Letar du efter takläggare i Bromma?

Ska du lägga om taket i ditt hus? Då kan du behöva en duktig takläggare, om det nu inte är så att du själv är duktig takläggare. Ska man lägga om sitt villatak, bör man arbeta väldigt noggrant. Att lägga om ett tak är ett arbete som innehåller flera olika delar. Det beror på att när man en gång bygger tak, sker det i felra olika led. Man börjar med att bygga takstolar, som hela taket ska vila på. Sedan lägger man en läkt, det understa materialet som man bygger tak av. Sedan bygger man ställningar och till sist lägger man själva taket. Har man valt att lägga tak av tegelpannor behöver man särskilda ställningar där teglet kan vila.

Välj rätt takläggare i Bromma

Vissa villaägare frågar sina grannar om de känner till någon duktig hantverkare. Man tänker sig att om grannarna, som antagligen har ett liknande hus som man själv äger, har haft en duktig hantverkare hos sig som man är nöjd med, och som de kan rekommendera, bör man själv bli nöjd med den hantverkaren. Men det är inte säkert att man värdesätter samma saker. Någon kanske tycker att det är viktigast att hantverkaren är billig, någon annan att det inte är så viktigt men att hantverkaren är noggrann och gör arbetet noggrant. Därför kan det vara svårt att anlita samma hantverkare även om grannarna är nöjda.

1. Kontrollera referenser och läs omdömen

Det bästa som man kan göra om man funderar på att anlita en hantverkare är att be om referenser och följa upp dem och läsa så mycket man bara kan om vad andra anser om dem. Är man riktigt osäker, kan man även kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden (ARN) om den takläggaren har anmälts. I så fall kan man välja en annan takläggare.

2. Har de F-skattsedel?

En sak som är mycket viktig att alltid kontrollera är att företaget har egen F-skattsedel. Ska man kunna dra av arbetskostnaden på Rot-avdraget måste företaget ha en F-skattsedel. Annars blir avdraget ogiltigt.

3. Ger de garantier?

Ger takläggaren garantier på sitt arbete? I så fall kan man alltid vara trygg i att de bör göra arbetet noggrant om de ger sådana garantier på sitt arbete, eftersom de garantierna bör vara inskrivna i avtalet som de gör med sina kunder. Annars är det bara tomma ord. Ger de x-antal år på taket och arbetet bör de göra det så pass bra att det bör hålla minst de antal år som det avtalas om. Läs mer om en pålitlig takläggare i Bromma på: https://www.takläggarebromma.se.

26 May 2019