Slitstarka och lättstädade butiksgolv

Ska ni lägga in ett nytt butiksgolv? I så fall är det viktigt att ni väljer ett golv som är anpassat för lokalen och som är både lättstädat och slitstarkt.

Ett butiksgolv får gärna vara snyggt men måste också klara en hel del slitage och vara lättstädat. Bäst blir det om man väljer butiksgolv efter den verksamhet man bedriver. Är det exempelvis en blomsterbutik kan det både estetiskt och praktiskt passa bra med klinkers. En elegant klädbutik kan däremot behöva ett lite mjukare intryck och då kan det bli fint med laminat eller en parkett.

Butiksgolv finns även i andra material som textil, plast och natursten. De flesta golvmaterial finns också i olika kulörer vilket gör det enkelt att hitta ett golv som också passar ihop med övrig inredning. Men det är förstås viktigt när man väljer ett golv till en butik att det också är säkert att gå på och är halkfritt.

Få hjälp med att välja rätt butiksgolv

Det finns golvföretag som är specialister på butiksgolv och andra specialgolv till exempelvis industrier och kontor. De kan hjälpa till att hittad det golv som utseendemässigt och praktiskt passar verksamheten och lokalen bäst. Men också ge tips om hur man bäst rengör och sköter om golvet för att det ska hålla sig snyggt riktigt länge.

Men framförallt kan de också lägga in golvet och se till att det kommer på plats. Det ställs extra höga krav på ett butiksgolv och att använda sig av en specialist är ofta det bästa. Då slipper man problem med ojämna golv eller golv som inte håller vad de lovar.

28 Jul 2022