blogg

RSS

Snyggt golv med golvslipning i Stockholm

18 maj 2022

I Stockholm går det att få nya golv genom golvslipning. Eller rättare sagt, de ser nya ut. Ett enkelt sätt att fräscha upp golven på ett billigare sätt.

Annas lägenhet i Stockholm har fiskbensparkett i det stora vardagsrummet. Det var en av anledningarna till att hon köpte lägenheten. Nu har åren gått och golvet, som redan vid inflyttning var slitet, ser nu för trist ut. Det finns fläckar och hack lite här och där. I början kunde hon dölja dem med mattor och möbler. Nu var de alltför många.

Hon tittar på golv men inser att det skulle bli dyrare än hon har råd med. Besviken lägger hon ner projektet när en arbetskamrat berättar om en firma i stan som gör golvslipning. Hon får ett namn på företaget och bestämmer sig för att googla på företaget senare på kvällen.

Golvslipning passade budgeten

Det hon hittade var intressant. Hon vill egentligen inte ta bort sin fiskbensparkett. En golvläggare från företaget kommer och ser om golvslipning är möjlig. Det var ingen självklarhet då golven behövde vara tillräckligt tjocka och hon visste inte om de slipats förut.

Turen var med henne och golvläggaren lovade återkomma med offert. Redan nästa dag låg ett mejl i hennes inkorg. Det framkommer i mejlet att kostnaden blir betydligt billigare än att byta golven. En av anledningarna är att hon kan använda sig av ett rotavdrag.

Golvslipningen genomförs och blir bättre än hon hoppats. Något som hon får bekräftelse på när en kompis kommer på besök och berömmer de nya golven.

Hemstädning i Sollentuna är en lyx du har råd med

17 maj 2022

Varför inte lyxa till det med hemstädning i Sollentuna? Det behöver inte bli så dyrt som du befarar. Men det kan bli så bra och välgjort som du önskar.

Hemstädning är inte längre en lyxvara. Det är något de flesta kan unna sig idag. Förr var hemstädning något för de rika. Bilden man får på näthinnan är en grevinna som står mitt i rummet och pekar med ridpiskan var städerskorna ska skura bättre och damma noggrannare.

Vidare kan man föreställa sig tre bastanta karlar rullar ihop den tjocka persiska mattan i stora salen och bära ut den för timmeslång piskning på gården. Fem pigor på rad står och putsar igenom allt silvret i alla skåpen och fem drängar går igenom vinden för att damma av grevens gamla klenoder från resor i Afrika.

Hemstädning är något för gemene man

Man behöver vare sig vara greve eller grevinna idag för att kunna kosta på sig hemstädning i Sollentuna. Med rut-avdrag och god planering kan var och en ha råd att få hjälp ett par timmar i veckan. Dessa få timmar kan räcka för att få hus och hem i ordning så pass mycket att allt känns avsevärt enklare.

Det finns inget som dränerar en på så mycket energi som när det är stökigt runt omkring en. Utan den energin orkar man inte prestera i övrigt och man får helt enkelt mindre gjort. Är du egen företagare vet du konsekvensen av något sådan för din egen ekonomi.

Hemstädning i Nacka när det bara är för mycket alltså

15 maj 2022

Är du stressad till vansinne för att hinna med att lägga livspusslet? Men det känns som om det är för mycket? Anlita hemstädning i Nacka för att landa rätt.

Det är inte lätt att lägga livspusslet på ett sätt så att alla bitar passar och liknar bilden av en leende och harmonisk människa som finns på pusselkartongens framsida. För det mesta är nog den där bilden mer lik en hysterisk galning som slänger saker vilt omkring sig i ett försök att bara komma fram till rätt ställe i lägenheten.

Om din vardag är det minsta lik de flesta människors så är detta inte en total överdrift. Din kamp att hålla lägenheten ren och i ordning är lika hopplös som när Sisyfos i evighet har att rulla en sten uppför en brant. Det blir aldrig riktigt klart innan allt blir ostädat igen.

