Vardagsuppgifter för en mäklare i Uppsala

En mäklare i Uppsala har hektiska dagar från morgon till kväll. Allt från att läsa på om hur bostaden kan användas till att skriva köpeavtal ingår i vardagen.

Att vara fastighetsmäklare innebär att alltid vara redo. Det kan vara vid en visning då du får frågor om bärande väggar eller om skolan i området har bra omdömen. Morgonen kan inledas på kontoret tillsammans med andra mäklare där ni går igenom mål och lägger upp dagen.

Det är ofta visningar som ska genomföras, eller samtal som ska besvaras från både köpare och säljare. Inför visningar ska du se till att allt underlag finns på plats. Är det många intresserade och anmälda ska du vara vid bostaden i god tid för att möta nyfikna som letar efter sina drömmars bostad.

En mäklare måste ha stenkoll

I Uppsala finns det många bostadsrätter och det gäller för mäklaren att se till att ha stenkoll på bostadsrättsföreningens ekonomi och vem som har nyttjanderätt till bostaden. Som mäklare i Uppsala innebär det att undersöka så det verkligen inte finns några dolda överraskningar. Alla papper ska vara på plats för att kunna sälja.

Dolda fel är inte mäklarens ansvar, men det blir snabbt tvister om det visar sig att det finns brister som mäklaren borde känt till. Därför krävs det att du sätter sig in i hela bostaden och gärna lägger lite extra tid på att undersöka skicket. Dåliga omdömen sprids lätt på nätet och som mäklare är ryktet viktigt. Mäklare är inget nio till fem jobb.

24 Apr 2022