Stopp i avlopp bör åtgärdas omedelbart

Stopp i avlopp kan kräva professionellt handlag. Se till att ringa rörmokaren i tid, så du inte riskerar åka på en tråkig, dyr och svårlagad vattenskada.

Även om du är händig finns det stopp i avlopp som du inte kan åtgärda på egen hand. Ibland sitter stoppet så långt in i rören att det krävs speciella verktyg för att komma åt det. Märker du att ett stopp i avloppet i köket också har börjat påverka duschbrunnen i badrummet är det hög tid att kalla in proffsen. Då sitter sannolikt stoppet alltför långt in.

Om du inte åtgärdar stoppet i tid, löper du dessutom risk på att åka på en vattenskada. Ett rör mår bäst när flödet sker motståndslöst, och ett stopp som sitter under lång tid kan fresta på stammarna alltför mycket. I värsta fall spricker röret och vattenskadan blir stor. Och då kommer det bli en betydligt svårare historia att lösa än det lilla stoppet i avloppet det första handlade om.

Låt inte stopp i avlopp förstöra semestern

Kort sagt är det alltså en dålig idé att till exempel åka på semester när du vet att det är stopp i avloppet i köket eller badrummet. Om du redan har bokat flygbiljetten kan det till och med vara läge att ringa in en rörmokare på jourtid, om det så är mitt i natten. Du vill undvika att få ett argt telefonsamtal från grannen under om att det droppar vatten ned i hans vardagsrum, när du ligger och sippar sangria i hängmattan på spanska solkusten.

5 Jun 2022