Så får du nytt tak i Umeå

Funderar du på att skaffa nytt tak i Umeå? Många passar på under de torra sommarmånaderna. Det  passar som bäst att få ett nytt tak när man inte måste skotta bort all snö först. Skulle det komma ner väta under tiden som man lägger nytt tak, är det bara att täcka för med en presenning. Vill man kan man även arbeta under en presenning ifall nederbörden skulle vara särskilt svår just under tiden som man river och tar ner det gamla taket. Efter att rivningen är klar, ser man över de existerande takstolarna och ersätter någon som är skadad, eller som inte ser bra ut. Först efter det lägger man nytt tak.

De olika takmaterial har olika hållbarhet och priset brukar hålla sig därefter.

Plåt

Den som väljer ett plåttak väljer ett hållbart och relativt billigt tak. Detta går utmärkt att måla om nästan hur många år som helst. Av tradition brukar man endast använda plåttak till skjul, uthus och enklare byggnader. Däremot har man upptäckt plåtens fördelaktiga sidor och tagit fram plåt som har ett stabilare och snyggare utseende.

Papp

Papptak, kallas alla slga tak som inte består av plåt, tegel, betong eller torv. Det är ett asfaltliknande tak som ofta används på hus från 1950-60-talet. Det är ett reltivt billigt material som ska bytas ut efter cirka 20 år.

Tegel

Detta är det mest klassiska material som har använts i alla tider, man har till och med funnit tegelliknande material ända från romartiden. Vi i Sverige förknippar de flesta tak med detta material och ger ett klassiskt utseende.

Betong

Betong är ett relativt tungt material som man undviker att ha på tak. Däremot håller det mot all världens orkaner och stormar, vilket gör det otroligt bastant och tryggt som takmaterial.

Hantverkare i Västerbotten

Googlar man på takläggare i Västerbotten får man upp ett 60-tal takläggare. Här vill vi rekommendera takläggare som arbetar och ger kostnadsfria offerter och som gör hembesök innan man ger offert. Det är även viktigt med referenser, utbildning och kompetens. Vill man hitta en takläggare i Umeå är det bäst att googla takläggare Umeå, och ta kontakt med dem som man blir föreslagen för. Be om referenser är mycket viktigt då det verkligen finns olika hantverkare som arbetar på olika sätt. Det är viktigt att de arbetar säkert och har all skyddsutrustning som arbetarna behöver för att arebta säkert på tak i Umeå.

15 Jul 2018