Vad ska jag tänka på om jag ska köpa markiser till mitt hus i Stockholm?

Om man funderar på att skaffa markiser till sitt hus så ska man först och främst veta att man redan här har gjort ett bra val. Markiser är ett perfekt alternativ som både ger nödvändig skugga och samtidigt skänker hela huset ett betydligt lyxigare intryck än vad exempelvis persienner gör. Dessutom är markiser numera också så pass väldesignade att man kan styra dem lite som man vill och det finns även elektroniska varianter som går att sköta med lätthet för den lite bekvämare personen. Det finns dock några saker som amn ska tänka på innan man monterar sina markiser och här gör man bäst i att först göra en grundlig genomgång med sin återförsäljare innan man genomför köpet. Markiser är nämligen ganska känsliga för exempelvis vind så om vi säger att du har en villa i Stockholm där det blåser väldigt mycket – ja, då kanske du måste beställa dina markiser i ett något stabilare material än om du bott i ett vindstilla område. 

Det här är dock något som de allra flesta återförsäljare av markiser i Stockholm är väldigt behjälpliga med och här handlar det främst om att ingen fråga är för dum att ställa. Exempelvis måste man ta hänsyn till huset placering och hur pass stor yta du egentligen har – bor du i en villa i Stockholm som ligger vid en gångstig så kanske du bör anpassa dina markiser efter denna så att de inte sticker och skymmer hela vägen. Det är sådana små detaljer som ofta gör att privatpersoner misslyckas då de köper sina markiser – man mäter kanske hur stora fönster man har men man tar inte hänsyn till yttre omständigheter dit vi alltså räknar gångstigar, trottoarer samt även grannarnas närhet.

Man köper helt enkelt sina markiser utan någon tanke på eventuella följder och det är med detta som en professionell återförsäljare kan hjälpa – visst, det kostar kanske lite extra men då får man ett skräddarsytt paket som kommer att skänka glädje till sitt hus under en lång tid också. Det kan alltså vara väldigt värt att diskutera med återförsäljaren innan man genomför detta köp av markiser och kom ihåg här – ingen fråga är för dum för att ställas!

Ge ditt hus i Stockholm det lilla extra med markiser

Att markiser först och främst fyller en stor funktion i och med skugga är ju den primära anledningen till att man installerar dem. Men – om man även ser det ur ett rent estetiskt perspektiv så är markiser ett relativt enkelt sätt att ge hela huset en helt ny karaktär och lyxigare exteriör.

Har man exempelvis ett hus i Stockholm så får man – genom en installation och montering av markiser – på ett snabbt sätt både skugga och skydd mot solen samtidigt som man även får en helt ny design på huset i fråga. Det är en billigt investering om man ställer det mot att exempelvis måla om, eller hur?

Här kan du läsa mer om markiser: http://www.markisstockholm.nu/.

19 Apr 2017