Saker du kan göra inför visning

Att få så bra betalt så möjligt för din bostad är alltid målet vid en försäljning. Målet är enklare att uppnå om du tar hjälp av en stylist och medvetet stylar inför fotografering och visning.

Alla har nog hört talas om homestyling och att det ofta används inför fotografering och visning i samband med bostadsförsäljning. Priset kan ofta stiga omkring 20% om du gör denna investering och medvetet anpassar bostaden med hjälp av en stylist. Vilken typ av hjälp du behöver och är villig att investera i är oftast upp till dig eller blir en rekommendation från mäklaren du valt att anlita. En stylist kan hjälpa till med allt från att ge dig råd på plats, till att hjälpa till med att addera några få föremål och placera om saker i ditt hem, eller att möblera en hel bostad. Det är betydligt enklare för besökaren att se sig själv boende i ett möblerat hem än i ett som står helt tomt.

Vad kan du själv tänka på

Grundrådet vid styling är ofta att “less is more”; det är bostaden som ska synas, inte en massa saker. Se till att bostaden framträder från sin bästa sida. Att allt är helt och rent. Ibland behöver en vägg målas eller ett golv läggas för att bostaden ska kännas enhetlig och fräsch. Först och främst ska det vara rent och fint, du ska plocka undan alla personliga detaljer såsom foton och annat som skvallrar om vem som bor där. Utgå från vilken målgrupp som bor i området och som kan tänkas vilja bo här. Är det barnfamiljer, så skapa lekplats och barnrum. Är det ett pensionärsområde så matcha boendet med vad som är attraktivt för dem.

Detaljerna är det som gör det

Tänk sedan på varje rum för sig, se vad som är mest attraktivt i rummet - framhäv alltid ett blickfång. Är det utsikten som är det bästa, se då till att det är öppet att gå fram till fönstren. Är köksbänken extra fin, framhäv den genom att inreda minimalistiskt men hemtrevligt så ögat dras dit direkt. Är bostaden liten så se till att skapa de miljöer som behövs i ett hem. Viloplatsen i form av sovplats, soffmyset, matplatsen, arbetsplatsen, bra förvaring och kanske en lekhörna. Vad är fördelarna i just denna bostad? Framhäv med hjälp av belysning och sparsam inredning. Placera alltid in levande blommor, attiraljer som filtar och prydnadskuddar och lite frukt.

6 Mar 2020