Varför heter det trädgårdsarbete i Värmdö?

Varför kallas det för trädgårdsarbete i Värmdö och vad ingår? Kan man få hjälp och vem ska man i så fall anlita för sin eller sitt företags trädgårdsskötsel?

De som har trädgård brukar vara uppdelade i två team: de som tycker att allt som har med trädgård att göra är en meditativ upplevelse och ett givande skapande som läker själen och håller igång kroppen. Och den andra gruppen som tycker att allt relaterat med trädgården är jobbigt, tungt, slitsamt, stressande och ständigt återkommande. Det är kanske därför det kallas för trädgårdsarbete, eftersom hur inställningen än är så är det en skötsel som är tung och som behövs om man vill ha det bästa resultatet av det man planterat i sin trädgård.

Vad behöver man göra i en trädgård?

Alla trädgårdar är olika och det är just det som är så fiffigt, för man får faktiskt skapa sin trädgård precis hur man vill. Detta så länge man håller sig inom gränserna för närhet till grannar med mera. Om man inte vill behöva klippa en gräsmatta så kan man lägga plattor, trädäck och anlägga rabatter så att inte ett grässtrå får plats. Det är också en stil av trädgårdsanläggning som just nu är mycket populär och där man kan skapa olika rum av en trädgård som till och med kan vara ganska liten. Tycker man inte om att rensa ogräs, eller åtminstone inte så mycket ogräs då det är svårt att slippa helt, så kan man antingen anlägga en trädgård med enbart gräsmatta och några träd eller buskar, eller så fyller man rabatterna med buskar, träd och perenner som har en marktäckande effekt och som snabbt eller med tiden, täcker all mark och inte släpper fram ogräs.

Företag som arbetar med trädgårdar

Om man vill ha hjälp med trädgårdsarbete i Värmdö, eller på annan plats, så finns det många företag att kontakta. Det kan vara alltifrån en trädgårdsdesigner som ritar upp hur trädgården ska se ut till någon som återkommande klipper gräset eller andra uppgifter, eller en tillfällig hjälp som att beskära buskar och träd. En sökning på internet där man skriver vad man vill ha hjälp med och var, ger alltid förslag på företag som kan hjälpa till. Många går även ihop i små föreningar där man hjälper varandra med någon dags, eller några timmars, trädgårdsarbete hos varandra med en trevlig fika och gott samtal som avslut.

30 Jan 2020