Solenergi till fast pris med PPA

Att använda sig av energi från solceller kan minska elkostnaderna och bidra till bättre miljö. Med PPA får du trygghet i avtalet när du köper solenergi.

Solen utsöndrar stora mängder energi. Genom att använda sig av solceller kan man ta tillvara den energin och omvandla den till el eller värme. Allt fler installerar solceller och nyttjar solenergi och det beror på de fördelar det ger. Dels är det lönsamt. Installerar man solceller kan man minska sina elkostnader radikalt. Det är även miljövänligt i och med att det är en förnybar energikälla.

Utöver allt detta är det enkelt att installera och komma igång med. Att installera solceller kan kosta en del, men det är en bra investering som lönar sig i längden. Vill du använda dig av solenergi men slippa spendera pengar på installation och uppstart, och samtidigt minimera risker kan du ingå ett så kallat PPA-avtal.

PPA möjliggör enkel övergång till miljövänlig energi

PPA är en förkortning för Power Purchase Agreement och innebär att det är solelproducenten som står för investeringen av solcellsanläggningen medan du som köpare får solenergi till ett fast pris.

Eftersom det är solelproducenten som står för installationen spar du också tid och slipper krångel med bygglov och andra tillstånd. Har du länge gått och funderat på att installera solceller, men tvekat på grund av kostnader, tid och eventuellt krångel som tillkommer kan PPA vara någonting för dig. På ett snabbt och enkelt sätt kan du med hjälp av PPA göra din övergång till miljövänlig solenergi.

29 Jun 2022