Så skyddar du dig mot solen

Under vårkanten är det många som passar på att vara ute så fort som solen är framme. Efter flera månader av mörker och vinter är det skönt att få både värme och ljus. Men det kan bli för mycket av det goda vilket visar sig i efterfrågan av persienner just denna del av året. Två tydliga alternativ finns när man ska gå för att köpa persienner i Norrköping.

Stormarknad/Köpcentrum

Två större köpcentrum ligger en bit utanför Norrköpings centrala delar. Den ena precis vid E22, i närheten av E4:an och den andra där E22 kommer till staden från öster. På bägge av dessa ställen finns ett mycket stort utbud av butiker inom inredning, design, och produkter inom hus och hem. Inte sällan går det även att köpa persienner på större möbelvaruhus som även de till stor del är belägna utanför stadskärnan.

Fördelen med att köpa på en stormarknad är att man har ”allt på samma ställe”. Det går att köpa täckbyxor till barnen, slips till mannen och persienner till huset på en och samma gång.

Nackdelen är att man bör veta exakt vad man vill ha och att det handlar om standardprodukter. Ska man köpa persienner på en byggmarknad får man nämligen acceptera att utbudet är mindre och att några anpassade produkter sällan går att köpa.

Specialbutik

Inne i centrala Norrköping finns flera specialbutiker med inriktning mot solskydd. En del av dessa ligger precis i stadskärnan medan andra ligger i utkanten.

Fördelen med att köpa hos en specialbutik handlar om kunskap och flexibilitet. Personalen som jobbar på dessa butiker jobbar med en enskild produkt och tjänst hela dagarna vilket självklart speglar sig i den kunskapsnivå som finns.

Men framförallt är det flexibiliteten som är styrkan. Hos dessa butiker går det ofta att köpa persienner som är specialtillverkade exakt efter kundens önskemål gällande bredd och längd. Det är även mycket vanligt att de erbjuder en tilläggstjänst som innebär att de kommer ut och monterar persiennerna. Detta är en tjänst som ofta efterfrågas när det kommer till så kallade mellanglaspersienner. Det är persienner som sitter mellan glasen på ett fönster och är en av de vanligaste modellerna av persienner. Men även en av de svåraste att montera.

De som vet att de vill ha standardmodeller och inte förväntar sig någon speciell hjälp, service eller tilläggstjänster kan alltså välja vilket alternativ som helst. Vill man däremot ha kunskap och hjälp med montering väger specialbutikerna tyngre.

14 Feb 2017