Mäklare i Norrköping med branschvana

Det är skiftande arbetsuppgifter för en mäklare i Norrköping, och därför är det bra att du väljer en rutinerad mäklare med branschvana, så är chanserna stora till att du gör en god affär.

Först och främst ska mäklaren vara van vid uppgiften att värdera bostad i Norrköping, så kännedom om marknaden är ett måste. Mäklare har speciell utbildning för att klara av alla olika moment som ingår i yrket. Mäklaren kan ge tips om styling, så att bostaden ser attraktiv ut i kataloger eller i annonser på nätet. Det förekommer både planerade och extra visningar, som mäklaren håller i.

Budgivning med seriösa köpare

Mäklaren bevakar budgivningen och kollar upp den tilltänkta köparens ekonomi. Man vill inte få affären försenad på grund av att en köpare inte kan betala. Frågor om handpenning, tillträde och mycket annat ska mäklaren också engagera sig i. Dokumentationen, det vill säga kontrakt och allt som ska skrivas på, är också mäklarens ansvar.

En mäklare i Norrköping, precis som överallt annars, är mycket noga med att vara seriös och etisk. Även om säljaren vill ha så mycket betalt som möjligt och köparen betala så lite som möjligt, får man avväga bostadens standard, aktuella marknadspriser och vilken prisbild som är rimlig. Det är viktigt att både köparen och säljaren känner sig nöjda när affären är klar. Det är också en bra reklam för mäklaren, som får bra rekommendationer i staden och ett gott rykte. Ofta är det ett hus som ska säljas när ett annat köps, ibland med samma mäklare.

28 Aug 2021