Solskydd som ett smycke

Kan man få skydd mot solen men ändå bevara utsikten? Ja, med ett gammalt traditionellt solskydd går det att få båda dessa önskemål tillgodosedda. Här kommer tips på solskydd med utsikt.

Markiser på butiksfasader är inget konstigt, utan mer vardag än ovanligt. Men det är kanske inte ofta som man tänker på att man kan använda sig av markiser även på sin egen villa.

Med en markis får man ett hus som får lite mer former och färg. Har man haft markiser på sitt hus och tar ner dem så kan det därför se lite tomt och konstigt ut, till och med lite tråkigt. Det finns också markiser som passar till alla hustyper och färger, så det går alltid att hitta ett solskydd som smälter in.

Den åtråvärda utsikten

Utsikt är en stor faktor vid prissättning av bostäder. En bostad som ligger precis bredvid en annan kan få ett rejält högre pris endast för att den har en utsikt som den andra inte har. Behöver man skaffa ett solskydd så är det därför inte så roligt att välja ett som samtidigt gör att utsikten försvinner. Men med en markis kan man få både och.

När man väljer markis är det därför klokt att se efter hur solens strålar kommer in genom fönstret under året. På det sättet kan man välja om det går att använda en markis som är kortare och endast går ut en bit från väggen. Eller om man behöver en som går längre ner. Läs mer om markiser på denna hemsida: markiserlidingö.se

15 Jan 2021