Stockholm hade duktiga målare

Få ett hus som utdömts sedan länge att bli som nytt är inte lätt. Men målare från Stockholm med bra kontakter kan få det mesta att bli bländande vackert igen.

Den här gången hade Anton verkligen lyckats. Berit stod och tittade på det slitna huset och skakade på huvudet. Det måste vara årtionden sedan någon gjorde något med den byggnaden. Färgen hängde sorgligt längs väggar och på fönsterkarmar. Vissa delar av trät var helt blottat för den tuffa väderleken som just nu rasade där ute.

Hon var säker på att det inte fanns någon som skulle klara av att blåsa liv i det här huset igen. Bättre hade det varit att riva allt och börja om från början. Men maken var bestämd. Det här huset skulle renoveras och målas så att det blev som nytt igen. Han visste precis vilken målerifirma som kunde göra det.

Målare med magiska fingrar

Berit visste att det var bara att låta honom hållas. Till sist skulle även Anton förstå det omöjliga i projektet. Hon lade tankarna på annat medan maken varje dag var ute vid huset och inspekterade. Efter att Berit sagt sitt hade han inte nämnt huset igen, men han hade alltid något lurigt i blicken.

När månader hade gått och de var på väg hem från jobbet då han istället körde mot huset. Ingen sa något. Väl framme parkerade han framför huset. Berit satt stum av beundran. De målare i Stockholm som maken anlitat hade tydligen varit en bra samarbetspartner. Där framför dem stod ett vackert rött hus med vita knutar och hälsade dem välkomna hem.

27 Feb 2023