Trädfällning i villaområden i Nacka är inget för amatörer

Trädfällning i tätbebyggda villaområden i Nacka kan inte jämföras med att fälla träd på en tom slätt. Därför finns all anledning att hyra in hjälp med arbetet.

Fälla träd har människan gjort i hundratals år. Ofta med mycket enkel utrustning, som hemmagjorda stenyxor. Så varför skulle du, en modern människa med avancerad motorsåg, behöva hjälp med att ta ned den stora lönnen på framsidan av huset? Tja, kanske för att det där med trädfällning inte är helt okomplicerat i tätbebyggda områden.

Om din lönn stått mitt på ett fält hade det inte varit någon konst. Då hade du främst behövt koncentrera dig på att inte råka fälla trädet över dig själv. Inte heller i en skog hade det varit särskilt krångligt att ta ned trädet, i alla fall inte om du inte behövt bekymra dig om skicket på närliggande träd. Men ta dig en titt omkring din tomt – och räkna sedan ihop värdet av de objekt som finns i närheten.

Trädfällning enligt exakta uträkningar – rätt träd på rätt plats

När du räknar på kostnaden att beställa hjälp med trädfällning i Nacka, ska du självklart ställa priset i proportion till vilka dyra bilar och altaner som befinner sig i närheten av ditt träd. Har grannen kanske köpt ny motorcykel? Allt som befinner sig inom en ganska stor radie kan du faktiskt råka fälla trädet rakt ned på.

En professionell trädfällare (ofta en arborist) vet till skillnad från dig exakt var trädet kommer landa när hen fäller det. Det ingår i jobbet att kunna räkna ut det, och krävs också för att kunna fälla träd i villaområden på ett säkert sätt. Så även om du teoretiskt sett KAN fälla trädet själv – gör en verklighetsförankrad riskbedömning och lämna över jobbet till ett proffs. Se trädfällningnacka.nu för att hitta en skicklig trädfällare.

9 May 2023