Stora fördelar med ett fritidshus

Att bara stanna upp och andas. Ett ställe att få längta till. En oas som håller vardagslivet på avstånd. Ibland är det ett ärvt hus, andra gånger en nybyggd alldeles egen stuga att njuta av.

Det finns de som tillbringat barndomens somrar i sommarstuga och sedan tagit över den. Andra har tillbringat somrarna i tält och längtat efter en egen boplats utan att riktigt veta om det. Visst är det spännande att besöka nya platser och hitta nya smultronställen, men ibland hittar man hem. Någonstans finner man en plats dit man känner att man vill återvända gång på gång.

Får man en tomt på drömstället är det bara att slå till och skaffa en egen täppa. Att bestämma hur ens egna fridfulla oas skall se ut är ett drömläge för många. Det första man bör göra är att känna in tomten. Var går solen upp, var är den mesta solen på dagen och så vidare, så man placerar huset i bästa läget.

Planera huset efter eget huvud

Vilken storlek man skall ha på sitt hus är väldigt individuellt. Det bästa är att fundera ut vilken typ av fritidshus man är ute efter. Idag är det många som vill ha en enklare stuga. Den skall gärna vara byggd och inredd med mycket naturmaterial. Då får man en jordnära känsla och det är lätt att slappna av. Andra vill ha ett ombonat semesterhus med alla favoritprylarna. Se också till att få en bra planlösning så att det finns plats till både sovrum och matrum. Läs mer om fritidshus på denna hemsida: https://www.fritidshuset.nu/

18 Dec 2020