Hemstädning kan skapa den balans du saknar

Din lösning på problemet kan därför stavas hemstädning i Nacka. Du behöver faktiskt inte städa allting själv. Du kan anlita ett proffs som gör städningen systematiskt, regelbundet och med största sannolikhet med högre kompetens än vad du gör själv.

Att tvinga dig själv att städa är närmast ett brott mot mänskligheten och borde straffas. Låt därför någon som inte hatar att städa ta hand om din lägenhet. Det kanske räcker med en eller två timmar i veckan för att du ska uppnå balansen mellan städat och ostädat igen. Då kan du landa rätt.

Brandisolering för att minska skadorna av en brand

9 maj 2022

Att utrusta sin bostad med brandlarm är bra för den dagen då olyckan är framme. Att investera i brandisolering kan ytterligare minska risk för skador vid brand.

En brand i hemmet kan orsaka mycket förödelse. Inte bara leder det till materiell skada. En brand som sprider sig utan att kunna hejdas innebär fara för liv och hälsa. Bor du i villa med din familj har du säkert tänkt på brandsäkerheten och investerat i både brandlarm och brandsläckare. Brandlarmet kan hjälpa för att upptäcka branden i tid och brandsläckaren kan vara bra att ha till hands när branden ännu inte är så stor.

En brand sprider sig dock snabbt, och har man riktig otur kan hela huset vara drabbat innan brandkåren hunnit fram. Vill du addera ytterligare brandsäkerhet till ditt hem bör du investera i brandisolering. Med en brandisolering kan branden begränsas till rummet där den uppstod, och skadorna blir därmed mindre.

Brandisolering med stenull är effektivt för att förhindra spridning av branden

Brandisolering innebär att man klär in byggnadens bärande konstruktioner och rörsystem med ett brandsäkert material. Ett material som ofta används är stenull. Detta eftersom det är ett underhållsfritt och effektivt material för att förhindra spridning av bränder. När du tar kontakt med experter på brandisolering använder de sig med stor sannolikhet av just stenull.

Att låta göra en brandisolering är en bra försäkring mot omfattande skador på huset vid en brand. Vill du ytterligare minimera riskerna kan du i samband med brandisoleringen välja till tjänster såsom brandskyddsmålning och brandfogning.

Kunnig mäklare i Nacka har något för dig

9 maj 2022

Hur kräsen du än är finns det nog något hus som faller dig i smaken. Gå på flera visningar hos en kunnig mäklare i Nacka tills du hittar det rätta objektet.

När ett par letar hus är det många önskemål som ska tillgodoses. Två personer kan ha helt olika känslor inför ett hus. Det beror också på ekonomin hur mycket man kan göra om och renovera. Det bästa är att prata ihop sig före besöket hos en kunnig mäklare i Nacka, så att man ungefär vet vad man vill ha.

Finns det flera likvärdiga hus, kan det vara inredningen eller planlösningen som får ett visst objekt att kännas som drömhuset. Gör gärna en lista i förväg på praktiska saker som ni vill ska finnas och funka. Den där extra känslan för huset får du på köpet när det mesta stämmer.

Olika alternativ hos mäklaren

Många längtar efter att kunna odla och ha en egen, stor gräsmatta att gå ut på. För andra, som vill ha det lättskött, är idealet mest plattor och sten. När det mesta redan ser ut som du önskar, återstår det inte så mycket jobb att göra.

Om du mest är intresserad av husets läge, kanske inga ansträngningar kan vara för stora. En härlig utsikt, eller närheten till en sjö, kan vara faktorer som påverkar ditt val. Du vet inte vad du missar om du inte chansar och går på visning. Din mäklare i Nacka har många bra förslag på bostäder som passar dig.

Extern fastighetsförvaltning förbättrar livet för fastighetsägare i Stockholm

9 maj 2022

Fastighetsförvaltning är ett stort jobb i Stockholm. Men du behöver inte anställa mer personal – anlita en prisvärd extern fastighetsförvaltare istället.

