Ska vi bada?

Många väljer att installera en egen källa till sköna bad i sin trädgård. Men med en alltför kort och osäker sommar så kan det vara bra att använda sig av något som höjer vattentemperaturen.

Människan och vattnet har en relation som sträcker sig längre tillbaka än någon kan minnas. Denna kemiska substans påverkar oss på ett alldeles speciellt sätt. Kanske är det för att vatten är hela grunden till vår existens och fortlevnad. För utan vatten kan man inte överleva mer än max ett par dygn. Eller kan det vara för att kroppen består av cirka sjuttio procent vatten som man känner en samhörighet med hav, sjöar och vattendrag? Vad det beror på kan tvistas om. Men faktum kvarstår att det är en skön rekreation att vistas på, vid och i vatten. Och det är säkert också därför som så många har källor för bad av något slag i sina hem. Det kan vara ett mindre och enkelt badkar i badrummet. En större och lite lyxigare jacuzzi på trädäcket. Eller en rejäl pool som man till och med kan simma i. Vilket man än väljer så har man lyxat till det för sig och de utan källa till uppfriskande bad kommer att snegla lite avundsjukt på en. Och kanske till och med be om att få ta ett dopp.

Svalt och uppfriskande

Precis som havet så kräver poolen en viss lufttemperatur för att värmas upp. Något som tyvärr inte alla somrar kan bjuda på. Nu har väl den som installerat en pool antagligen också en viss önskan om att kunna bada i den under sommarhalvåret. Det är ju dessutom en investering som troligen kostat en rejäl summa. Men där det finns ett problem så finns det också en lösning! Så är det även när det gäller varmt vatten i poolen. Om man inte föredrar ett dopp som är svalt och uppfriskande förstås...

Så där lagom varmt

Det finns en mängd olika lösningar på hur man får vattnet varmt i poolen. Såväl sådana som man hittat på själv och lösningar som man kan köpa och installera. En smart och enkel lösning är att köpa en värmepump till pool. Då får man utan bekymmer poolens vatten varmt. Gör man det så behöver man inte hitta egna lösningar som att dra en vattenslang på garagetaket eller sätta solfångare i hela trädgården. Nej, genom en lika genialisk som enkel lösning får man den sköna badtemperatur man önskar.

30 Sep 2020