Snirkligt och snyggt med stuckatur

Stuckatur är som grädden på moset i ett hus. Som körsbäret på toppen. Pricken över i:et. Utan stuckatur kan en flott våning aldrig kännas fulländad. Fantastisk, javisst. Men inte fulländad.

Visst kan åsikterna gå isär, och smaken är som bekant alltid delad, men det är ändå något särskilt med stuckatur. En glassig våning eller en pampig herrgård kan vara hur spektakulär som helst. Men grädden, körsbäret, i:et – kalla det vad du vill – kommer liksom alltid att saknas. Därför kan de som bor i ett hem där stuckatur redan finns, skatta sig lyckliga. Avunden hos alla andra utan stuckatur kan bli stor. Men har man ingen stuckatur hemma så behöver man inte gråta floder. Det går faktiskt att ordna i efterhand.

Sätta in stuckatur i efterhand

Man kan nämligen sätta in egen stuckatur, den måste inte ha suttit där sedan urminnes tider. Det finns företag som har specialiserat sig på att skapa och montera stuckatur. Är man sugen på att få in lite snirklig snygghet i sitt hem, är det ett hett tips att kolla in dessa företag. Av experterna som jobbar med detta kan man även få goda råd och tips på vad man kan sätta in för typ av stuckatur, på vilka ställen och vad som passar ihop. Något som blivit populärt nu är exempelvis att sätta stucklister på väggen, för att liksom rama in rummet snyggt. Det blir som en tavla i sig. Stuckatur är ju faktiskt ett slags konstverk. Läs mer om stuckatur på denna sida: https://www.stuckaturstockholm.se/

8 Dec 2020