Så genomför du en garagestädning

Det finns givetvis inga direkta regler som talar om hur en garagestädning ska genomföras. Däremot finns det flera tips man kan använda sig av för att städningen ska gå så smidigt till som möjligt. Generellt kan man säga att det är projekt som tar tid – och man måste låta det ta tid. När man väl har tiden kan man satsa på att göra allt så organiserat som möjligt.

Planera väl

Om du har ett normalstort garage, behöver du sannolikt en hel helg för att göra garagestädningen ordentligt. Bor du i Stockholm finns en risk att du har extra mycket att plocka. I Stockholm och i andra storstäder har man ofta inte lika god tillgång till förråd och andra förvaringsmöjligheter. Se till att du har tiden, alltså. Försök också att planera garagestädningen hyfsat långt i förväg. På så vis kan du få med familjen också, och eventuellt någon snäll granne eller vän. Skriv ner uppgifterna på förhand och dela ut dem till alla som är med. Något som kan höja motivationen är att du föreslår en garageloppis efteråt, där ni alla göra någonting roligt för pengarna ni får in.

Börja med det värsta

Det är enklast att inleda en garagestädning med att slänga iväg uppenbart skräp som du aldrig använder. Det spelar egentligen roll om det egentligen är fungerande grejer, så länge du inte använder dem. Ifall de bara ligger och skräpar spelar värdet på sakerna egentligen ingen roll i praktiken. Du behöver givetvis inte slänga saker som är välfungerande – utan kan lägga undan dem till en garageloppis. Bor du i Stockholm eller annan större stad har du säkerligen rätt goda chanser till en välbesökt loppis. I väldigt små samhällen finns en risk att det inte kommer särskilt många spekulanter. Ta även bort stora saker, så som skrivbord och soffor till exempel. På så vis får du mer yta att rengöra. Sedan kan du plocka upp alla små saker, så som verktyg och dekorationer, och lägga dem på lämpliga platser.

Sortera

Du kommer ångra dig om du inte börjar sortera redan nu. Skaffa lådor som du märker med till exempel ”julpynt”, ”verktyg”, ”kuriosa” och liknande. Det kommer att underlätta en hel del när du ska packa in grejerna igen sedan. Ett tips är att köpa smarta förvaringslådor, som gärna också får se lite bra ut. Dessa kan skilja sig åt lite i pris, men bor du i till exempel Stockholm eller Göteborg har du goda möjligheter att åka runt till olika butiker och jämföra priser. Annars kan en sökning på nätet räcka för att se skillnaderna i pris. Här hittar du någon som kan göra en  garagestädning i Stockholm.

12 Dec 2017