Så pressar du priset på badrumsrenoveringen i Järfälla

Badrumsrenovering är en stor och dyr renovering vilket betyder att man bör ta in offerter från flera olika företag för att hitta det bästa och billigaste alternativet. Bor du i Järfälla och vill spara pengar på renoveringen? Här kommer några vägar att gå för att pressa priset:

  1. Sök regionalt

Många söker på Google, Eniro eller via andra sökfunktioner för att hitta företag som utför badrumsrenoveringar. Dessa kontaktas för offert och därefter väljs företag. Att ta in flera offerter är bra men det många gör fel är att man söker för lokalt. Vad säger att du måste anlita ett företag från Järfälla bara för att du bor där?

Med tanke på att priset för en renovering är så högt gör det inget att hantverkarna behöver åka ett par mil för att utföra arbetet. Dessutom samarbetar många företag med liknande företag inom samma bransch i olika städer. Anlitas ett företag från en annan del av Stockholm för totalentreprenad kan det ändå mycket väl bli en rörmokare som kommer från Järfälla.

  1. Hantverksskolor

I en radie av 10 mil kring Järfälla finns flera hantverksutbildningar. Till viss del erbjuder dessa skolor sin kompetens till privatpersoner. Detta för att man ska kunna träna på konkreta objekt. I vissa delar av Sverige kan man beställa enklare snickerijobb av lärlingar eller andra som är under utbildning. Det kan i alla fall vara en väg att gå för den som inte behöver ha ett perfekt utfört jobb. Kanske är det en enklare renovering i sommarstugan som ska ske. Var däremot noga med att kontrollera vad som gäller gällande försäkringen.

  1. Fråga vad du kan göra

Kan du tänka dig riva nuvarande väggar och inredning? Kan du köra det till återvinningen? Kanske till och med måla vissa delar av badrummet? För att kunna ge en gratis offert kommer renoveringsföretagen ut och tittar på badrummet och du kan då fråga vad du kan för att pressa priset. Att riva och forsla bort skräp kan spara några tusenlappar. Inte minst eftersom företag får betala när de deponerar avfall medan privatpersoner får göra det gratis.

  1. Hur gör du med inredningen?

Att åka runt och jaga inredning på rea kan vara ett bra sätt att hålla nere priset. Men det finns en hake. En del hantverkare vägrar att installera produkter om de inte kommer från vissa märken. Orsaken är att de ger garanti på sitt arbete och om de installerar produkter som de inte vet har hög kvalité är risken att garantin måste utnyttjas på grund av dåligt material. Fråga därför först företaget vad som kan köpas begagnat och vilka produkter som du bör välja med mer omsorg.

Sök brett, ta in många offerter och våga dra på dig arbetshandskarna själv. Men tänk även på inredning och inköp. Arbetskostnaden är trots allt bara en del av den totala kostnaden för ett nytt badrum. Vill du ha fler förslag på renoverare, läs här.

22 Dec 2017