Säkra och miljövänliga värmesystem

Funderar ni på att installera nytt värmesystem? Med rätt värmepump kan man sänka husets uppvärmningskostnader rejält. Men det finns mycket att tänka på för att det ska bli riktigt bra.

Det finns många olika värmepumpar och vilken man ska ha beror på hur stor konsumtion man har av värme och varmvatten. Men man väljer också värmepump efter husets förutsättningar, området runt omkring och även var i landet man bor. Detta eftersom vissa värmepumpar inte klarar att generera värme vid riktigt låga temperaturer. Det är troligtvis därför som bergvärmepumpen är den mest populära värmepumpen, eftersom den inte påverkas av årstidernas växlingar. Och detta trots att en bergvärmepump både är dyrare och mer komplicerad att installera än många andra värmepumpar.

Bergvärme passar vårt nordiska klimat

Trots att en bergvärmepump är en kostsam investering lönar den sig ändå i längden. Hur snabbt man får igen pengarna beror självklart på hur stor konsumtion man har av värme och varmvatten. Men en bergvärmepump höjer också fastighetens värde och brukar göra att huset genererar ett bättre pris vid en försäljning.

Funderar man på att installera bergvärme i fastigheter eller i sitt hus är det bra att vända sig till ett företag som erbjuder en helhetslösning. Detta innebär att företaget sköter allt från att borra energibrunnen, och forsla bort en eventuell oljetank, till att installera bergvärmeanläggningen och få den att fungera optimalt. Då slipper man att skriva kontrakt med flera olika företag och skulle det uppstå problem är det lätt att veta vem man ska vända sig till.

11 Jan 2021