Snyggt golv med golvslipning i Stockholm

I Stockholm går det att få nya golv genom golvslipning. Eller rättare sagt, de ser nya ut. Ett enkelt sätt att fräscha upp golven på ett billigare sätt.

Annas lägenhet i Stockholm har fiskbensparkett i det stora vardagsrummet. Det var en av anledningarna till att hon köpte lägenheten. Nu har åren gått och golvet, som redan vid inflyttning var slitet, ser nu för trist ut. Det finns fläckar och hack lite här och där. I början kunde hon dölja dem med mattor och möbler. Nu var de alltför många.

Hon tittar på golv men inser att det skulle bli dyrare än hon har råd med. Besviken lägger hon ner projektet när en arbetskamrat berättar om en firma i stan som gör golvslipning. Hon får ett namn på företaget och bestämmer sig för att googla på företaget senare på kvällen.

Golvslipning passade budgeten

Det hon hittade var intressant. Hon vill egentligen inte ta bort sin fiskbensparkett. En golvläggare från företaget kommer och ser om golvslipning är möjlig. Det var ingen självklarhet då golven behövde vara tillräckligt tjocka och hon visste inte om de slipats förut.

Turen var med henne och golvläggaren lovade återkomma med offert. Redan nästa dag låg ett mejl i hennes inkorg. Det framkommer i mejlet att kostnaden blir betydligt billigare än att byta golven. En av anledningarna är att hon kan använda sig av ett rotavdrag.

Golvslipningen genomförs och blir bättre än hon hoppats. Något som hon får bekräftelse på när en kompis kommer på besök och berömmer de nya golven.

18 May 2022