Satsa på ett fantastiskt badrum

Ett fantastiskt badrum kan förändra din vardag och ge en imponerande intryck på dina middagsgäster. Det finns en uppsjö av möjligheter att välja mellan för att hitta din unika stil.

Att renovera badrummet kan göra underverk för trivseln i din vardag. Med inredning som passar dina vanor och som du själv har valt, kan de dagliga hygienrutinerna bli till en höjdpunkt, och till och med kännas lyxiga. Kanske blev du inspirerad av en spavistelse där inredningen och atmosfären gav dig ett välbehövligt lugn. Efter det kanske tanken uppstod om att skapa en liknande miljö i ditt eget badrum. Precis som med andra rum kan en grundläggande renovering av badrummet ge dig och dina gäster en mer speciell upplevelse när ni vistas där. Med hjälp av inredningen kan du transportera besökaren till en industriell 1800-talsmiljö, en bungalow i Sydostasien eller kanske till ett franskt slott.

Naturligt, elegant och miljövänligt

Fantasin är det enda som sätter gränser för hur du utformar ditt badrum. Många som renoverar sina badrum väljer just nu en minimalistisk färgskala i ljusa eller mörka toner och siktar på att få ett rent och avskalat utseende. Förutom minimalism väljer många att använda naturmaterial som trä och sten. Allt fler är intresserade av miljömässigt hållbara alternativ när de inreder sina badrum. Det finns en längtan efter enkelhet och naturlighet i svensk inredning, och detta gäller även i badrummet. Från de naturnära materialen är det inte långt till krukväxterna, som också fått ett uppsving de senaste åren. Att inkludera några stora, gröna växter i badrummet bidrar till en känsla av fräschör och harmoni.

Vilka är dina möjligheter?

Innan du börjar renovera badrummet är det en bra idé att tänka efter vilka förutsättningar rummet har och hur bilden du har i huvudet kommer att se ut i verkligheten. Det kan vara svårt att få till ett ljust och luftigt badrum i ett mycket litet utrymme utan fönster. Tänk på att arbeta med de förutsättningar du har och hur ditt badrum blir som bäst. En grundlig renovering av badrummet kan med fördel överlåtas till proffs för att få ett så bra resultat som möjligt. På så sätt kan du vara säker på att plattor och annat sätts på rätt sätt, och du slipper obehagliga överraskningar senare.

9 Jun 2023