Tips för att slippa renovera badrummet

Känns badrummet ofräscht och tråkigt? Att helrenovera ett badrum är otroligt dyrt och det är inte alltid man har möjlighet att göra det. Här följer några smarta tips för att slippa renovera badrummet.

Ut med det gamla 

Ska man fräscha upp sitt badrum är det första steget att tömma det. Här kan man se till att plocka ut allt som inte sitter fast för att sedan få en bra överblick av hur skicket faktiskt är och vad man skulle vilja förändra. Passa på att rensa och slänga sådant som inte ska vara kvar – det faktum att det är rörigt kan förstöra känslan mycket nog. Kanske räcker det med att ta ut det gamla och få in nya möbler och nytt keramik. 

Sätt färg på rummet 

När rummet är helt tomt och man har lokaliserat eventuella skavanker kan det vara en bra idé att tillföra lite ny och fräsch färg. Om inga större skador finns vill säga, för dessa ska man såklart åtgärda för att undvika vattenskador och andra stora problem i framtiden. 

Ett bra tips för att förnya utan att renovera är att använda sig antingen av våtrumsfärg eller kakeldekor. Dekoren är att föredra då den är väldigt enkel att använda och finns i en mängd olika utföranden. Sätt upp en board eller dekorera en hel vägg. Oavsett kommer det ge en ny stil och känsla i rummet, dessutom till en relativt billig peng. 

Inredning och detaljer 

Inredningen i ett rum är A och O, så även när det gäller ett badrum. Det är det som verkligen sätter den sista touchen och att förnya sig på den fronten gör också att badrummet kommer kännas nytt och fräscht. Kanske behöver skåp och annat målas om eller så räcker det med att bara rengöra dom ordentligt. Därefter är det dags att fylla upp igen. 

Köp härliga doftljus, mjuka handdukar och andra textilier. Snygga förvaringskorgar är också ett hett tips till badrummet, för att få plats med småförvaring och annat. Det ger ordning och reda vilket är viktigt för helhetsintrycket. Och bara en sådan enkel sak som att hänga upp ett nytt duschdraperi kan göra stor skillnad. Inred i matchande färger och leta efter annorlunda detaljer som speglar just din stil men se till att hålla en röd tråd genom både inredning och detaljer. 

Levade med växter 

Ett annat bra tips för att verkligen förändra känslan i ett badrum är att plocka in levande växter. Det blir automatiskt fräschare och dessutom bidrar det till en levande och skön atmosfär. Garderobsblomman är ett exempel på en grön växt som trivs i mörkare miljöer och som är ett utmärkt val till just badrummet. 

Om du har ändå bestämt dig att renovera badrummet så kan du hitta tips och råd på denna sida: https://www.badrumsrenoveringsödertälje.nu

20 Dec 2019