Vibrationsmätning förhindrar olyckor

Ska någon form av anläggningsarbete genomföras? Vill du veta mer om hur det kan påverka omgivningen? Genomför då en vibrationsmätning för att få bättre koll.

Inom all typ av anläggningsarbete är det mycket att tänka på. Det innebär oftast omfattande påverkan på världen omkring och det är mycket som kan gå fel. Därför är det viktigt med ett omfattande samarbete mellan olika experter för ett framgångsrikt genomfört projekt, där inga olyckor uppstår i närområdet.

Det finns dock sådant som man inte alltid tänker på. Det kan vara sådant som du inte ens kan se. Det kan exempelvis handla om vibrationer. När det genomförs sprängningar, pålningar eller packning skapas det vibrationer. Dessa kan påverka byggnader som träffas av dem och det kan skapa stora problem.

Vibrationsmätning är ett enkelt och smidigt verktyg

Med vibrationsmätning kan du på ett enkelt sätt få en översikt över den påverkan som anläggningsarbetet har på omgivningen. Allt du behöver göra är att kontakta en konsult, såsom Westberg Vibrations- & Omgivningskontroll, och de sköter sedan resten efter svensk standard. Du får sedan i realtid resultat från mätningarna direkt till din telefon i form av sms eller till din mejlbox.

På så sätt har du möjlighet att hela tiden hålla koll på hur vibrationerna skickas ut från anläggningsarbetet. Du får veta när den tillåtna vibrationsgränsen har överskridits, men också en varning när det börjar närma sig. Det innebär att du ständigt är i kontroll under arbetets gång och kan därför undvika olyckor som skulle kunna uppstå på grund av vibrationerna.

27 Aug 2022