Ska ni köpa hus och behöver en besiktningsman i Stockholm?

När det är dags att sälja eller köpa hus så behöver man kolla över huset ordentligt med en besiktning. För detta så krävs det att man anlitar en besiktningsman. Du hittar en sådan i Stockholm.

Det är viktigt, inte bara för säljaren utan även för den som står som köpare av ett hus, att en besiktning görs. Denna typ av besiktning utförs av en certifierad besiktningsman. Det är alltså ingenting som man själv kan göra och gå igenom och sedan bocka av allting på en lista. Du måste ta en besiktningsman till hjälp när ett hus ska besiktas. En besiktningsman går igenom huset på flera olika vis, såväl utvändigt som invändigt. För att inga överraskningar ska uppstå senare, efter att köpet har gått igenom, så är det viktigt att det görs en besiktning av huset.

Besiktningsmannen för ett besiktningsprotokoll

Om det skulle vara några stora problem eller fel med huset på något vis, så kommer det att redovisas i besiktningsprotokollet som besiktningsmannen skriver. Då har alltså säljaren av huset tid på sig för att göra iordning det som är fel eller trasigt. Sådana fel som uppstår långt senare efter att köpet har gått igenom, anses vara dolda fel och ingår alltså inte i sådana här typer av besiktningar. Det är ju svårt att veta på förhand vad som kommer att gå sönder eller bli fel senare. En besiktningsman hjälper er att uppdaga sådant som köparen behöver veta inför köpet av huset.

8 Dec 2021