Rädda liv och egendom med en skumsläckare

Man vet aldrig när det kan börja brinna. Det enda man vet är att elden sprids snabbt. Har du en skumsläckare i närheten kan du förebygga katastrofen innan allt har brunnit ned till grunden.

Det finns många kreativa lösningar man kan försöka sig på för att släcka eld. Att stampa på elden och försöka blåsa ut den med luft från sina egna lungor brukar vara den spontana handlingen när man upptäckt eld. Som man helst bara vill släcka så fort som möjligt. Men det kan vara dömt att misslyckas, för att inte säga direkt farligt. Speciellt om branden är större än lågan på ett stearinljus.

Då gäller det att ta fram det stora artilleriet. Som till exempel en skumsläckare. Det är mycket effektivare än dina skor eller ett frustrerat blåsande. För att inte tala om att det är mycket säkrare att släcka en eld på det sättet istället.

Skumsläckare kan förhindra katastrofen

Alla bör ha en skumsläckare i sitt hem. Det kostar bara några hundralappar. Ett ganska litet pris att betala jämfört med vad det skulle kosta dig om ditt hus brann ned helt och hållet. När det gäller eld är vi människor helt maktlösa utan rätt metoder och verktyg. Skumsläckaren räddar på så vis liv.

Det kanske är det enda som står i vägen mellan en förhindrad katastrof och en bostad som försvinner framför ögonen på dig inom loppet av några timmar. Man kan aldrig vara tillräckligt förberedd för eldsvådor. Men man kan i alla fall ha en skumsläckare tillgänglig.

2 Sep 2021