Stenskivor passar i kök, badrum och vardagsrum

Är du på jakt efter den perfekta bänkskivan? Med utseende som lyfter ett rum och praktiska funktioner är stenskivor ett fantastiskt val. Skapa ett stiligt och unikt kök där du kan umgås med vänner och familj. Unna dig lyxiga badrum med naturnära känsla. Möjligheterna är många med mängder av material och färger.

För den som aldrig har köpt ett nytt kök eller badrum förut är kanske bänkskivor inte det första man tänker på, men de gör underverk för den färdiga produkten. Stenskivor i material med visuell wow-faktor, som enkelt görs rent och håller i åratal gör hemmet trevligare till vardag och fest.

Ett vanligt alternativ till stenskivor är laminat. De finns visserligen i mängder av utföranden, men tål inte för hög värme och slits med tiden ut i kanterna. Ett annat vanligt alternativ är träskivor, som enkelt kan anpassas efter särskilda mått och slipas om efter slitage. Problemet skivor i olika träslag har är underhållet i form av inoljning som krävs med jämna mellanrum. Träet blir aldrig helt vattentätt och kan få märken av varma kastruller och fuktiga glas.

Ljuvliga och behändiga skivor i sten

De naturliga materialen granit, kalksten och marmor är klassiska favoriter som ser eleganta ut, är hållbara och enkelt görs rent. I vanliga fall passar granit bättre i köket medan marmor gör sig bra i badrummet. Det beror på att granit inte absorberar fläckar av exempelvis vin och citron på samma sätt som marmor. Material som komposit och konststen är skapade för att efterlikna marmor, med extra egenskaper. Till exempel är kompositskivor särskilt hållbara, eftersom de är porfria och inte låter några bakterier eller fläckar tränga in. Stenskivornas Rolls-Royce stavas granitkeramik. De är extremt värme- och fläcktåliga, med ett strålande utseende.

Priset för stenskivor är inte lågt, men med tanke på hållbarhet, funktion och utseende är de väl värda engångskostnaden. Bänkytor som tål det mesta är behagliga att arbeta på och gör vardagen enklare.

Om du känner dig kluven mellan trä och sten, kom ihåg att ingen regel säger att du ska ha samma sorts bänkskiva i hela rummet. Tänk dig en stenskiva där du ofta ställer ifrån dig varma och våta saker, medan träskivor får pryda andra ställen.

Har du övervägt att välja bordsskivor av sten till mat- och vardagsrumsbord? Materialvalen liknar de för bänkskivor i sten, vilket innebär samma praktiska fördelar. Du kan slänga underlägg för kastruller och glas. Perfekt för barnfamiljer och dig som ofta har gäster.

Mer info om stenskivor av olika slag hittar du på denna sida: http://www.stenskivor.biz/.

22 Jan 2017