När du vill bygga fritidshus

Bygga fritidshus inte svårt med nyckelfärdiga hus

Är du sugen på att bygga fritidshus åt dig och din familj? Eller bara åt dig? Det finns olika storleker på fritidshus, som nästan bygger sig självt. Här tänker vi på de slags fritidshus som man kan bygga, som är så kallade nyckelfärdiga fritidshus. Att de är nyckelfärdiga, menas att du som kund, får din nyckel, och det är det enda som du behöver hålla reda på. Resten; VVS anordning med vatten och sanitet installerat, inredning, elektricitet och huskonstruktionen det gör själva företaget som levererar fritidshuset åt dig. För den som inte är van vid att bygga hus (vem är det numera?) är ett nyckelfärdigt fritidshus verkligen något att skaffa sig.

Skaffa ett hus som du önskar

Även om fritidshuset är nyckelfärdigt, kan du ändå få just ett sådant hus som du önskar dig. Du väljer inredning, färg på huset och hur stort, eller litet du önskar det. Du väljer om det ska finnas ett loft, eller om det ska vara ett en-plans-hus. Du väljer om du önskar dig en öppen spis, en vedspis, en bastu eller något garage till huset. Du väljer hur många fönster som du önskar och hur huset är planerat invändigt; vill man ha fler små rum, eller en öppen planlösning. Det är det som gör de nyckelfärdiga fritidshusen så attraktiva. Det är inte samma slags nyckelfärdiga fritidshus för alla, utan de varierar precis lika mycket som de nya fritidshusägarna själva önskar.

Dröm om ditt eget fritidshus

Om du väl har bestämt dig för ett fritidshus, är det bara att drömma om hur du önskar det. Platsen och tomten bestämmer du själv. När du väl har gjort det är det sedan bara att ta kontakt med någon leverantör av nyckelfärdiga fritidshus. Ofta kan de ställa frågor som man bör tänka på innan man bestämmer hur det nyckelfärdiga fritidshuset ska vara; hur många ska bo i det? Önskar man sig ett fritidshus för många gäster som ska sova över, eller är fritidshuset bara till för dig, eller bara för familjen? Utifrån det, kan de sedan ge rekommendationer om fritidshuset. Vill du ha en veranda, en balkong eller en terass intil fritidshuset? Ska det släppa in mycket ljus, eller föredrar man ett fritidshus med fler väggar? 

Ta kontakt med leverantör

När det är dags att ta kontakt med en leverantör av nyckelfärdiga fritidshus kan man till exempel googla "nyckelfärdiga fritidshus", eller "fritidshus Stockholm", eller var det är som man önskar bygga sitt egna fritidshus. Lycka till!

22 Aug 2019