Ska du bygga nytt hus?

Är du på gång att bygga nytt hus? Att få vara med att bygga ett helt nytt hus är stort, särskilt om man inte har gjort det förut. För den som arbetar med detta dagligen, är ett nytt hus inte något särskilt. Den personen arbetar ju med detta dagligdags, ändå skiljer de sig åt en hel del, de olika husbyggena. Varje hus brukar vara unikt.

Det gäller att hitta lösningar då alla hus inte har samma förutsättningar. Tomterna ser olika ut, behoven på det nya huset är olika och som byggarbetare gäller det att kunna hitta kreativa lösningar på allt som kan uppstå när man ska uppföra ett helt nytt hus. Det är viktigt då att tänka på hela husets olika delar.

Särskilt taket behöver vara så tätt det bara går

Allt ska passa ihop; husgrunden, väggarna, isoleringen, fönster och tak. Särskilt taket är mycket viktigt och helst ska varje detalj göras med stor noggrannhet. Börjar man slarva med bygget blir ingenting bra. Tyvärr har man sett prov på när byggarbetare slarvar med de delarna. Det finns byggarbetare som godkänner att det glappar i isoleringen mellan fönsterkarmar och fasaden, att isoleringen i väggen mellan balkong och fasad inte är tät och att takets olika delar inte sitter ihop i ett enda skyddande hölje. Det är sådana fall som blir ärenden i Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Anlita plåtslagare till takets isolering

Anlita en plåtslagare som tar hand om hela taket och ser till att det sitter i ett stycke, utan att det uppstår glapp i några delar av taket. Särskilt i isoleringen mellan tak och skorsten, mellan tak och hängrännor, mellan tak och stuprör och de där små delarna som till exempel vid vindskivor, som är så viktiga för att taket ska vara tätt. Även fasaden kan behöva ses över när det kommer till isolering, som kring fönster, vid husgrunden och trappan och över trappan, om man har någon.

Arbetar du med husbyggen? Då kan det vara värt att anlita plåtslagare som är nogggranna och som kan erbjuda särskild kännedom om hur man isolerar ordentligt i vindskivor, fönsterbleck och andra skydd som behövs för att hålla huset fritt från fuktskador i framtiden.

Stockholm centrum för husbyggen

Ingen annanstans byggs det så många hus som i Storstockholmsområdet. Det är här som det är störst behov av byggkunniga och nogranna hantverkare som kan allt som har med husbygge att göra. Här kan du läsa mer om duktiga plåtslagare i Stockholm: plåtslagarestockholm.nu.

17 Oct 2018