Du som äger en större hyresfastighet behöver sannolikt inte undervisas i hur viktigt det är att leja ut fastighetsförvaltningen till en extern firma. I alla fall om ditt eget fastighetsbolag är ett litet bolag utan särskilt mycket muskler att flexa i personalstyrkan. Du kan inte begära att Britta på kontoret ska åka ut och sköta driften.

Inte för att hon inte skulle klara av det – för det skulle hon nog. Men vem skulle göra Brittas jobb när hon var iväg och lagade en läckande kran? Precis. Brittas skor är för stora att fylla för att hon ska kunna göra mer än vad hon redan gör. Och att nyanställa har ni inte råd med. Extern fastighetsförvaltning är enda alternativet.

Fastighetsförvaltning i Stockholm är mer än bara underhåll

Som tur är finns det många erfarna fastighetsförvaltare i Stockholm som verkligen kan lyfta hela ditt bolag. En bra fastighetsförvaltare erbjuder nämligen inte bara tjänster som underhåll och drift, utan kan komma på smarta lösningar som förbättrar hela din verksamhet.

Kanske är det dags att ta steget till digital felanmälan? En fastighetsförvaltare kan hjälpa dig att få ett sådant system på plats. Dessutom har de tid och möjlighet att visa mer närvaro i dina fastigheter, vilket kommer göra ett gott intryck på dina hyresgäster. Och du som äger fastigheter vet hur viktigt det är att hyresgästerna är nöjda.

Hitta prisvärda och bra fönster

8 maj 2022

Genom att byta fönster kan man sänka sina energikostnader rejält. Men det gäller också att välja fönster som passar huset. Här kommer några användbara tips.

Genom att byta ut dåliga fönster mot nya energisnåla av bra kvalitet kan man sänka sina energikostnader rejält. Men fönster är också utseende och det gäller att välja fönster som passar till huset. Detta eftersom huset blir finare men också för att rätt fönster ökar värdet på fastigheten. I Sverige är det vanligt med kvadratiska och rektangulära fönster med eller utan spröjs. Men det finns också halvmånefönster, runda fönster, gavelfönster och sex- och åttakantiga fönster, för att nämna några modeller. Denna typ av fönster sätter stor prägel på huset och är lite som ett smycke. Men man måste också tänka på hur fönstret öppnas och om det exempelvis ska vara vridfönster eller sidohängda fönster.

Stort utbud av fönster online

Fönster finns i PVC, trä och trä/aluminium. Det sistnämnda är träfönster som har en utsida av målad aluminium som gör att de blir underhållsfria. Då får man det fina träkänslan på insidan samtidigt som man slipper att renovera och måla fönster. Ett fönsterbyte kan kosta en hel del beroende på hur många fönster man har och vilken typ av fönster man väljer. Men det går också att spara pengar genom att köpa fönster online. På nätet är utbudet också ofta större vilket gör det lättare att hitta rätt fönster till fastigheten. Det finns också möjlighet att specialbeställa fönster med unika mått.

Här hittar du proffs på dörrautomatik i Stockholm

5 maj 2022

För smidigare passage och ökad säkerhet väljer allt fler att automatisera alla sina dörrar i fastigheten. Här läser du om proffs på dörrautomatik i Stockholm.

Du kan vara en del av en bostadsrättsförening eller äga ett stort köpcentrum. Det spelar egentligen ingen roll vad du har för verksamhet – smart dörrautomatik är något som de flesta ser fördelar med. Den som letar efter duktiga aktörer inom dörrautomatik i Stockholm kan ha något av följande syften i åtanke: antingen vill man underlätta passagen genom fastigheten och/eller säkerheten. Ofta går det att hitta ett alternativ inom dörrautomatik som passar just din verksamhet, oavsett om du behöver skjutdörrar, karuselldörrar, eller slagdörrsautomatik. Vi kommer att beröra ett par av dem kort i nästa stycke.

