När du behöver en seriös hantverkare

När det behövs hjälp med byggtjänster är det mycket man måste tänka på. Det finns en stor mängd hantverksfirmor att välja på oavsett var man bor i Sverige. Beroende på vad man behöver hjälp med finns det byggare med olika inriktningar. 

Men använd dig aldrig av svart arbetskraft. Det är vanligt med att det uppstår problem med svartarbeten, för att inte tala om att det är olagligt. Vid problem är man helt rättslös. Seriösa byggare kan dessutom hjälpa dig med ROT-avdraget.  

Alla sorts tjänster inom bygg

Vad behöver du hjälp med? Kanske du tänker dig att bygga nytt eller bygga ut, eller behövs det omfattande renoveringar? På internet finns alla seriösa byggföretag, det är bara att söka och jämföra några passande mellan varandra. Ta in ett flertal offerter från olika företag för att hitta den bästa aktören just för dig.

Entreprenad

Men det är också mycket viktigt att noga undersöka kunnande och erfarenhet. Det rekommenderas att välja någon aktör som arbetar på entreprenad. Då slipper du en massa mellanhänder och olika fakturor. Det är så klart att föredra att få allt på en faktura och att alla kontakter sköts via ett bolag och inte flera. Det är extra viktigt när det uppstår några problem. Ett annat tips är att fråga vilka behörigheter och certifikat firman har. Det är inte ovanligt att företag inte har rätt behörigheter. Det är mycket viktigt eftersom försäkringsbolagen inte godkänner arbetet om inte så är fallet. Framför allt våtrumsbehörighet är ett måste när det gäller arbeten i badrum.

ROT-avdraget

Vid byggtjänster i hemmet för privatpersoner kan man fördel använda ROT-avdraget. Det ger dig ett avdrag på 30 procent av arbetskostnaden. Det gäller även för fler än än person i hushållet. Man måste vara bara över 18 år. Nästan alla byggföretag hjälper till med kontakten med skatteverket så det är mycket enkelt och smidigt. Den nya summan syns direkt på slutfakturan. Man får dra av upp till 50 000 kronor per person och år.

Hur går det till?

Efter att ha hittat en kunnig och kompetent snickare och fått ett preliminärt offertförslag som man godkänner bokar man in en besiktning av fastigheten. Där går man tillsammans med snickaren igenom önskningarna och behovet på plats. Efter besiktingen återkommer firman med ett slutgiltig offert och planeringen av arbetet börjas. När offerten är godkänd av kunden bokas det in en byggstart och ett datum när arbetet ska vara klart. Sedan påbörjas arbetet.

 

24 Jun 2019