Kamin Stockholm - en sund investering

Har du funderat på hur du kan göra din villa lite mer inbjudande, lite mysigare och lite mer personlig? Det är långt ifrån något enkelt och det finns många olika sätt att skapa en lite mysigare atmosfär. Ett typiskt - och ett av de absolut bästa - handlar om att gå tillbaka lite till rötterna och se hur man gjorde förr.

Där vi numera samlas framför tvn om vi ska umgås som familj så var det tidigare elden som var den självklara samlingspunkten i hemmet. Det var framför en kamin i Stockholm som familjen exempelvis kunde spela spel, prata och umgås.

  • Mysigt - men är det möjligt? Självklart. Det går utmärkt att investera i en kamin i Stockholm även i vår mer uppskruvade tid och i och med detta också njuta enorma fördelar. Vi tittar närmare på några av dessa här nedan:
  • Mysfaktorn. Vi nämnde det ovan, men det är värt att nämna igen. En kamin i Stockholm skapar en naturligt mysig känsla. Man kan som familj sitta ned i vardagsrummet, tala, spela spel eller bara hänga tillsammans och höra hur veden sprakar samtidigt som man ser hur flammorna dansar. Släcker man lamporna och kompletterar med levande ljus så blir effekten än mer påtaglig. En kamin i Stockholm öppnar upp för mys och romantik.
  • Elpriset. Det finns en stark anledning till att återförsäljare av kaminer upplever en rusning idag - elpriset. Omvärldens turbulens och en förmodat iskall vinter kommer att driva upp ett redan rekordhögt elpris till nya nivåer. Genom att investera i en kamin i Stockholm kan du samtidigt också dra ner elementen och spara in pengar. Det som krävs här är att du är noga med planeringen och placering av din kamin i Stockholm. Viktigt är att den värme den genererar når så många rum som möjligt och att den sprider en jämn värme över hemmet. Detta kan du få hjälp med av återförsäljaren.
  • Värdehöjande. En kamin i Stockholm är även en investering sett till att den kommer att dra ögonen till sig i samband med att ni i framtiden vill sälja er villa. Det blir en detalj som direkt hamnar i blickfånget och där spekulanter definitivt börjar fantisera om romantiska höstkvällar, ett glas vin och en brasa som sprakar i bakgrunden. En kamin kan leda till en budgivning och ett högre slutpris.

En kamin i Stockholm kan kräva bygglov

Det var några av de fördelar som finns i att investera i en kamin. Nackdelar då? Sådana finns, men det handlar då mest om det uppenbara: du kommer att ha en levande eld inne i huset och du måste i och med detta också se till att allting sker så säkert som möjligt i samband med installationen. Gällande denna så bör den skötas av proffs och du gör bäst i att inkludera dessa redan på planeringsstadiet så att din kamin inte står och, så att säga, eldar för kråkorna. Dessutom är en kamin något som kräver ett startbesked - i vissa fall även en bygglov - så du bör se till att kontakta byggnadsnämnden i din kommun innan du sätter igång på allvar. Vad gäller hos er?

15 Sep 2022