Persienner för kontor i Stockholm

Det är viktigt att de som arbetar på kontor i Stockholm har en bra arbetsmiljö. Ibland är det inte så drastiska åtgärder som behövs. Persienner kan räcka.

Solen skiner in. Det är vår och morgonens tidiga solstrålar är skarpa och genomträngande. De irriterar morgontrötta ögon och ger blänk i datorskärmar. Bland personalen är det inte så populärt att ha kontorsrum som vetter åt öster, just av denna anledning. Det blir de nyanställda som placeras där, som regel.

Avdelningschefen har inte riktigt insett problemet förut. Det är faktiskt ingen som har klagat direkt till henne. Men nu är det en av de nyanställda som tagit upp saken med henne. När hon nu, bokstavligen talat, fått ögonen på saken så förstår hon inte att det inte gjorts något åt det tidigare.

Bättre arbetsmiljö med persienner

“Självklart ska vi fixa till det här”, säger hon. “Det är viktigt, ja faktiskt alldeles nödvändigt, med en bra arbetsmiljö för att vi ska kunna göra det jobb som krävs av oss. Jag ska genast leta reda på ett företag som kan installera persienner i Stockholm. Sen behövs det förstås ett godkännande uppifrån också men det ska knappast bli några problem”.

Saken löses precis som hon tänkt. Inom några dagar är persiennerna på plats. Nu får de anställda äntligen en bra arbetsmiljö. På morgonen vinklar de persiennerna så att solens strålar inte kommer in. Framåt dagen kan de vinkla om dem så att mer ljus släpps in, eller helt enkelt dra upp dem.

31 Oct 2022