Takläggare i Göteborg för vård av tak

Du som äger en villa ska vårda ditt hustak med största omtanke. Om du vill ha hjälp med att sköta underhållet kan du anlita en takläggare i Göteborg.

Som villaägare kan det vara lätt att negligera husets tak. Ett tak pockar sällan på uppmärksamhet och utan synbar anledning brukar husägare inte klättra upp på taket. Hustaket är kanske den del på villan som får utstå mest påfrestning från väder och vind. Inte minst kan kraftiga höststormar vålla skador på takpannor och vindskivor.

Du och din man har bott länge i en villa som ligger nära havsbandet. Det röda tegeltaket lyste en gång vackert i solen, men glansen har successivt försvunnit. Du är övertygad om att mögel, alger och smuts har gjort att taket ser trist ut. Problemet är att vare sig du eller din man vill klättra upp på en stege för att konstatera faktum. Åldern har tagit ut sin rätt.

Takläggare reparerar och tvättar

Under en promenad i kvarteret möter du en granne. “Hur gör ni för att hålla ert hustak så fint?” frågar du. “Det är ganska enkelt. Vi anlitar en firma som har takläggare i Göteborg”, får du till svar. “En av deras takläggare har tvättat taket någon gång och dessutom har han rättat till och bytt ut några skadade tegelpannor”, fortsätter grannen.

Du nämner samtalet för din man och ni kontaktar en takläggare. Efter bara någon dag får ni besök och takläggaren inspekterar taket. Några tegelpannor måste bytas, men därutöver räcker det med en taktvätt.

3 May 2023