Var hittar jag reservdelar till markiser?

Markiser tar stryk om de som en följd av att de hänger ute och därmed exponeras för regn, solsken, vind och snö. Var hittar jag reservdelar till markiser om jag måste reparera mina nuvarande? Det naturliga slitaget får man räkna med och det innebär även att man någon gång måste vinka adjö till sina markiser. Vägen dit dock kan vara väldigt lång om man bara sköter underhåll och reparerar vid behov.

En markis består av väldigt många små och större komponenter som tillsammans gör att den fungerar och fyller sin funktion. Sant är att väder och vind sliter på markiser, men vi ska även tillägga att det finns en tydlig skillnad mellan nu och då. Dagens markiser är avsevärt mycket mer hållbara än gårdagens; något som kommer av att de är tillverkade med det nordiska klimatet i åtanke. Där man förr importerade markiser anpassade för sydligare breddgrader så fick man också en sämre kvalitet. Så är det inte nu.

Men, slitaget är svårt att förhindra. Som med allt annat så har markiser även de en begränsad livslängd. Det innebär att man, med jämna mellanrum, måste reparera och för detta krävs reservdelar. Lyckligtvis så finns det sådana att köpa.

Klargör vilken typ av markis du har

När du behöver ny markis i Stockholm

Genom att använda internet så har du också tillgång till obegränsade resurser då det kommer till att köpa saker. Reservdelar för markiser är inget undantag - långt därifrån - och det bästa sättet att hitta det du söker är att söka dig till de som säljer markiser i ett komplett skick.

Många återförsäljare av markiser har nämligen sett att det finns en stor efterfrågan på just reservdelar och säljer sådana över nätet. Det kan både handla om nya reservdelar eller om reservdelar i ett bättre, begagnat skick. Det senare kan förklaras av återvinning. Om en markisåterförsäljare ska montera nya markiser på exempelvis en villa så kan det innebära att de gamla plockas ned.

Istället för att slänga dessa så demonterar man dem och tar tillvara på det som fortfarande är hållbart - en bandrulle, en vevbox, en markisarm eller kanske vev. Dessa kan man sedan sälja vidare och på så sätt få in lite extra pengar till verksamheten. Något som alltså är till gagn både för dig som söker reservdelar och för den som säljer dessa. Att denna återvinning dessutom är bra för miljön är ytterligare en fördel.

Således så kan du alltså med fördel söka reservdelar hos återförsäljare av markiser i första hand. Viktigt är att du verkligen vet vilken typ av markis det handlar om samt vilken reservdel som behövs. Vårt råd är att du tar några bilder och bifogar dessa i samband med den initiala kontakten med återförsäljaren. Genom detta har du en större chans att få absolut rätt saker.

Kan du laga markisen på egen hand?

Det är inte helt lätt att reparera en markis. Naturligtvis beroende på vad som gått sönder och beroende på hur pass händig du är. Det vi vill komma till är att många återförsäljare även erbjuder reparationer som en tjänst och att du genom detta också kan få ett mer hållbart jobb.

En reparation är billigare än en ny markis och saknar du vanan eller inser att du inte klarar av att laga ditt solskydd så kan det vara en god idé att ta hjälp av ett proffs. Det tar inte så lång tid och kostnaden är ofta att anse som fullt överkomlig. Lycka till!

24 Sep 2019