Ved Stockholm - elda till ett bra pris

Känner du oro inför vintern? Många villaägare i Stockholm och i södra Sverige fick ett bryskt uppvaknande förra året. En kall vinter i kombination med externa skeenden - Rysslands invasion i Ukraina, exempelvis - drev upp priset på el till helt nya nivåer.

Många villaägare stod oförberedda. Med undermålig isolering och med direktverkande el såg de att all värme försvann ut genom väggarna - samtidigt som räkningen man fick var extremt hög. Detta har också påskyndat investeringar och det kan handla om större sådana - byte till exempelvis bergvärme och ny tilläggsisolering - såväl som mindre investeringar.

Bekvämt att använda ved

Det senare kan exemplifieras av att fler och fler börjat använda sig av ved i Stockholm och skakat liv i gamla, befintliga kakelugnar och öppna spisar - eller investerat i helt nya eldstäder. Genom att köpa billig ved i Stockholm kan man också ta udden av den höga elräkningen och ändå få en behaglig värme i hemmet.

Billig ved i Stockholm kommer också helt utan bekymmer: du beställer via nätet, du får en leverans direkt till dörren - inom 48 timmar - och den ved som finns i 40-kilos säcken är dessutom huggen och redo att användas. Att det dessutom handlar om ren kvalitet är en annan fördel. Veden håller rätt fuktighet, vilket borgar för längre brinntid och mindre utsläpp.

Fler använder sig av ved i Stockholm

Ved i Stockholm blev under förra vintern en storsäljare och det tyder inte mycket på att detta kommer att avta under den här vintern. Tvärtom: fortsätter priset för el att stiga så kommer fler och fler att ta steget mot att elda med ved igen.

Ett steg tillbaka, men inte alls ett steg i fel riktning sett till att A) det är billigt och B) bekvämt och enkelt och C) ger den där extra mysfaktorn till hemmet. Att sitta framför en brasa gör att ett lugn infinner sig i kroppen. Det är något som många behöver i dagens uppskruvade samhälle.

10 Sep 2023