Lägre elkostnader med egna solceller i Borlänge

Elpriserna förutspås att fortsätta svänga kraftigt i Borlänge. Men att låta installera egna solceller på hustaket gör att man inte behöver bekymra sig över stigande elpriser nämnvärt.

Man behöver el för att kunna laga mat, lysa upp huset då det är mörkt, driva värmepumpen och värma upp huset, och mycket annat. Men el är kostsamt och den senaste tiden har elpriset också svängt kraftigt. För att slippa påverkas av svängningarna, eller ligga sömnlös om nätterna av oro inför nästa elräkning, kan det vara smart att låta installera solceller. Med egna solceller i Borlänge kan man själv producera en stor del av den el man behöver. Under sommarhalvåret då dagarna är långa och ljusa kan man dessutom många gånger vara helt självförsörjande på el. Det är heller inte ovanligt att man då producerar mer el än man behöver, vilken man då kan sälja vidare till elbolaget och tjäna en slant.

Jämför olika tillverkares solceller

Vill man installera solceller på sin fastighet kan man numera få ett särskilt skatteavdrag för detta. Solceller lämpar sig bra för sommarstugan, villan, bostadsrättsföreningen, lantbrukaren eller företaget. Ju större takytor man har desto mer el kan man producera. Fast det går även att placera solceller på särskilda ställningar på marken. Det finns flera företag i Borlänge som arbetar med grön omställning och att installera solceller. Men priserna och kvaliteten på solcellerna kan skilja sig mellan de olika företagen. Därför är det viktigt att man också gör research om olika solceller och tar in flera offerter.

17 Feb 2022