Dörrautomatik på fler än ett sätt – för alla behov

Att välja rätt typ av automatisk dörr styrs ofta av behov och syfte, samt miljön den ska användas i. Slag- och skjutdörrar är nog de vanligaste varianterna eftersom de passar de flesta byggnader och går att använda både ute och inne. Dessa dörrar är säkra och smidiga, och ökar framkomligheten på platser där många människor rör sig. En annan vanlig automatisk dörr man ser är karuselldörren, som oftast används vid entréer, då den tillåter att många rör sig in och ut ur byggnaden samtidigt som den håller värmen kvar inomhus. Ta reda på vilken typ av automatisk dörr som skulle passa er bäst och ta kontakt med er lokala expert på dörrautomatik i Stockholm.

Hitta din favorit bland mäklare i Umeå

4 maj 2022

En duktig mäklare i Umeå vet precis var man ska leta efter guldkornen. Det spelar ingen roll om du ska sälja eller köpa, mäklaren har koll på allt som krävs.

Vem vill inte bo i Björkarnas stad? Om du är på jakt efter en bostad i Umeå gör du rätt i att kontakta en mäklare. Det är bra om man kan specificera så mycket som möjligt vad man letar efter, så de kan plocka fram rätt erbjudanden.

Det kan handla om att man vill bo nära restauranger, pubar och pulserande nattliv, eller så kanske man är mer på jakt efter närhet till de bästa skolorna eller naturområdena. Smaken är ju som baken, så se till att mäklaren får reda på exakt vad som önskas.

Mäklare som är duktiga på marknadsföring

Är det istället så att det är en försäljning man vill ha hjälp med – ja, då gäller ju samma sak. Kanske att man här ska lyssna på mäklaren ännu mer. De kan bostadsläget i området och de vet vad som efterfrågas och vad köparna vill ha.

En mäklare i Umeå hjälper dig att göra din bostad till sitt allra bästa inför en försäljning. De vill ju precis som du att ni ska få ut så mycket som möjligt av affären. De har egna stylister, fotografer och inredare som fixar till bostaden. Ibland tar de även in andra möbler för att sätta pricken över i:et. Kanske blir din bostad så härlig att du inte längre vill sälja?

Med mäklare säljer du ditt boende i Östersund

4 maj 2022

Det är en svår och jobbig process att både sälja och köpa bostad. Man vill inte gå i en fälla. För mer trygghet bör du alltid gå via en mäklare i Östersund.

Anna och Erik tar äntligen det stora steget och letar efter ett nytt boende. Istället för att gå och trängas i den lilla lägenheten de har nu, så ska den säljas och jakten efter något nytt börjar. Båda två känner sig stressade över det, det är ett stort steg och mycket som måste stämma. Dessutom, vem ska göra vad och vad ska man börja med? För att det ska bli enklare för dem med försäljning av bostad, men även att hitta en ny bostad, så bör de ta hjälp av en mäklare. Mäklare hjälper till både att sälja och förmedla bostäder. Så Anna och Erik har en stor chans att både sälja och köpa via en och samma mäklare i Östersund.

Mäklare för allas fördel

Man får snabbt lära sig den hårda vägen hur svårt det är att gå igenom vare sig en försäljning eller ett köp utan mäklare. För allas trygghet bör man alltid ha en inblandad. De förenklar hela försäljningen otroligt mycket. De är inte bara där för de som säljer, utan för de som köper. Det är en stor sak att köpa bostad, man vill inte riskera att gå på en nit. Så alla där ute, vare sig ni köper eller säljer, gör som Anna och Erik och anlita en mäklare.

Sälja lägenhet i Västerås görs bäst med mäklare

4 maj 2022

För att underlätta affären när du ska sälja lägenhet i Västerås gör du bäst i att ta in en professionell mäklare. Mäklaren organiserar allt du inte har tid för.

Det kan finnas många anledningar till varför du behöver sälja din lägenhet i Västerås. Du kanske är fotbollsspelare i Västerås SK:s herrlag i fotboll och har gjort exceptionellt bra ifrån dig under en längre period. Under säsongen har du öst in mål och är i ditt livs form. Vilket naturligtvis har gjort att större klubbar i andra länder har fått upp ögonen för dig. Det dröjer inte länge innan det ligger ett påskrivet proffskontrakt utomlands på bordet. Men innan du tar nästa steg i karriären och flyttar från Västerås måste du förstås göra dig av med din lägenhet. Att sälja lägenhet i Västerås behöver dock inte vara särskilt svårt. Inte om du tar in en mäklare som kan organisera affären åt dig.

