Tillbyggnad Stockholm - välj en professionell lösning

Dags att göra en tillbyggnad i Stockholm? Oavsett om det handlar om en renodlad tillbyggnad i form av ett uterum eller om en tillbyggnad som sker på insidan av huskroppen -. du kanske vill ha en bastu, en extra toalett eller skapa ett nytt sovrum - så finns ett värde i att välja professionell hjälp.

Att bygga nytt och att genomföra någon typ av tillbyggnad på en befintlig bostad är inte ovanligt idag. Svensken har aldrig förr lagt ett lika stort fokus på den egna bostaden och aldrig tidigare har man sett att så mycket pengar spenderats på hemmet. Vi renoverar, bygger nytt och bygger till framför att resa, köpa bilar och unna oss andra extravaganser. Men, vi väljer också i vissa fall lösningar som inte håller måttet och där vi själva inte har kunskap nog att driva projektet från start till mål. Detta leder till problem och av den anledningen så är rekommendationen att man söker hjälp och att man använder sig av Rot-avdraget för detta.

Fördelar med professionell hjälp vid tillbyggnad

Vi tänkte gå igenom några fördelar som finns och där vi säger att din tillbyggnad i Stockholm handlar om ett uterum. Du vill - som många andra - ha ett extra rum att sitta i under samtliga årstider och där rummet i fråga alltså ska vara vinterbonat och där glaspartierna ska klara även tuffa minusgrader. De här fördelarna finns med att ta professionell hjälp i form av att företag specialiserat på tillbyggnad.

  • Arkitekter. Företag som erbjuder totalentreprenad är nästan alltid att föredra vid större projekt. Inte minst sett till uppstarten och planeringen av hur en tillbyggnad ska se ut rent estetiskt och funktionellt. Målet är att ditt uterum ska smälta in i övriga husets arkitektur och passa in i detaljplanen som finns i området. Även om du tänkt dig att bygga ett uterum inom måtten för ett attefallshus så måste man fortfarande erhålla ett startbesked. Huruvida man får ett sådant avgörs mycket av ritningar och hur en tillbyggnad ska se ut. Genom att företag numera ofta har arkitekter vid sin sida så skapas bättre möjligheter att man får ett bygglov/startbesked samtidigt som också den färdiga tillbyggnaden både blir snygg och funktionell.
  • Stor kunskap. En annan fördel med totalentreprenad är att alla led i byggnationen tas om hand - du slipper själv rodda med olika företag. Det finns elektriker, snickare, installatörer och rörmokare och företaget du anlitar lägger upp en effektiv arbetsplan som i slutändan ofta leder till lägre kostnader. Dessutom hålls du ajour med hur allting fortlöper.
  • Lösningsorientering. Hur ska ditt uterum fungera och se ut? Många privatpersoner låter ett lagt kort ligga - man bestämmer sig för en sak och kan därefter inte tänka sig någonting annat. Fördelen med hjälp utifrån är att även andra - ofta bättre - lösningar presenteras. Det ger en tillbyggnad som verkligen är optimerad utifrån dina krav, dina behov och dina önskemål. Dina drömmar blir, helt enkelt, sanna.
2 Mar 2022