Soldyrkare i Borlänge

I Borlänge älskar nästan alla solen. De jagar den och tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus med den. När solen tittar fram blir parken fullsatt och människor sitter på filtar med sina vänner och njuter av en trevlig dag.

Ökningen av utomhusaktiviteter är betydande när solen börjar visa sig. Djuren kan ses njuta, ankorna badar och solar, hästarna står och njuter, och kossorna är ute på ängarna och är lyckliga med gräs i munnen. Solen och sommaren har mycket att erbjuda. Under vinterhalvåret passar man på att gå ut och fylla på med D-vitamin så fort solen visar sig. Den ger även energi och glädje att göra fler saker. Alla behöver sol för att må bra, och detta gäller mer eller mindre alla djurarter. Solen är bra för många saker, inte bara för att den ger glädje. Den kan ge både värme och el.

Solen genererar el för huset

Både på privata hus och lägenheter ser man allt oftare glasliknande enheter på taket. Dessa enheter kallas solpaneler och de lagrar solenergi och omvandlar solens strålar till elektrisk energi. Det blir allt mer populärt att använda solpaneler i Borlänge, och många fastighetsägare ser fördelarna med det. Många i Borlänge använder sig av solceller. Detta gör att man blir både mer miljövänlig och får en lägre elräkning. Solceller är något alla kan ha, även om det är en större initial investering. Men denna investering tjänar man snabbt igen med tanke på den minskade elkostnaden. Gör något bra för både plånboken och miljön – skaffa solceller.

25 Jul 2023