Sälja lägenhet tar tid

Det finns ett par saker som aktualiseras när du ska sälja din lägenhet. Men du har naturligtvis inte tid själv att organisera visningar, prata med spekulanter eller göra någonting administrativt eller praktiskt kring lägenhetsförsäljningen. Du är ju på väg att bli fotbollsproffs och har tankarna någon helt annanstans. Men som sagt, det finns en lösning. Mäklaren är den lösningen du behöver. En person som har tid för allt du inte har tid med och som gör försäljningen till en smidig affär. Dels för dig, men också för den som ska köpa lägenheten.

Bra passersystem för BRF

3 maj 2022

Trött på att byta ut lås när nycklar tappats bort? Lyckligtvis finns det sätta att slippa det genom att installera ett passersystem för BRF i Stockholm.

Han visste inte vilken gång i ordningen han som vaktmästare fått samtal när en boende tappat sina nycklar. Det var en sak att byta lås till en lägenhet, en helt annan att byta låset i ytterdörren till trapphuset. Allas nycklar skulle behöva bytas ut. Niklas såg framför sig allt jobb.

När han dryftade problemet med sin fru under middagen kom hon med den självklara lösningen. Varför inte skaffa ett passersystem för BRF. En väninna till henne hade fått det installerat i sitt hus.

Passersystem för BRF löste mycket

När han satte sig vid frukostbordet följande morgon låg en lapp bredvid hans kaffemugg. Det var ett nummer hans underbara fru tagit fram. Nu kunde han ringa så fort han kom till jobbet.

Det blev ett intressant samtal där han fick kunskap om saker han inte hade en aning om. De bestämde att en försäljare skulle komma till Niklas kontor. Där kunde de gå igenom situationen och se vilka tjänster som skulle passa.

Några veckor senare hade han inte bara löst nyckelproblemet med brickor. På ett möte i föreningen hade han lagt fram idén. Nu skulle det äntligen bli ordning även i tvättstugan och samlingsrummet de hade till uthyrning. Brickorna skulle även användas till dessa då man bokat en tid i systemet. Det skulle bli ett tryggare hus med bättre grannsämja. Något som de alla såg fram emot.

Källarrenovering ger nytt utrymme i Stockholm

28 apr 2022

I stället för att leta efter en större bostad i Stockholm kan du göra mer av den du har. Med en källarrenovering kan du utnyttja och få ny värdefull yta.

Källare i Stockholm är ofta bortglömda utrymmen eftersom de är mörka och fuktiga. I äldre tider fungerade de som lagringsutrymmen för grönsaker, frukt och sylt. Med modern köksutrustning som kylskåp och frys behöver vi inte källare på samma sätt, och de står ofta outnyttjade alldeles i onödan.

En källare är, precis som en vind, ofta ett utrymme med charmiga vinklar och vrår, men svårigheten är att där kan vara fuktigt. Bestämmer du dig för att göra något åt det så får du inte bara ett helt nytt våningsplan, du gör också ditt hus en tjänst. När man ska renovera en källare börjar man nämligen med dränering och isolering, vilket är bra för hela fastigheten.

Källarrenovering ger utrymme

Att få bort fukt och tilläggsisolera källarplanet har en positiv effekt på hela fastigheten. När man sedan börjar arbeta med ventilationen får det också en god inverkan på byggnaden. Utrymmet som man vinner genererar varm luft upp i huset och fukten försvinner. Man kan antingen använda sig av den vattenburna värme som redan finns eller installera en värmepump.

För att vara säker på ett bra resultat är det viktigt att anlita ett företag med erfarenhet av att renovera källare. Istället för mörka fuktiga rum får du då ett ljust och varmt källarplan som du kan använda till spa, hobbyrum eller gästrum.

← Äldre inlägg