Trapphusrenovering förbättrar miljön för boende i Göteborg

Trapphuset är en gemensam yta där det är stora krav på funktion och utseende. Därför finns det en hel del att tänka på inför en trapphusrenovering i Göteborg.

En port, en entré och en trappa. Kanske även en hiss. Och ett flertal dörrar som går till lägenheter. Det är vad ett trapphus brukar innehålla, tillsammans med en del information som bland annat gäller vilka som bor i huset.

Ändå finns det trapphus som är mer eller mindre funktionella och lika mer eller mindre inbjudande. Därför finns det en hel del att tänka på när det är dags för en trapphusrenovering. Det är en renovering som brukar tillkomma för att det finns ett stort slitage på ytan. Men som även går att använda för att få en ökad komfort och funktion.

Genomtänkt trapphusrenovering

Vid en trapphusrenovering i Göteborg är det alltid klokt att fråga hyresgästerna vad de önskar sig av renoveringen. Kanske saknar de en bra belysning, ett bättre räcke och en mer torkvänlig dörrmatta. Det kan även vara så att hyresgästerna saknar en direkt nedgång till tvättstugan eller ett förråd för sådant som pulkor eller barnvagnar.

Som fastighetsägare är det alltid svårt att till fullo sätta sig in i vad som behövs i ett trapphus, om inte fastighetsägaren själv bor där. Därför är det klokt att få besked om vad de boende ser som trivsamt. Men även hur de upplever trapphuset när det är snö och kallt ute, eller när det regnar. Som om det då blir halt, exempelvis.

20 Jul 2023