Skydd och utseende

Ibland blir solen för varm i vårt avlånga land. Vi blir bländade då vi arbetar och rummen blir onödigt varma. Markiser gör gott för klimatet i ditt hem och förhöjer husets utseende.

Vissa tider på året kan det kännas ganska mycket som ett dåligt skämt. För varmt och soligt i Sverige? Ändå är det faktiskt sant. Till viss del beror det på vår placering på jordbollen vi bor på. Långt upp i norr är kontrasterna större.

Vintern är onödigt mörk men sommaren är desto ljusare. Därför kommer solen sommartid att ligga på dina fönster stora delar av dygnet i olika vinklar. Det blir kvavt inomhus och det bleker textilier och gör våra krukväxter onödigt törstiga.

Markiser är lösningen som passar alla.

Alla delar av landet är utsatta

Längst i norr har vi midnattssol och ljust dygnet runt under en period av året. Men även långt söderut som i Södertälje och i andra delar av Södermanland blir solen stundtals ett störningsmoment. Många arbetar från hemmet och har dataskärmar. Med den typen av utrustning följer bländning och liknande.

Alla vill inte arbeta dagarna i ända med nedfällda persienner. Nya markiser i Södertälje gör livet betydligt enklare. Du fäller ut dem när ljuset blir besvärande men har ändå koll på omgivningen.

Du sätter standarden. Det finns markiser med ljusaktivering och det finns vanliga hederliga manuella varianter. Utseendemässigt finns mängder med färger och mönster. Du kommer alltid att hitta något som både passar din smak och som gör ditt hem snyggare och mer attraktivt.

17 Jun 2021