Spara på kroppen och ta hjälp med tunga lyft

Det är inte ovanligt att det sker skador vid tunga lyft. Det krävs kunskap om hur du ska lyfta rätt och dessutom en del muskler. Och antagligen mycket hjälp.

Erik och Elin hade äntligen hittat sitt drömhus tillsammans. Efter tre år som särbor, så var det dags att flytta ihop. Efter flera månader av sökande, så var det äntligen över. Nu var det bara datum som skulle bestämmas och allt runt omkring skulle lösas. Eftersom båda två bodde i egna bostäder nu, var det en hel del som skulle flyttas.

Bland annat så hade Erik en stor skinnsoffa som var tung som bly, kändes det som. Och Elin hade tunga saker hon med. Det var något som var helt omöjligt för dem själva att fixa. Erik och Elin bestämde sig snabbt för att ta hjälp med de tunga lyften, för att inte riskera att skada sig själv, eller sakerna.

Tunga lyft på ett säkert sätt

Erik hade visserligen gymmat en del i tidigare år, så han visste hur han skulle bära. Det vill säga att lyfta med benen och inte med ryggen. Men musklerna var till stor del borta och det kändes som ett alldeles för stort jobb. Dessutom var inte Elin heller jätteglad och att de skulle lösa det utan skador kändes inte möjligt.

Erik tog kontakt med ett företag som erbjöd tunghantering. Där de kunde flytta alla de tunga sakerna som de behövde hjälp med till det nya stället. Lättare saker som kartonger och stolar och liknande, kunde de enkelt ta själv på ett eget släp.

Bärredskap inför tunga lyft

De anlitade ett trevligt gäng från den firma som tog hand om de tunga sakerna. Till sin hjälp hade de bärredskap för att underlätta lyftandet. Utöver att ha hjälp av redskap, så hade de även musklerna och kunskapen som behövdes för att utföra det jobbet.

De arbetade med säkerhet i första hand och allting gick väldigt tryggt till. Det visade sig att de gjorde mer än att flytta tunga saker. De kunde även åka till återvinningen med andra saker som kändes blytunga. För Erik och Elin var detta upplägg helt perfekt. De slapp tänka på hur de skulle lösa saker, nu när de fick så bra hjälp av företaget.

27 Oct 2023