Värmen som är gratis

Hur smart är det inte att sänka dina värmekostnader och dra ditt strå till stacken gällande miljön? Helt enkelt använda dig av det som ändå finns runt dig helt gratis och utan att göra påverkan.

Det är inget okänt faktum att solens strålar värmer. Är du till exempel på stranden så kan du mycket tydligt känna hur temperaturen förändras om solen plötsligt går i moln. Då är det också lätt att förstå att det går att använda sig av den värmen till något.

Kanske är du en av de som har kommit på att du kan fästa en lång trädgårdsslang till din poolpump och dra den upp och ner på ditt tak. Det är ett mycket bra sätt att öka värmen i poolen och kan få upp den i höga grader, beroende på hur varmt det är ute. Men om du ska värma upp ditt hus så finns det bättre sätt att dra nytta av solens värme.

Celler som drar åt sig solens energi

Det är inget nytt med solceller för fastighet, det har funnits under många år. Det är ett sätt att fånga upp solens energi och föra den vidare. Men med åren har det blivit mer och mer vanligt, och priserna har dessutom kommit till en nivå där de flesta som är fastighetsägare kan satsa på detta. Beroende på vilket system du har i övrigt och hur stor fastighet du har, kan du välja hur många solceller du vill montera för att värma upp din fastighet.

16 May 2021