Lackering Stockholm - vanliga frågor

Många tänker sig att en lackering i Stockholm är exkluderad endast för fordon i allmänhet och bilar i synnerhet. Tror man det så går man miste om en massa fina möjligheter inom renovering och restaurering av olika saker och föremål.

Faktum är att lackering är gångbart för det mesta och här nedan tänkte vi - genom att svara på några vanliga frågor - visa varför du bör titta närmare på den branschen i samband med att du exempelvis planerar att renovera hemma. Enligt följande:

När kan en lackering i Stockholm genomföras?

Man kan lackera det mesta. Har du en gammal möbel som du vill fräscha upp och exempelvis byta färg på så är en lackering ett riktigt bra alternativ. Om det sedan handlar om en stol, ett köksbord eller exempelvis en badrumsmöbel spelar ingen roll.

När är en lackering i Stockholm extra gångbar?

Det finns framförallt ett område där en lackering kan göra en enorm skillnad och detta i samband med en planerad köksrenovering. För många så handlar en sådan nämligen inte om att man är missnöjd med planlösningen - det är ytskikten man vill förändra och då i synnerhet köksluckorna.

Att riva ut ett kök bara för att dessa är slitna - eller i fel färg - är onödigt sett till att en lackering i Stockholm ger dig exakt samma effekt, men till en bråkdel av kostnaden. Dessutom får du också en möjlighet att skapa ett unikt och personligt kök där luckorna lackeras i exakt den färg du vill.

Hur lång tid tar en lackering i Stockholm?

Det beror givetvis på vad som ska lackeras. Det man måste vara medveten om är att en lackering sker i olika steg. Man lackerar inte och sedan är det klart. På samma sätt som vid en målning så blir grundjobbet avgörande för det slutliga resultatet.

Om du anlitar en professionell firma för lackering av dina köksluckor så innebär detta att de kommer hem till dig, monterar ner luckorna och tar dessa till den egna verkstaden där de först slipas och repareras innan de - i omgångar - lackeras. Det tar några dagar allt som allt.

15 Jun 2023