Mäklare med koll på läget i Sollentuna

Mäklare i Sollentuna kan lugna den som målar fan på väggen vad gäller en stundande lägenhetsaffär. Särskilt om säljaren faktiskt haft lägenheten i trettio år.

Usch. Bara tanken på att sälja lägenhet i den här ekonomin fick Bengt att vilja ställa sig i duschen. Han blev så himla nervös och ångestriden. Ändå var han tvungen att sälja. Han stod verkligen inte ut med att dela hem med sitt ex Agneta längre. Trettio år tillsammans fick faktiskt räcka.

Om han bara hade kunnat tajma in marknaden lite bättre. Krig i Ukraina, corona-pandemi, allmän inflation, rasande bostadspriser. Fy sjutton. Men, hur dåligt var egentligen läget? Var det så illa som han föreställde sig, eller var det bara inbillning alltihopa? Han bestämde sig raskt för att det var bäst att prata med en expert.

Mäklare vet att jämföra med rätt bostadsmarknad

Som tur var hade han fortfarande lagrat numret till den mäklare som sålde lägenheten i Sollentuna till honom och Agneta för trettio år sedan. Det där med nya människor var inget Bengt gillade, så han kände sig trygg med att ringa till en mäklare han redan kände. Och han fick dessutom lugnande besked.

Eftersom Bengt köpt sin lägenhet för så länge sedan som trettio år, hade de senaste årens turbulens inte någon egentlig effekt på den vinst han skulle göra på den. Mäklaren rådde honom att inte jämföra med ett hypotetiskt försäljningspris som han kanske hade kunnat få för två år sedan, utan att jämföra med vad han faktiskt betalat för lägenheten en gång i tiden. Och då, då var ju vinsten enorm. Bengt kände sig genast som den vinnare han var.

22 Oct 2022