Mäklare på Östermalm med stort kundregister

Funderar ni på att sälja er lägenhet på Östermalm? Då är det viktigt att ni väljer rätt mäklare så att ni får ut så mycket som möjligt för bostaden. Här kommer några användbara tips och råd.

En lägenhet på Östermalm kan i stort sätt sälja sig självt, men vill man maximera vinsten måste man anlita rätt mäklare. Framförallt gäller det att hitta en mäklare som har lång erfarenhet av att sälja lägenheter i området. En sådan mäklare har ofta även ett stort kundregister med människor som vill köpa en lägenhet på Östermalm. Mäklaren kan då till visningen speciellt bjuda in de personer som denne tror kan vara intresserade av lägenheten. I vissa fall kan det även vara bättre att anordna privata visningar för enskilda personer och sälja lägenheten utan att ha en offentlig visning.

Det kan vara bra att träffa några olika mäklare

Hur mycket det kostar att anlita en mäklare kan variera. Ibland är det fast pris som gäller, men ofta kan mäklaren även ta ut en provision på försäljningspriset. Vad som är bäst måste man själv bedöma. En mäklare som tar en viss provision kan ofta få ut ett bättre försäljningspris och större vinst. Men det är viktigt att man känner sig trygg med den mäklare som ska sälja lägenheten. Det kan därför vara bra att träffa några olika innan man bestämmer sig. De flesta mäklare erbjuder kostnadsfri värdering, vilket också är ett utmärkt tillfälle att få träffa olika mäklare och ställa frågor.

31 Mar 2022