Varför anlita en målare i Stockholm

En målare bör alltid få ha ett ord med i leken då man ska renovera eller bygga nytt. Det är nämligen lätt att tänka att allt annat jobb som ska göras kan lejas ut till professionella utövare som snickare, inredare, rörmokare och elektriker medan själva målandet sköter man själv. Bygger du ett hus i exempelvis Stockholm så bör du alltså även anlita en professionell målare. Varför? Jo, därför att resultatet helt enkelt blir betydligt bättre än om du gör det själv. Genom att vända dig till en målare för jobbet så slipper du bland annat spackla, slipa, mäta och räkna ut färgens mängd – detta förutom själva målandet. Står du inför ditt drömhus och inte hittills fuskat med detaljerna - varför ska du då göra det då det handlar om målningen? Nej, i slutändan kommer du att tjäna, både ekonomiskt och resultatmässigt, på att låta en målare sköta jobbet.

Är målare i Stockholm billigare än i övriga landet

Hur mycket en målare tjänar beror lite på vart han bedriver sin verksamhet – bor målaren i Härnösand eller i Stockholm så skiljer det alltså lite i lön. Detta beror på att Stockholm är en större stad än Härnösand och att målaren därmed får fler jobb. Dock ska man veta att konkurrensen bland målare är hårdare i Stockholm än i Härnösand – det kan jämna ut löneskillnaden en aning. Därför kan man säga att en målare tjänar ungefär lika mycket i Stockholm som i Härnösand per jobb – men av hävd tjänar man lite mer i en större stad . Detta på grund av att det är dyrare att bo där. En målare i Stockholm har alltså dyrare kostnader i övrigt än vad än målare i Härnösand har och tjänar då också lite mer pengar.

Vad utmärker en bra målare

En duktig utövare av målaryrket är en man som tar yrket på allvar. En bra målare är noggrann, slarvar inte med detaljerna och är snabb då han väl sätter igång. En bra målare i Stockholm skiljer sig inte mot en bra målare i Härnösand – däremot skiljer en bra målare sig mot en dålig dito oavsett vart i landet denne befinner sig. Vidare kan man säga att bra målare jobbar antingen för en egen firma eller en större firma ägd av en kedja – vilket målaren väljer är helt enkelt upp till eget tycke och smak. Vill han ha mer jobb och mindre pappersarbete så väljer han det större alternativet medan han vid en egen firma själv kan påverka mängde och omfattning av jobben. Ska sedan till exempel en stor kyrka domkyrkan renoveras så får alla målare lämna in sitt intresse för jobbet – detta kallas offert – och därefter väljer uppdragsgivaren vilket företag som känns bäst i slutändan. Det kan alltså bli ett stort byggföretag eller en liten målarfirma som får jobbet – allt beror på vad uppdragsgivaren föredrar.

Läs mer om måleri här: www.målarenstockholm.se.

14 Jul 2017