Så åtgärdar du stopp i avloppet

Ibland blir rören igenproppade med smuts och annat som faller ner där, exempelvis när vi duschar. Det kan lätt bli stopp, men det är enkelt ordnat med hjälp av några tips som du ser här nedan.

Alla kan vi någon gång utsättas för stopp i våra rör, det är ingenting konstigt med det egentligen. Vi duschar och tvättar oss, och med vattnet rinner det även ned saker som inte ska vara där. Hår, tandkräm, avlagringar och annat som kan tänkas åka ned i ett badrum. I köket spolar vi i kranen när vi tvättar händerna och sköljer av disken innan den åker ner i diskmaskinen. Många spolar ner matrester i avloppet i köket, vilket är en direkt orsak till att det blir stopp i avloppet där. Men stopp i avlopp går att åtgärda på en del olika vis, både enkelt och snabbt, med både hjälpmedel och husmorsknep.

Olika lösningar för att få bort stoppet

Som sagt, det finns olika hjälpmedel man kan tillgå för att få bort ett stopp i avloppet. Med dessa kan man få bort det som sitter fast, ifall det till exempel är någonting stort som har fastnat nere i rören. Men många gånger så är det inget specifikt föremål som sitter fast, utan det är bara avlagringar, smuts och fett som har fastnat på rörens väggar. Då kan man använda sig av olika så kallade husmorsknep för att få bort stoppet. Har man stopp i köket eller i handfatet till exempel, så kan man använda sig av det gamla tipset med att hälla kokhett vatten med mycket salt i, och sedan spola riktigt mycket tills stoppet har släppt. Detta kan vara ett effektivt sätt att bli av med problemet.

Hjälp av en rörmokare

Om man exempelvis har fått stopp i toaletten, papper eller annat som har fastnat längs med vägen, kan man använda en vanlig sugpropp för att försöka få bort det som sitter fast. Går inte detta så kan man använda sig av andra redskap, som en rörrensare, till exempel. Men om man har svårt att få bort sitt stopp i avloppet och redan har provat med allt som går och det ändå inte löser upp sig, så bör man ta kontakt med en rörmokare. De kan komma och leta upp vad som är fel och sedan åtgärda det. De har helt andra medel att ta till när det gäller stopp i avloppet. Vi skulle rekommendera att läsa vidare på denna sida: https://www.stoppiavloppstockholm.nu/

7 Apr 2020