Låt ett proffs lägga ett Chevron golv

En klar fördel med ett parkettgolv är att du slipper lägga en förmögenhet på dyra mattor. Om du låter lägga ett, skulle det vara ett helgerån att dölja golvet.

Ett vackert parkettgolv blir i viss mening neutralt i förhållande till övrig inredning i ett rum. Ditt Chevron golv bara ligger där och blänker med sitt vackra mönster. Golvet bryr sig inte om vilka färger soffor och stolar har. Du kan välja vilka möbelfärger du vill.

Att välja Chevron golv kan vara en investering för livet. Ingenting biter på ett sådant golv. Det förblir vackert och tåligt. Kanske påverkas det av vassa klackar, men golvet går att slipa och lacka om. Golvets mönster blir tidlöst. Klassiska möbler eller sparsmakad modern

inredning går väl ihop med Chevron golv.

Chevron golv läggs i vinkel Ett Chevron golv har likheter med fiskbensparkett. Golvmönstret kallas också “franskt fiskben”. Golvet har en speciell gerning och får därför ett vinklat utseende. I ett Chevron golv är ändarna på varje enskild stav vinklade, När två stavar möts bildas ett mönster som en snöplog. När golvet väl finns på plats ligger det enkelt och stilrent. Chevron Parquet levereras i olika träslag och finns i olika färgnyanser.

För att lägga ett Chevron golv måste undergolvet vara jämnt. Läggningen börjar med att spackla och slipa. Därefter kan parketten läggas på det flytande undergolvet. Likt annan parkett kommer golvet att röra sig vid ändrad luftfuktighet. En spalt lämnas mellan golv och vägg. Ett Chevron golv läggs av professionella golvläggare.

30 Jul 2022