Saker varje badrum bör innehålla

Sugen på att bygga om och förnya? Är det dags att renovera och välja nya möbler och material, att kosta på dig själv att investera i bostaden för framtiden? Se till att välja det viktigaste.

När du tagit beslutet att uppdatera ditt ålderstigna badrum och blir sugen på att få det riktigt modernt med de allra senaste trenderna, så tänk ett varv till. Vad som är snyggt idag och cirkulerar runt på bilder i sociala medier är troligen en modefluga, som det mesta inom inredning. Det kostar en slant att göra en totalrenovering i ett badrum och du ska tänka smart. Det finns vissa saker som alltid ska finnas i badrummet och det är smart att välja beständiga material och möbler som har mer tidlöst uttryck. Därefter kan du piffa upp det hur mycket som helst och ändra efter vilka trender du vill. Använd dig av ROT-avdraget på arbetet om du äger bostaden - du kan få upp till 50 000 kronor per år.

Ta hjälp med planeringen

Leta rätt på en riktigt vass leverantör av badrum, en som tar på sig en totalentreprenad och därmed bossar över underleverantörer och sköter hela projektet åt dig. Det är viktigt att hitta en firma som har alla certifieringar, våtrumsbehörigheter och liknande, eftersom badrum är ett utsatt område med hög risk för vattenskador om arbetet inte utförs på rätt sätt. Visste du till exempel att även belysningen i badrummet - spottarna i taket - behöver vara av speciell typ i ett våtrum? Hur som helst - se till att skaffa dig ett badrum med en inredning som håller länge. Välj en klassisk inredning med möbler, badrumsporslin, kakel/klinker och armaturer som har snygg design och hög kvalitet.

Designa din yta smart

Ta hjälp av en badrumsleverantör som även har duktiga designers. Då får du hjälp att hitta både smarta, effektiva och snygga lösningar som du aldrig hade kunnat tänka ut själv. Ta hjälp och bli guidad i materialval, detaljer, belysning och allt annat ett badrum av idag bara måste ha för att utgöra den oas du drömmer om. Är det badkar eller dusch som är aktuellt, eller kanske båda? Har du speciella önskemål för smart förvaring och vilken form vill du ha på handfatet? Idag finns det galet mycket snyggt kakel att välja mellan, och du ska givetvis ha golvvärme, kanske ett bubbelbadkar och dimbar LED-belysning. Passa på och gör alla tillvalen direkt så att du inte ångrar dig i efterhand.

23 Mar 2020